fbpx
Nyomj Entert

Fókuszban a magyar digitális kultúra megszületése

Digitális perspektívák címmel jelent meg Magyarországon először olyan interjúkötet, ami azt vizsgálja, hogyan is kezdődött a számítógép és a digitális vizuális kultúra korszaka a magyar képzőművészetben. A Seres Szilvia által írt és szerkesztett kiadványban 2014-től 2021-ig készített beszélgetések olvashatók többek között Barabási Albert-László hálózatkutatóval, Előd Ágnes szobrászművésszel, Peternák Miklós művészettörténésszel, Somlai-Fischer Ádám építésszel, valamint Waliczky Tamás animációs és újmédia-művésszel.

Az interjúkötet kutatásának fókuszában leegyszerűsítve a számítógép és a számítógépes telekommunikáció áll, vagyis annak vizsgálata, hogy hogyan indult el a digitális vizuális kultúra korszaka a magyar képzőművészetben.  Az elmúlt évtizedekben jól láthatóan megnőtt a digitális világba befektetett kreatív munka mennyisége. Már nem kell kitalálni a „számítógépes művészetet”, mert már létezik, és fókuszában folyamatosan újabb és újabb kifejezési formák jelennek meg. A felhasználói forradalom bebizonyította, hogy a számítógép önálló művészeti alkotóeszközzé vált a modern társadalomban.

A kötet az ISBN művészeti szakkönyvesbolt és kortárs művészeti galériában, valamint a www.digikult.hu oldalán vásárolható meg.

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük