fbpx
Nyomj Entert

Forradalmi okoseszköz vakok és gyengénlátók számára az Envisiontől

Vakok és gyengénlátók számára tervezett okosszemüveget a 2017-ben Karthik Mahadevan és Karthik Kannan által alapítot Envision. A hágai székhelyű cég küldetése, hogy olyan segédtechnológiákat, termékeket és szolgáltatásokat fejlesszen, melyek javítják a vak vagy gyengénlátó emberek életét.

A Google Glass Enterprise Editionre kifejlesztett okosszemüveg mesterséges intelligenciát használva nyer képekből információt, majd képes azokat több mint hatvan különböző nyelven tolmácsolni használójának. A 8 megapixeles kamerával ellátott eszköz bármilyen felületről hatékonyan tud digitális és kézzel írt szöveget beolvasni, majd beszéddé alakítani.

A szemüveg alkalmas ezen túlmenően kültéri jelenetekről leírást adni, valamint privát és biztonságos videohívásokat kezdeményezni, de a további funkciók között találjuk a szín- és fényérzékelést, a tárgy- és arcfelismerést is, melyek segítségével a felhasználó könnyedén kiválaszthatja a piros zoknit a fehér szennyesből, megtudhatja, mikor van felkapcsolva egy lámpa, illetve egyszerűen azonosíthatja be a személyes tárgyait és a kollégáit.


Fotók: Envision
Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük