Gyümölcslevek a laborból | A SUPERJUICE arculata

Gyümölcslevek a laborból | A SUPERJUICE arculata

Ha csak a Superjuice minimalista címkéje kerülne a szemünk elé (a juice nélkül) felmerülhetne bennünk, hogy valami speciális orvosságot takar az arculat. A designért felelős Kaszanyi Nóra célja pontosan ez volt: olyan külsőt adni a szuperegészséges gyümölcsleveknek, mintha az orvos írta volna fel őket, csak épp nem az SZTK-ban, hanem egy high-tech laboratóriumban.

A hidegen préselt gyümölcslevek mostanában nagyon kelendőek, ami az egészséges életmód felfutásával párhuzamosan nem meglepő jelenség. Például egy élénk zöld juice nem csak vitaminokban gazdag, de  komoly pszichológiával is bír – úgy is mondhatnánk, hogy már attól egészségesebbnek érezzük magunkat, ha csak ránézünk. Pont erre a hatásra játszott rá Kaszanyi Nóra is, akit a Superjuice márka bízott meg azzal, hogy tervezzen átfogó arculatot a hidegen préselt gyümölcsleveiknek.

A szabadúszó grafikusként dolgozó Nóri először egy iskolai feladat keretében tervezett üdítőital arculatot a MOME-n – erre figyeltek fel a Superjuice-nál is. Az egészséges, adalékanyag-mentes, cold-pressed juice-ok arra ihlették a tervezőt, hogy olyan csomagolást tervezzen, ami akár egy orvosságnak is készülhetett volna. Így épült fel Superjuice minimalista, már-már steril, mégis szemet gyönyörködtető vizuális világa.

Ez a magyarázata annak is, hogy a címkéken a hangsúly nem a szövegen, hanem a sorszámokon van. A fekete-fehér alapra nem kerültek színek – a címkéből kivágott kör mögött azonban ott vibrál a gyümölcslé saját színe, ami egy kis játékosságot csempész a letisztult designba. A minimalizmust egyébként nem csak a szimbolika magyarázza: fontos volt, hogy az arculat rugalmas és dinamikus legyen, hiszen rengeteg féle juice-hoz kell passzolnia, valamint különböző eseményeken és merchandising termékeken is működnie kell.

A grafikai munka mellett Nóri a projekt egész art direction részéért is felelt. Így őt dicséri a termékekről készült fotósorozat koncepciója is (a fotókat Lakos Máté készítette – a szerk.). Itt is megjelenik a tiszta, steril világ, a palackokat direkt, éles fények világítják meg, akár egy laboratóriumban.

Mikor arról kérdeztük, mi jelentené az Art Hungry-díjas Nóri számára az álommegbízást, izgalmas válaszokat kaptunk: szívesen dolgozna többet a gasztronómiai vonalon, de ha italról van szó, legközelebb szíve szerint alkoholos italnak (gin-nek, ha lehet választani) tervezne arculatot. Emellett kortárs kiállítások és könyvek designját is szívesen kidolgozná. A portfólióját elnézve bármelyik területen kiemelkedő minőségű munkára számíthatunk tőle.

továbbiak
Digitális gyártással a fenntarthatóságért | Design pályázatot hirdet a FabLab Budapest
community

Digitális gyártással a fenntarthatóságért | Design pályázatot hirdet a FabLab Budapest

Bárki számára elérhető, fenntartható és okos technológiára épülő design tárgyak, amelyek előállításában a felhasználóra esik a főszerep. A Distributed Design Market Platform (DDMP) újragondolja a terméktervezés, gyártás és fogyasztás folyamatát: kész termékek helyett gyártási adatokat tesz globálisan hozzáférhetővé, és demokratizálja a design tárgyakhoz való hozzáférést. A FabLab Budapest a DDMP
A koreai kultúra dobozkája
art

A koreai kultúra dobozkája

Dél-Koreáról az Élősködők című film elsöprő Oscar-díjas sikereiről hallhatunk, olvashatunk most a legtöbbet, ám érdemes a koreai művészet és kultúraközvetítés más területeit is megismerni, például az új székházba költözött Koreai Kulturális Központ kiállításai révén, amik a hónap végéig láthatóak. Novák Piroska írása Nagyvonalúság – ez a szó, ez a jelző jut
HYPE | Heti programajánló
news

HYPE | Heti programajánló

Szerencsére ismét eseménydús pár nap elé nézünk: a hetet egy konferenciával kezdjünk, kiállítással és filmklubbal folytatjuk, majd a programdömping a hét közepén tetőzik egy showroom partival, ahol a slow fashion-t ünnepeljük, végül egy díjátadóval és egy péntek esti kiállítással zárunk, a hét végét pedig bútorkészítő workshoppal vezetjük le. Mutatjuk a