Gyümölcslevek a laborból | A SUPERJUICE arculata

Gyümölcslevek a laborból | A SUPERJUICE arculata

Ha csak a Superjuice minimalista címkéje kerülne a szemünk elé (a juice nélkül) felmerülhetne bennünk, hogy valami speciális orvosságot takar az arculat. A designért felelős Kaszanyi Nóra célja pontosan ez volt: olyan külsőt adni a szuperegészséges gyümölcsleveknek, mintha az orvos írta volna fel őket, csak épp nem az SZTK-ban, hanem egy high-tech laboratóriumban.

A hidegen préselt gyümölcslevek mostanában nagyon kelendőek, ami az egészséges életmód felfutásával párhuzamosan nem meglepő jelenség. Például egy élénk zöld juice nem csak vitaminokban gazdag, de  komoly pszichológiával is bír – úgy is mondhatnánk, hogy már attól egészségesebbnek érezzük magunkat, ha csak ránézünk. Pont erre a hatásra játszott rá Kaszanyi Nóra is, akit a Superjuice márka bízott meg azzal, hogy tervezzen átfogó arculatot a hidegen préselt gyümölcsleveiknek.

A szabadúszó grafikusként dolgozó Nóri először egy iskolai feladat keretében tervezett üdítőital arculatot a MOME-n – erre figyeltek fel a Superjuice-nál is. Az egészséges, adalékanyag-mentes, cold-pressed juice-ok arra ihlették a tervezőt, hogy olyan csomagolást tervezzen, ami akár egy orvosságnak is készülhetett volna. Így épült fel Superjuice minimalista, már-már steril, mégis szemet gyönyörködtető vizuális világa.

Ez a magyarázata annak is, hogy a címkéken a hangsúly nem a szövegen, hanem a sorszámokon van. A fekete-fehér alapra nem kerültek színek – a címkéből kivágott kör mögött azonban ott vibrál a gyümölcslé saját színe, ami egy kis játékosságot csempész a letisztult designba. A minimalizmust egyébként nem csak a szimbolika magyarázza: fontos volt, hogy az arculat rugalmas és dinamikus legyen, hiszen rengeteg féle juice-hoz kell passzolnia, valamint különböző eseményeken és merchandising termékeken is működnie kell.

A grafikai munka mellett Nóri a projekt egész art direction részéért is felelt. Így őt dicséri a termékekről készült fotósorozat koncepciója is (a fotókat Lakos Máté készítette – a szerk.). Itt is megjelenik a tiszta, steril világ, a palackokat direkt, éles fények világítják meg, akár egy laboratóriumban.

Mikor arról kérdeztük, mi jelentené az Art Hungry-díjas Nóri számára az álommegbízást, izgalmas válaszokat kaptunk: szívesen dolgozna többet a gasztronómiai vonalon, de ha italról van szó, legközelebb szíve szerint alkoholos italnak (gin-nek, ha lehet választani) tervezne arculatot. Emellett kortárs kiállítások és könyvek designját is szívesen kidolgozná. A portfólióját elnézve bármelyik területen kiemelkedő minőségű munkára számíthatunk tőle.

továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal