fbpx
Nyomj Entert

Gyűrű alakú installáció teszi biztonságosabbá a városi tereket | Air Square

A KOGAA stúdió által tervezett AIR SQUARE egy mobil közösségi tér, amely az alulhasznált városi tereket aktiválja azáltal, hogy azoknak célt ad és pezsgő közéletet teremt. Az éghajlatváltozással kapcsolatos problémák, például városaink túlmelegedésének megoldása érdekében az Air Square árnyékolást biztosít az egyébként túlzottan kitett zöldfelület nélküli tereknek.

Az elhelyezhető padok többféle funkció és program lebonyolítását is lehetővé teszik, mint például nyilvános rendezvények, előadások, termelői piacok, mindezt ülőhellyel, világítással és árnyékolókkal. Így az Air Square segítségével olyan teret hoznak létre, amely javítja az életminőséget városainkban, és tartalmasabb együttélést tesz lehetővé.


A felső gyűrűt nyilvános terek árnyékolórendszereként tervezték. A városok túlmelegedésének problémájára válaszul a gyűrű nagy felületet hoz létre, amely megóvja a naptól és lehűti a városi területeket. 

A sötét órákban fényszórásként üzemel, ami a város sötét részeit megvilágítva biztonságosabbá teszi az áthaladást az adott városrészeken.

Design: KOGAA
Fotó: Josema Cutillas, Javier Antón

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük