Ha az olívaolaj rajongója vagy, akkor ezt az éttermet neked találták ki! – Oliva

Ha az olívaolaj rajongója vagy, akkor ezt az éttermet neked találták ki! – Oliva

Varsót tényleg érdemes rátennünk az úti céljaink bakancslistájára, ugyanis folyamatosan újabb és újabb menő létesítményekkel, többek között éttermekkel bővítik a látogatásra érdemes helyek listáját. Mai cikkünkben az átmeneti bezárás után újranyitott Oliva étteremet mutatjuk be nektek, mely teljesen új, megváltozott belső térrel, friss arculattal és letisztult menüvel nyitotta meg kapuit.

Az étterem neve, az olíva(olaj) a felfrissült koncepció főszereplője, ami minden szempontból uralja a helyet. Központi szerepben van a tányérokon és az Olive bárban, amely az egyetlen ilyen jellegű hely Lengyelországban: a speciális helyiségben elhelyezett négy hordó tartalma ciklikusan változik – mindig extra szűz olívaolajokat tartalmaznak, de eltérő eredetű, szűrésű, illetve gyümölcsérettségűeket. Amellett, hogy az étkezés elején megkóstolhatjuk, az olívaolaj természetesen az ételekben is megtalálható – a könnyebb előételektől a kiadós főételeken át a desszertekig. Az étlapon szereplő tételek ciklikusan és szezonálisan változnak, akárcsak az olívaolaj az Olive bárban.


Jelenleg különféle vegyes tálakat, szendvicseket és tökéletesen elkészített polipot, húsokat és eredeti vegetáriánus ételeket lehet kipróbálni az Olivaban. A konyhát Artur Cichomski felügyeli – egy sok éves tapasztalattal rendelkező séf, aki közel sem fél az új kihívásoktól. Tányérjain az olajbogyó a különböző országok ízeit ötvözi, a helyi beszállítók legjobb minőségű termékeihez nyúlva. Az olívaolajat  a koktélokban is felfedezhetjük, amelyeket Piotr Jędrzejewski készít el.

„Konyhánkat olyan országok kulináris kultúrája ihlette, mint Görögország, Olaszország, Spanyolország és Horvátország, vagyis azok a helyek, ahonnan az olívaolaj származik, és amely helyek ismertek arról. Emellett kevésbé nyilvánvaló irányokat is bemutatunk, mint például Izrael, Japán, az Egyesült Államok” – mondja Filip Książek.

A világos, tágas belső teret a mediterrán stílus és hangulat ihlette, hogy az ízek teljesen összhangban legyenek az enteriőrrel. Megtalálhatóak homok elemek, fehér és kék kiegészítők, kvarcit és iroko fa. Az egész éttermet az eredeti részletek teszik teljessé, mint például az antik vázák, kőmosdó a bejáratnál vagy üveg- és sárgaréz lámpák. A bár és a kanapék színes felületei pedig felmelegítik a visszafogott teret.

Az Oliva átalakulása mögött az új tulajdonos, Julia Adamczyk, illetve a menedzser, Filip Książek áll. Łukasz Hendzel és Matylda Iwańska, a Paris Hendzel Stúdió munkatársai voltak felelősek a koncepcióértés a megvalósításért. A belső tereket Ewa Dyda-Nowakowskára bízták.

Forrás: Label Magazine

Restauracja Oliva | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Mennyi pénzbe kerül majd egy utalás?
digitális

Mennyi pénzbe kerül majd egy utalás?

Rengeteg hír terjengett az interneten arról, hogy Magyarországon megadóztatják a FinTech cégeket, a tendencia pedig kezd globálissá válni. Valóban így van? Ha igen, ki az akinek fizetnie kell? És mit is jelent az a FinTech? Egy egyszerűbb, vagy egy veszélyesebb jövő előfutára? Emelkedik a pénzügyi tranzakciókért befizetendő adó felső határa
Issue NO. 7

Issue NO. 7

HYPE&HYPER MAGAZINE A unique summary of all things exciting in the Central and Eastern European region in the fields of design, business, architecture and culture.
GET THE LATEST ITEMS FROM OUR STORE

GET THE LATEST ITEMS FROM OUR STORE

new posters - fordítsd le magyarra