Ház terasszal | beef architekti

Ház terasszal | beef architekti

Beton, tégla és fa harmóniája egyszerű és légies geometriai alakzatokkal társítva: a beef architekti építész stúdió által tervezett ház letisztult és elegáns megoldásai kiemelkedő példaként említhetők a szlovák építészetben.

A hétvégi ház egy idős házaspár számára épült Pozsony külvárosában, egy régi kertészeti telep helyén. Az épület karakterét két, funkciójában eltérő rendeltetésű terasz létrehozása adta meg: az egyik a ház napos oldalán található, egy medence is megközelíthető róla, az árnyékot pedig fa lamellák mellett egy betontető biztosítja az itt pihenőknek. A második egy piazzaszerű, hűvösebb nyári terasz cseresznyefával, amelyen kő, beton és tégla dominál. Mindkét tér csak néhány lépésnyire található a ház központi elemeként kialakított konyhától, ahonnan a ház többi egysége is belátható.

A megszokott, több szintes megoldás helyett az építészek minden funkciót egy szinten, logikus elrendezésben alakítottak ki: a helyiségek akadálymentesek és követik a ház külsejének formai letisztultságát és minimalista vonásait. A koncepció egy egyszerű, félig átlátszó léckerítéssel válik teljessé, amely az utcáról nézve kellő betekintést nyújt a mögötte elterülő formákra és tömegekre.

Fotók: Lenka Némethová, Peter Čintalan, Roman Dibarbora

beef architekti | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

továbbiak
Pop-art Mickey egerek a Swatch új kollekcióján
art

Pop-art Mickey egerek a Swatch új kollekcióján

A Swatch a Disneyvel és a Keith Haring Alapítvánnyal közösen dobta piacra új órakollekcióját, melynek darabjain Mickey egér elevenedik meg az amerikai művész stílusában. Keith Haring pop-art és graffitiművész popkultúrára gyakorolt hatása a mai napig érezhető, karakteres alkotói stílusa a művész halála előtt és után is számos márka, köztük az
E-bringa egy perc alatt | CLIP
design

E-bringa egy perc alatt | CLIP

A városi bringásokra optimalizált e-motor, a CLIP segítségével bármelyik biciklit elektromos kerékpárrá változtathatjuk. A clip.bike brooklyni startup 2019-ben mutatta be kerékpárra erősíthető eszközének első verzióját, mely azóta komoly fejlesztéseken esett át. A tervezők kifejezetten figyeltek arra, hogy olyan e-motort készítsenek, amelyet a városi bringások, ingázók szívesen visznek majd magukkal.
Jó emberek, jó helyek | Nagykép a gasztronómiáról
branding

Jó emberek, jó helyek | Nagykép a gasztronómiáról

Hogyan segít Magyarország legnépszerűbb online recept- és gasztromagazinja a kényszerből négy fal közt rekedt amatőr szakácsoknak? Hogyan alkalmazkodik a vírushelyzethez a gasztrokommunikációs szakember, ha az étterem-PR mint műfaj megszűnik létezni? És mi a titka a népszerű gasztroblogoknak? Havas Dóra, Kárai Dávid és Steiner Kristóf elmondják. Folytatjuk tavaly megkezdett sorozatunkat, ez