fbpx
Nyomj Entert

Hétvégén veszi kezdetét a 15. alkalommal megrendezett Gdynia Design Days fesztivál

A balti régió vezető fesztiválját, a Gdynia Design Days-t, idén július 2-10. között rendezik meg. A lengyel esemény színes programsorozattal járja körül a designt: kiállításokkal, előadásokkal, workshopokkal és szakemberek beszélgetéseivel várják a design, divat és építészet szerelmeseit. Az idei Gdynia Design Days mottója az EMPASEA: visszatérés a gyökerekhez, a legközelebbihez és legkedvesebbünkhöz, a tengerhez. Így idén júliusban a Balti-tenger lesz a fesztivál kiemelt témája.  


A fesztiválon a diskurzus a tenger körül fog forogni, olyan témákat érintve, mint az erőforrások gyűjtőhelye, illetve önmagában azok az erőforrások, amelyekről közösen kell gondoskodnunk. A vízgyűjtők jelentéséről a klíma és a gazdaság kontextusában, az identitásról és tengerparti településekről érkezők közösségéről is szó lesz.

„A tenger mindannyiunkra hatással van, függetlenül attól, hogy hol élünk. Ez a közös értékünk, még akkor is, ha otthonunk a szárazföldön van. Csak közös munkával alakíthatjuk a jövőt és megváltoztathatjuk a jelent. A Balti-tenger kézzelfogható hatással van életünkre – döntéseink pedig hatással vannak a Balti-tengerre. Ezt a szimbiózist az erőnkké alakíthatjuk” – osztotta meg a gondolatot a fesztivál.

Gdynia Design Days | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük