Hétvégén veszi kezdetét a 15. alkalommal megrendezett Gdynia Design Days fesztivál

Hétvégén veszi kezdetét a 15. alkalommal megrendezett Gdynia Design Days fesztivál

A balti régió vezető fesztiválját, a Gdynia Design Days-t, idén július 2-10. között rendezik meg. A lengyel esemény színes programsorozattal járja körül a designt: kiállításokkal, előadásokkal, workshopokkal és szakemberek beszélgetéseivel várják a design, divat és építészet szerelmeseit. Az idei Gdynia Design Days mottója az EMPASEA: visszatérés a gyökerekhez, a legközelebbihez és legkedvesebbünkhöz, a tengerhez. Így idén júliusban a Balti-tenger lesz a fesztivál kiemelt témája.


A fesztiválon a diskurzus a tenger körül fog forogni, olyan témákat érintve, mint az erőforrások gyűjtőhelye, illetve önmagában azok az erőforrások, amelyekről közösen kell gondoskodnunk. A vízgyűjtők jelentéséről a klíma és a gazdaság kontextusában, az identitásról és tengerparti településekről érkezők közösségéről is szó lesz.

„A tenger mindannyiunkra hatással van, függetlenül attól, hogy hol élünk. Ez a közös értékünk, még akkor is, ha otthonunk a szárazföldön van. Csak közös munkával alakíthatjuk a jövőt és megváltoztathatjuk a jelent. A Balti-tenger kézzelfogható hatással van életünkre – döntéseink pedig hatással vannak a Balti-tengerre. Ezt a szimbiózist az erőnkké alakíthatjuk” – osztotta meg a gondolatot a fesztivál.

Gdynia Design Days | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Összekapcsolni a városi létet a természettel | Pinetime x Kelemen Áron
divat

Összekapcsolni a városi létet a természettel | Pinetime x Kelemen Áron

Egy friss, reggeli kávé illata a hajnali párában. Kalandos dzsipes túra a Káli-medencében. Végtelen ösvényeken felfedezni az erdő rejtett szépségeit, akár két keréken. Naplementés grillezés a tóparton vagy éppen egy tetőtéri sütögetés a városi fények felett. Utóbbit most Kelemen Áron séf finom és különleges aromájú fogásai mellett, valamint a Pinetime
Amikor a jelen körbeöleli a tradíciót | Urban Betyár
community

Amikor a jelen körbeöleli a tradíciót | Urban Betyár

Hogyan illeszthető be a magyar mondavilág egyik legizgalmasabb jelensége, a betyárság a kortárs gasztronómia térképére? Az Urban Betyár rendhagyó módon keveri a folklór és a modern konyhaművészet elemeit, miközben páratlan élményt biztosít a látogatók számára. A nemrégiben újranyílt étterem, múzeum és rendezvényközpontban három dolog tökéletesen érvényesül: a hagyomány, a minőség
Csak együtt megyünk valamire, Közép-Európa
community

Csak együtt megyünk valamire, Közép-Európa

Itt a lehetőség, meg kell ragadni! A háború rengeteg szörnyűsége mellett lehetőséget is kínál a közép-kelet-európai országok számára, hogy behozzák a lemeradásukat. Össze kell fogni és meg kell erősíteni a kapcsolatok a digitális térben is, hogy a régió a világszínvonalra törjön. Tudósításunk a Három Tenger Üzleti Fórum digitalizációról szóló paneljéről.