Hordható, gourmet és vicces | Régiós ajándékkalauz – boyfriend edition

Hordható, gourmet és vicces | Régiós ajándékkalauz – boyfriend edition

A környékbeli országok termékeit szemléző ajándékötleteink összeállítása során mindenkire gondolunk, így karácsony előtt néhány nappal most jöjjenek férfiaknak szánt last minute tippjeink.


Ünnepi sör, Pivovar Antoš

Bár a söriváshoz nem kell ünnepi alkalom, ilyenkor jöhetnek a különlegesebb tételek is, amik egy nyári estén nem biztos, hogy jólesnének. A cseh Antoš egy szilvával, ceyloni fahéjjal, mauritiusi vaníliával és kakaóbabbal ízesített Pastry Sourja, ahogy a neve is mutatja, egy szelet tortával is felér!

Antoš Pastry Sour 0,75 l, 140 cseh korona
Facebook | Instagram


Repülő fehérjeforrás, Sens

Azt már rebesgetik, hogy a legfenntarthatóbb módon rovarokból szerezhetünk fehérjét, de hogy nassoljunk is tücsköket? Nem csak Ázsiában készítenek már ropogós snacket belőlük, a cseh Sens például édes és sós verzióban is kínálja. Az biztos, hogy egészségesebb, bizarrabb és viccesebb is, mint egy zacskó chips.

Sens snack box, 24,90 euró
Facebook | Instagram


Designzokni, Taka Para

A színes zoknikban az a jó, hogy sosem elég belőlük, hiszen jól mutatnak sportcipővel vagy elegánsabb lábbelivel párosítva is. Ezen a páron egy ikonikus lengyel fotel, az RM58 a minta, szóval minden designrajongó imádni fogja.

Taka Para RM58, 16,71 euró
Facebook | Instagram


Csípős orosz rulett, Sárréti Chilifarm

Egy igazi buliétel, csak bevállalósoknak! A magyar chilifarm összegyűjtötte három legerősebb paprikáját (Chocolate Habanero chili, Naga Jolokia chili, Carolina Reaper chili), amelyeket szárított formában csokiba mártottak. Igazából egyik rosszabb, mint a másik – de pont ez benne a jó, már azoknak, akik szeretik az extra csípős ízeket.

Csokiller, 1490 forint
Facebook | Instagram


Kézzel készített napszemüveg, Tishler

A szlovén Tishlernél tervezés során a megjelenésen és designon túl nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a termék környezeti és társadalmi hatásának vizsgálatára is. Kizárólag fenntartható gazdálkodásból kinyert fából készítik kereteiket. Ráadásul nagyon menő fazonokat készítenek!

Tishler TS VI, 189 euró
Facebook | Instagram


Övtáska helyett, Printa

Aki az övtáska és hátizsák közt keres kényelmes méretű táskát, az térjen be a budapesti Printához. Ez az újrahasznosított bőrből készült, uniszex fazonú táska két színben kapható, és pont jó átmenetet képez a laza és az elegáns között, így bármilyen stílushoz illik.

Printa Unique crossbody táska, 32 500 forint
Facebook | Instagram

továbbiak
Évtizedek óta nem látott tüntetések Kínában
strategy

Évtizedek óta nem látott tüntetések Kínában

„Az üres papír jelképezi mindazt, amit mondani szeretnénk, de nem mondhatunk.” Az elmúlt hetekben évtizedek óta nem látott tüntetés-sorozat bontakozott ki Kínában: a tüntetők legfőképp a Kínai Népköztársaság lassan három éve húzódó, vasszigorú zérócovid-stratégiája ellen léptek fel, azonban ezzel nem állt meg a követelések sora. A demonstrálók mostanra a kínai
A legújabb háborús fegyver: Facebook
strategy

A legújabb háborús fegyver: Facebook

A modern hadviselés több fronton zajlik. Földön, vízen, levegőben, de ami hasonlóan fontos, a médiában. Aki kontroll alatt tartja a narratívát, óriási előnyből indul. Oroszország a határain belül tudja limitálni a mozgásterét bizonyos médiumoknak, de a háború alatt fontosnak tartotta azt is, hogy tőle nyugatabbra is eljusson a Kreml hangja.
Salgótarján: a későmodern építészet esszenciája
design

Salgótarján: a későmodern építészet esszenciája

Nógrád megye székhelye, Salgótarján és környéke bár tartogat fontos látnivalókat, maga a város biztosan nem szerepelt még kimondottan a kirándulni vágyók úti céljai között – egészen mostanáig. Íme egy új felhasználóbarát, közérthető és élvezhető sétakönyv, ami meghozza a kedvet a város és jellegzetes építészetének felfedezésére. Fókuszban Salgótarján modern építészete! Kedves László