Horvátország rejtett gyöngyszeme: Hotel Maslina |  Adriai nyugalom luxuskivitelben

Horvátország rejtett gyöngyszeme: Hotel Maslina | Adriai nyugalom luxuskivitelben

Az Európai nyarak egyik közkedvelt úticélja, az Adriai-tenger, melynek hangulatos szigetei a burjánzó mediterrán természetnek adnak otthont. Ha a vadregényes szigeten töltenénk el pár pihentető napot, egy olyan üdülőhelyen, ahol a természettel összhangban relaxálnánk, mindezt igazi luxus kivitelben, akkor a Hotel Maslina lesz a legjobb választás számunkra. A Hvar-sziget védett, szelídíthetetlen természete által ihletett hotelért és a luxust és a nyugalmat ötvöző belső terekért a párizsi székhelyű LA.M Studio volt a felelős.

A cikk eredetiben a negyedik lapszámban jelent meg.

A stúdió alapítója, Léonie Alma Mason kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a hotelben felhasznált anyagok valóban összhangban legyenek a horvát környezettel. A belső tereket szemlélve, rögtön szembetűnő a sok faanyag, illetve a kő használata, mely azonnal visszarepít minket a horvát köves tengerpartra és az óvárosok utcáira. A belső terek szimbiózisban vannak a külsővel, mint például a brači kőből készült recepció, valamint az egzotikus fa felhasználása, amely a fenyőerdőt visszhangozza, és a fény és a nap összjátékát hozza létre.

Az üdülőhely már első ránézésre is a forró nyári napokat juttatja eszünkbe, mely a tágas terek, a sok fény és a meleg árnyalatok játékának köszönhető. A közös helyiségekben és a vendégszobákban éteri, fehér függönyök lebegnek, hogy könnyedséget és friss érzést biztosítsanak. Ugyanakkor mindemellett bekúszik a jóleső nyári hűvösség is, kőpadló formájában, testesebb sötét fa bútorokban, és az olykor egészen sötét, fekete és zöld árnyalatok segítségével. A szálloda éttermében és bárjában Mason a terrakottával, bronz tükrökkel, egzotikus fával és üveg lámpákkal bővítette a változatos, felhasznált anyagok listáját.

„Itt a luxus a nagy terekben, a csodálatos környezetben és a helyi és természetes, nemes anyagok használatában rejlik. Minden egyes részletet alaposan megterveztek és speciálisan úgy gyártottak, hogy a lehető legjobb vendégélményt biztosítsák a gyönyörű, de lezser és kényelmes tartózkodás érdekében, még akkor is, ha ez egy ötcsillagos szálloda.” – mesélte a szállodáról Mason.

A szálloda 50 szobával és lakosztállyal rendelkezik, amelyek mindegyike azt az érzést kelti, mintha bent tartózkodásunk alatt kint, de legalábbis egészen közel, egy karnyújtásnyira lennénk az Adria természeti világához. Emellett három privát villa is elérhető, bőséges beltéri és kültéri lakótérrel.

Photos: LA.M Studio / Claire Israel

Hotel Maslina | Web | Instagram

Folytasd az olvasást a H&H 4. számában!

RENDELD MEG ITT

továbbiak
Kompakt iroda építés nélkül – a díjnyertes lengyel ötleté a jövő? | Mute
design

Kompakt iroda építés nélkül – a díjnyertes lengyel ötleté a jövő? | Mute

A covid és a hasonló szélsőséges történések egy sokkal rugalmasabb, változó munkaerőpiacot teremtettek – a rohanó világunk által diktált ütem pedig immár a tárgykultúrába is begyűrűzik. A Mute legújabb tervezése lehetővé teszi az irodaterek egyszerű és gyors kialakítását, ami ráadásul igazi üstökösként robbant be a designiparba. Az akusztikus panelekkel foglalkozó Mute
David Beckham Maseratikat tervezett – de még milyeneket!
design

David Beckham Maseratikat tervezett – de még milyeneket!

Az exfocista számtalan kollaborációhoz adta már a nevét, ezúttal azonban tényleg különleges lett a végeredmény, bár valószínűleg kevesebben vásárolják majd meg, mint mondjuk a parfümjeit. Saját bevallása szerint szenvedélyesen imádja a régi, klasszikus autókat – ezért is fogott össze az olasz luxusautó-márkával, hogy két teljesen egyedi modellt álmodjon meg a számukra
Próbálok folyamatosan kitörni a saját buborékomból–interjú Gózon Eszterrel
business

Próbálok folyamatosan kitörni a saját buborékomból–interjú Gózon Eszterrel

Gózon Eszter, fenntartható szemléletű szín- és stílustanácsadó hiánypótló szemlélettel rukkolt elő: Eszter oly módon látja el tanácsokkal és segítséggel a vendégeit, hogy azok önmagukat és testüket megismerve tudjanak öltözködni és vásárolni, ezzel leszámolva a rengeteg felesleges körrel, a felhalmozással és az önostorozással. Nem gondolja, hogy a fenntarthatóság a fenntartható márkák