Ismerd meg Budapest alternatív, kulturális arcát ezen az új interaktív térképen!

Ismerd meg Budapest alternatív, kulturális arcát ezen az új interaktív térképen!

A főváros 150. évébe lépve rengeteg kulturális projekttel ünnepli jubileumi születésnapját. Ezek egyike az ALT.BP digitális hálózati térképe, ami adatvizualizáció segítségével mutatja be a főváros alternatív, nyüzsgő életének csomópontjait. A hiánypótló térkép három kulturális szakértő bevonásával és a vizuális újságírással foglalkozó ATLO team segítségével jött létre a Budapest Brand jóvoltából.


„A városi épületek, terek és zugok, az elhagyott raktárak és felújított ipari komplexumok művészettől és kreatív energiáktól pulzáló sejteket, pontokat, halmazokat rejtenek: a budapesti kultúra sűrűn lüktető hálóját alkotják” – olvasható az ALT.BP projekt weboldalán.

Budapest sokszínű kulturális palettája egyre bővül, színtere azonban számos változáson ment keresztül az utóbbi időben. A járvány, a kormányzati szabályozások és a gazdasági válság okozta nehézségek miatt ikonikus helyek zártak be, alakultak át, de mindeközben néhány érdekes, innovatív helyszín látott napvilágot.

Tíz eltérő kulturális-közösségi szegmens legmeghatározóbb, erős kapcsolati hálózattal rendelkező központjából kiindulva hozták létre a jelenlegi Budapest digitális hálóját, ahol irodalmi, zenei, képzőművészeti, urbanisztikai, civil és egyéb átfogó halmazok mentén válogathatunk 138 hely közül.

Ha a Nyitott Műhely, Auróra, Valyo, Gólya, ISBN Galéria, Jurányi – és még sorolhatnánk – mond neked valamit, akkor itt az ideje, hogy megismerd a történetüket közelebbről! Ha pedig nem, akkor mire vársz még?

Forrás: Budapest Brand

továbbiak
Lombkoronasétányok, ahonnan lenyűgöző az erdei kilátás | TOP 5
lifestyle

Lombkoronasétányok, ahonnan lenyűgöző az erdei kilátás | TOP 5

A járvány óta jelentősen megnövekedett a kalandos erdei kirándulóutak népszerűsége, így egyre többen fedezték fel a hazai tanösvénykínálatot. Most mutatunk néhány olyan helyet, ahová télen is érdemes ellátogatni, hiszen a lombok magaslatában járva egészen más élmény vár ránk, mint amikor a megszokott földi utakon barangolunk. Makói lombkoronasétány A legismertebb magyar
Turisztikai design díjakkal ismerték el a hazai szállodákat
lifestyle

Turisztikai design díjakkal ismerték el a hazai szállodákat

A BDPST Group két szállodája, a BOTANIQ Turai Kastély és az Andrássy Kúria & Spa november végén két versenyen is díjakkal gazdagodott. A november 29-én tartott Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj átadóján a BOTANIQ Turai Kastély a szálloda kategóriában lett az első, összesítésben pedig a második helyet szerezte meg. A november 30-án átadott
„Az írásban, ahogy az életben is, győz az igazság” – Interjú Robert McKee-vel
lifestyle

„Az írásban, ahogy az életben is, győz az igazság” – Interjú Robert McKee-vel

A külföldi produkciók egyre nagyobb számban választják Magyarországot szakembereink kreativitása és magas szintű hozzáértése, valamint a kedvező pénzügyi feltételek miatt. A növekvő érdeklődés hatására Budapest a legjobb úton halad afelé, hogy Londonnal is felvegye a versenyt mint a filmgyártás egyik európai központja. Erre utalhat az is, hogy a forgatókönyvírás legendás