Ismerd meg Budapest alternatív, kulturális arcát ezen az új interaktív térképen!

Ismerd meg Budapest alternatív, kulturális arcát ezen az új interaktív térképen!

A főváros 150. évébe lépve rengeteg kulturális projekttel ünnepli jubileumi születésnapját. Ezek egyike az ALT.BP digitális hálózati térképe, ami adatvizualizáció segítségével mutatja be a főváros alternatív, nyüzsgő életének csomópontjait. A hiánypótló térkép három kulturális szakértő bevonásával és a vizuális újságírással foglalkozó ATLO team segítségével jött létre a Budapest Brand jóvoltából.


„A városi épületek, terek és zugok, az elhagyott raktárak és felújított ipari komplexumok művészettől és kreatív energiáktól pulzáló sejteket, pontokat, halmazokat rejtenek: a budapesti kultúra sűrűn lüktető hálóját alkotják” – olvasható az ALT.BP projekt weboldalán.

Budapest sokszínű kulturális palettája egyre bővül, színtere azonban számos változáson ment keresztül az utóbbi időben. A járvány, a kormányzati szabályozások és a gazdasági válság okozta nehézségek miatt ikonikus helyek zártak be, alakultak át, de mindeközben néhány érdekes, innovatív helyszín látott napvilágot.

Tíz eltérő kulturális-közösségi szegmens legmeghatározóbb, erős kapcsolati hálózattal rendelkező központjából kiindulva hozták létre a jelenlegi Budapest digitális hálóját, ahol irodalmi, zenei, képzőművészeti, urbanisztikai, civil és egyéb átfogó halmazok mentén válogathatunk 138 hely közül.

Ha a Nyitott Műhely, Auróra, Valyo, Gólya, ISBN Galéria, Jurányi – és még sorolhatnánk – mond neked valamit, akkor itt az ideje, hogy megismerd a történetüket közelebbről! Ha pedig nem, akkor mire vársz még?

Forrás: Budapest Brand

továbbiak
Sivatagi rózsa ihlette Katar Nemzeti Múzeumát
design

Sivatagi rózsa ihlette Katar Nemzeti Múzeumát

Nem csak a focira koncentrálnak Katarban a vébé kapcsán, több új múzeum is elkészült az utóbbi években, köztük a látványos Katari Nemzeti Múzeum, Jean Nouvel tervezésében. A Közel-Keleten ma már nem megy ritkaságszámba egy extravagáns külsejű múzeum, ebbe a trendbe illeszkedik az új Katari Nemzeti Múzeum is. Az épületet az
A szovjet modernista építészet fellegvára, Grúzia | TOP5
design

A szovjet modernista építészet fellegvára, Grúzia | TOP5

A brutalizmus reneszánszát éli az elmúlt évtizedben annak ellenére, hogy a legmegosztóbb építészeti stílusirányzatként tartják számon. Mai cikkünkben Tbilisi utcáit barangoljuk be modernista épületek után kutatva. A grúz főváros a szovjet modernista építészet egyik metropolisza, azonban nem csak erről nevezetes, ugyanis óvárosa miatt is turisták százezrei látogatnak el ide évente.
Hagyományos és kortárs | Az ukrán GUZEMA Fine Jewelry
design

Hagyományos és kortárs | Az ukrán GUZEMA Fine Jewelry

Hogyan tud egy ékszermárka egyszerre globális és lokális is lenni? Erre keresi a választ a GUZEMA Fine Jewelry. Darabjait gyakran látni hírességeken, például Olena Zelenszkán, Ukrajna first ladyjén, Milla Jovovichon és Kim Cattrallon. Valeriya Guzema, a márka alapítója mesél az alkotás folyamatáról, az új kollekcióról, illetve a nevéhez fűződő jótékonysági