fbpx
Nyomj Entert

Játékra hív a varsói First Steps Óvoda enteriőrje | Mum Studio

A Mum Studio által tervezett varsói First Steps Óvoda enteriőrje láttán könnyen elfoghat bennünket a gyermekkorunk iránt érzett nosztalgia. Játékra hív a tér – a mesevilág megteremtésével ráadásul a gyerekek képzelőereje és szépség iránti érzékenysége is fejlődik.

A 400 négyzetméteres területen négy játszó- és tanulószobát alakítottak ki, valamint négy fürdőszobát, egy étkezőt, egy konyhát, továbbá ruhatárakat, az óvodavezető irodáját és egy szobát a szülőkkel való találkozókra. Ami pedig az enteriőrdesignt illeti: az óvoda tulajdonosainak elsődleges célja a gyerekek fejlődésének segítése volt, vizuálisan magával ragadó és biztonságos környezetben.  

Marta Drzymała, a Mum Studio alapítója a természet motívumait választotta fő irányvonalnak: a falakon hol a dzsungel világa fogad bennünket, hol egy titokzatos, állatok által lakott erdő, de tengerben úszkáló delfinekkel és felhők között repülő fecskékkel is találkozhatunk. Az illusztrációk az önállóság elsajátítására ösztönzik a gyerekeket, a színválasztás – lágy, diffúz fényt kibocsátó világítással – pedig a nyugodt légkör biztosításához járul hozzá.

A játék persze nem áll meg az óvodán kívül sem. Az épület mellett egy játszótérrel ellátott kertet alakítottak ki, ahol a gyerekek maguk gondoskodnak az elültetett zöldségekről és gyümölcsökről – többek között még görögdinnyét is termesztenek!

Fotók: Yassen Hristov

Mum Studio | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Label

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük