Új arculattal és az éjszakai fényeket megidéző kollekcióval jelentkezik a Pinetime Clothing

Új arculattal és az éjszakai fényeket megidéző kollekcióval jelentkezik a Pinetime Clothing

A boardsportok öltözetéből inspirálódó felsőruházati márka, a Pinetime Clothing több újdonsággal tér vissza az őszi-téli szezonba. A pandémia alatt megváltozott vásárlói szokásokra reagálva egy olyan formabontó és felhasználóbarát weboldalt indítottak el, amely már a megújult arculat elemeivel közvetíti a Pinetime üzenetét. Hogy milyen elvek mentén alakult az új design, hogy mi a legnagyobb előnye a nem szokványos webshopnak, és mit kell tudni a frissen debütált kapszulakollekcióról? Minderről Koczka Gergőt és Szalay Pétert kérdeztük!

Fél évvel ezelőtt említettétek, hogy a Pinetime Clothing megújul, és ezzel párhuzamosan egy új honlapon dolgoztok. Az oldal egy hete debütált, tartalmában és vizualitásában is felfrissült. Miért és hogyan változott a Pinetime arculata?

Gergő: Úgy gondoltuk, hogy a Pinetime újraindulását egy vizuális ráncfelvarrásnak is kísérnie kell. Ahogyan a termékeinknél, úgy az új arculat kialakításánál is fontos volt, hogy ne csak idén nézzen ki jól, hanem évek múlva is – éppen ezért időtálló, mégis egyedi arculati elemeket, betűtípust, színt választottunk.

Péter: A logotípia és az emblémánk nem változott. A fő arculati színvilágunk továbbra is a fekete-fehér skálán mozog, viszont a kiegészítő szín a korábbi narancssárga helyett egyfajta UV-sárga/almazöld lett. Headline-nak egy nagyon karakteres fontot kerestünk, amit a Franyiska Weitgruber által tervezett Nikolai-ban meg is találtunk. Ez egy serif display (talpas) betűtípus, ami modernebb karakterjegyeket hordoz – apró letörések, vágott hegyű tollat idéző vonalvezetések teszik izgalmassá és modernné, mégis van benne valami klasszikus, valami örökzöld és egyben technikai is. Ezt egészíti ki a kenyérszövegben és az árcímkéken használt FF Good Headline betűtípus, amely a szélesebb designer körökben ismert Trade Gothic-hoz hasonló sans-serif typeface. Ezt alapjában véve – ahogy azt a neve is mutatja – headline írásokhoz optimalizálták, viszont formavilágát tekintve úgy érzem, nagyon jól passzol a Nikolai-hoz.  Kondenz stílusa miatt kisebb felületet foglal, így jól használható weben és nyomtatott anyagokban is, ami egy fontos szempont volt számunkra.

Hogyan ültettétek át mindezt a weboldalra? Miben más az új oldal a régihez képest?

Péter: A website megújítása volt az elsődleges, a kiindulópont, így az arculati frissítés online és offline oldalról kéz a kézben járt. Tudatosan olyan megoldást kerestünk, ami minden platformon megállja a helyét, viszont az emberek többsége az online térben találkozik a márkánkkal, legyen az social felület, viszonteladó oldalon megjelenő hirdetés vagy a saját honlapunk, így a tervezést inkább az online arculati kialakítás vezette.Gergő: Korábban mi valójában egy magazint akartunk az online térben megvalósítani, ahol az ember ha akar, akkor vásárolhat is. Mára ez teljesen megváltozott, felismertük, hogy a termékek előtérbe helyezése sokkal fontosabb, hiszen ezek a mi fő érték- és üzenethordozóink, így a ruhadaraboknak és a website “shop” jellegének kell elsősorban érvényesülnie. Mi csapatban szeretünk dolgozni és gondolkodni. Az új oldal kialakításában olyan barátok, szakemberek segítségét kértük, akik jártasak a UX design tervezés és a webfejlesztés világában, ugyanakkor régóta ismerik a márkát, és a Pinetime szellemisége is közel áll hozzájuk.

Egy féléves tervezési és fejlesztési folyamat eredménye az új website és webshop, ami – bízunk benne, hogy mindenkinek – sokkal jobb vásárlói élményt kínál. Megváltozott a honlap felépítése: leegyszerűsítettük a menürendszert, háttérbe kerültek azok az oldalak, amelyek nem közvetlenül a termékekről és a kollekciókról szólnak. A pandémia egy új helyzetet eredményezett, ami miatt sokan átálltak az online vásárlásra, mi pedig fontosnak tartottuk, hogy a döntésüket a legjobban tudjuk támogatni azzal, hogy a lehető legtöbb hasznos információt bocsájtjuk rendelkezésükre. Hogy állna ez a ruhadarabunk a vásárlón? Mi az ő megfelelő mérete? Milyen színopciók vannak? Milyen extra tulajdonságok miatt érdemes felfigyelni a mi termékeinkre? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, és igyekeztünk minél érthetőbben és egyértelműen bemutatni, így lényegében a termékoldal struktúrája vált az új honlap gerincévé.

Az új weboldalon rögtön a legújabb kollekciótok kampányfotója köszönt minket. Mi inspirálta a Midnight Collection darabjait?

Gergő: A most megjelent Midnight Collection egy kapszulakollekció, amely – ránk nem jellemző módon – most nem tartalmaz technikai termékeket, csakis streetwear darabokat mutatunk be, ami valamelyest indokolt, hiszen a kollekció magából a városból, az éjszakai fényekből inspirálódott. Továbbá ezek a darabok 100%-ban hazai gyártásúak.

Péter: Az új kollekciónk fő húzóterméke a Midnight Crewneck, mely elsőre egyszerűnek tűnhet, viszont közelebbről megnézve rengeteg apró részletet rejt. Passzén az ujjbedugó reteszek, a díszfedőzés színei, a fekete fém embléma a mellkason, és a LED-falakról, képernyőkről visszaköszönő, anyagába szőtt RGB színek teszik részletgazdaggá ezt a környakú pulóvert. Maga az anyag adta meg a kollekció és a kampány vizualitásának is az alapját, a kék, piros, zöld fények színeivel való játékot. Egyik örökzöld termékünk, a férfi-női Tunnel pulóver is újra megjelenik kisebb változtatásokkal. A bélést és a passzé részeket könnyebb, 100%-os organikus pamutanyagra cseréltük, hogy a kapucni súlyán és esésén könnyítsünk, illetve hogy a kezekkel érintkező passzé anyag is finomabb tapintású, kényelmesebben hordható legyen. Emellett egy klasszikus 5-panel baseball sapka és a 100% Organic pamut pólók is a kollekció részei.

Gergő: Vásárlóink főleg olyan emberek, akik kikívánkoznak a természetbe, de emellett hétköznapjaik szerves része a városi lét – ezekkel a darabokkal most az utóbbi élményére erősítünk rá. Közeledve a tél felé pedig majd egy újabb kollekcióval és termékcsaláddal jelentkezünk, amelyben visszaköszönnek a technikai darabok és a klasszikus Pinetime termékek is.

Portréfotók: Gaál Dániel

Pinetime Clothing | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Díjnyertes édességmárkák a régióból | TOP 5
poland

Díjnyertes édességmárkák a régióból | TOP 5

A Great Taste mint legnagyobb és legmegbízhatóbb étel-, illetve italakkreditációs rendszer idén is díjazta a legkiválóbb jelentkezőket. A több mint 500 szakértőből álló testület 108 ország 14 113 termékét értékelte – különböző kategóriák és kitüntetések mentén. Ebben a válogatásunkban olyan régiós édességmárkákat mutatunk be, melyek bizonyos termékei egy, kettő vagy három
Rendkívüli otthon Paraguay egykori szerb konzulátusából
architecture

Rendkívüli otthon Paraguay egykori szerb konzulátusából

A paraguayi Asunción központjában található Casa Serbia egy igazi álomotthon: nagy belső udvar, óriási üvegfelületek, egymásba áramló, fénnyel teli terek, illetve a régi és az új tökéletes összhangja. A ház az évek során megannyi változtatáson esett keresztül, az új tulajdonosok pedig a Grupo Culata Jovái  építész stúdiót kérték fel, hogy
Főhajtás és kortárs reflexió egy emblematikus kiállítás apropóján | Magyar design 10 + 1 kísérlet
design

Főhajtás és kortárs reflexió egy emblematikus kiállítás apropóján | Magyar design 10 + 1 kísérlet

1972 októberében néhány vállalkozó szellemű fiatal tervező vette a bátorságot és arra vállalkozott, hogy megértesse a magyar közönséggel: mit is jelent valójában a design, és miért jó, ha ezzel maguk a potenciális felhasználók is tisztában vannak. Most, majd’ ötven évvel később, ugyanott, hasonló habitussal egy másik generáció teszi fel nekünk