Új arculattal és az éjszakai fényeket megidéző kollekcióval jelentkezik a Pinetime Clothing

Új arculattal és az éjszakai fényeket megidéző kollekcióval jelentkezik a Pinetime Clothing

A boardsportok öltözetéből inspirálódó felsőruházati márka, a Pinetime Clothing több újdonsággal tér vissza az őszi-téli szezonba. A pandémia alatt megváltozott vásárlói szokásokra reagálva egy olyan formabontó és felhasználóbarát weboldalt indítottak el, amely már a megújult arculat elemeivel közvetíti a Pinetime üzenetét. Hogy milyen elvek mentén alakult az új design, hogy mi a legnagyobb előnye a nem szokványos webshopnak, és mit kell tudni a frissen debütált kapszulakollekcióról? Minderről Koczka Gergőt és Szalay Pétert kérdeztük!

Fél évvel ezelőtt említettétek, hogy a Pinetime Clothing megújul, és ezzel párhuzamosan egy új honlapon dolgoztok. Az oldal egy hete debütált, tartalmában és vizualitásában is felfrissült. Miért és hogyan változott a Pinetime arculata?

Gergő: Úgy gondoltuk, hogy a Pinetime újraindulását egy vizuális ráncfelvarrásnak is kísérnie kell. Ahogyan a termékeinknél, úgy az új arculat kialakításánál is fontos volt, hogy ne csak idén nézzen ki jól, hanem évek múlva is – éppen ezért időtálló, mégis egyedi arculati elemeket, betűtípust, színt választottunk.

Péter: A logotípia és az emblémánk nem változott. A fő arculati színvilágunk továbbra is a fekete-fehér skálán mozog, viszont a kiegészítő szín a korábbi narancssárga helyett egyfajta UV-sárga/almazöld lett. Headline-nak egy nagyon karakteres fontot kerestünk, amit a Franyiska Weitgruber által tervezett Nikolai-ban meg is találtunk. Ez egy serif display (talpas) betűtípus, ami modernebb karakterjegyeket hordoz – apró letörések, vágott hegyű tollat idéző vonalvezetések teszik izgalmassá és modernné, mégis van benne valami klasszikus, valami örökzöld és egyben technikai is. Ezt egészíti ki a kenyérszövegben és az árcímkéken használt FF Good Headline betűtípus, amely a szélesebb designer körökben ismert Trade Gothic-hoz hasonló sans-serif typeface. Ezt alapjában véve – ahogy azt a neve is mutatja – headline írásokhoz optimalizálták, viszont formavilágát tekintve úgy érzem, nagyon jól passzol a Nikolai-hoz.  Kondenz stílusa miatt kisebb felületet foglal, így jól használható weben és nyomtatott anyagokban is, ami egy fontos szempont volt számunkra.

Hogyan ültettétek át mindezt a weboldalra? Miben más az új oldal a régihez képest?

Péter: A website megújítása volt az elsődleges, a kiindulópont, így az arculati frissítés online és offline oldalról kéz a kézben járt. Tudatosan olyan megoldást kerestünk, ami minden platformon megállja a helyét, viszont az emberek többsége az online térben találkozik a márkánkkal, legyen az social felület, viszonteladó oldalon megjelenő hirdetés vagy a saját honlapunk, így a tervezést inkább az online arculati kialakítás vezette.Gergő: Korábban mi valójában egy magazint akartunk az online térben megvalósítani, ahol az ember ha akar, akkor vásárolhat is. Mára ez teljesen megváltozott, felismertük, hogy a termékek előtérbe helyezése sokkal fontosabb, hiszen ezek a mi fő érték- és üzenethordozóink, így a ruhadaraboknak és a website “shop” jellegének kell elsősorban érvényesülnie. Mi csapatban szeretünk dolgozni és gondolkodni. Az új oldal kialakításában olyan barátok, szakemberek segítségét kértük, akik jártasak a UX design tervezés és a webfejlesztés világában, ugyanakkor régóta ismerik a márkát, és a Pinetime szellemisége is közel áll hozzájuk.

Egy féléves tervezési és fejlesztési folyamat eredménye az új website és webshop, ami – bízunk benne, hogy mindenkinek – sokkal jobb vásárlói élményt kínál. Megváltozott a honlap felépítése: leegyszerűsítettük a menürendszert, háttérbe kerültek azok az oldalak, amelyek nem közvetlenül a termékekről és a kollekciókról szólnak. A pandémia egy új helyzetet eredményezett, ami miatt sokan átálltak az online vásárlásra, mi pedig fontosnak tartottuk, hogy a döntésüket a legjobban tudjuk támogatni azzal, hogy a lehető legtöbb hasznos információt bocsájtjuk rendelkezésükre. Hogy állna ez a ruhadarabunk a vásárlón? Mi az ő megfelelő mérete? Milyen színopciók vannak? Milyen extra tulajdonságok miatt érdemes felfigyelni a mi termékeinkre? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, és igyekeztünk minél érthetőbben és egyértelműen bemutatni, így lényegében a termékoldal struktúrája vált az új honlap gerincévé.

Az új weboldalon rögtön a legújabb kollekciótok kampányfotója köszönt minket. Mi inspirálta a Midnight Collection darabjait?

Gergő: A most megjelent Midnight Collection egy kapszulakollekció, amely – ránk nem jellemző módon – most nem tartalmaz technikai termékeket, csakis streetwear darabokat mutatunk be, ami valamelyest indokolt, hiszen a kollekció magából a városból, az éjszakai fényekből inspirálódott. Továbbá ezek a darabok 100%-ban hazai gyártásúak.

Péter: Az új kollekciónk fő húzóterméke a Midnight Crewneck, mely elsőre egyszerűnek tűnhet, viszont közelebbről megnézve rengeteg apró részletet rejt. Passzén az ujjbedugó reteszek, a díszfedőzés színei, a fekete fém embléma a mellkason, és a LED-falakról, képernyőkről visszaköszönő, anyagába szőtt RGB színek teszik részletgazdaggá ezt a környakú pulóvert. Maga az anyag adta meg a kollekció és a kampány vizualitásának is az alapját, a kék, piros, zöld fények színeivel való játékot. Egyik örökzöld termékünk, a férfi-női Tunnel pulóver is újra megjelenik kisebb változtatásokkal. A bélést és a passzé részeket könnyebb, 100%-os organikus pamutanyagra cseréltük, hogy a kapucni súlyán és esésén könnyítsünk, illetve hogy a kezekkel érintkező passzé anyag is finomabb tapintású, kényelmesebben hordható legyen. Emellett egy klasszikus 5-panel baseball sapka és a 100% Organic pamut pólók is a kollekció részei.

Gergő: Vásárlóink főleg olyan emberek, akik kikívánkoznak a természetbe, de emellett hétköznapjaik szerves része a városi lét – ezekkel a darabokkal most az utóbbi élményére erősítünk rá. Közeledve a tél felé pedig majd egy újabb kollekcióval és termékcsaláddal jelentkezünk, amelyben visszaköszönnek a technikai darabok és a klasszikus Pinetime termékek is.

Portréfotók: Gaál Dániel

Pinetime Clothing | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg
design

A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg

A GUNIA Project 2023-as újévi kollekciójának fókuszában a nyúl áll. Az ukrán márka most is friss és divatos tárgyak formájában éleszti újjá az ukrán kézműves hagyományokat. Az alapítókat az új kollekcióról, a nyúl szimbólumáról és kedvenc tárgyukról is megkérdeztük. A GUNIA Project újévi kollekciója kerámiákat, illatos gyertyákat, asztali textíliákat és
Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban
uniqlo

Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Az egyszerű vonalvezetésű, megfizethető árú és jó minőségű ruhák között minden alapdarab megtalálható, amire szükség lehet egy gardrób összeállításához. Ez a titka az ázsiai szigetország legismertebb ruházati márkájának, a UNIQLO-nak, amely világszerte közel több mint 2400 üzletet üzemeltet. A lengyel fővárosban, a Marszałkowska utcán haladva nehéz eltéveszteni a cég jellegzetes
A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett
design

A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett

Bemutatkozik az ANKA ART limitált, kézzel készült legyezőkollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált. A darabok különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionálnak. Az Anka legyezőmárka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART első limitált darabjait Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett 2011-ben diplomázott a