fbpx
Nyomj Entert

Jelige: szabadság! – Kedvenc kreatívjaink tervezte pulcsik a George Freedom kollekcióban

Anna Amélie, Renyagyár, Szabó Levente és Klement Csaba neve ismerősen csenghet, és mostanra már azt is egyre többen tudják, ki, illetve mi az a George: a jövő bankolása, az Erste internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatása. A Hype&Hyper és George közös kollaborációjában arra kértük az említett kreatívokat, hogy a szabadság jegyében tervezzenek egyedi pulcsikat, amelyekkel a bank azokat az új diák ügyfeleit lepi meg, akik szeptember végéig diákszámlát nyitnak és ezáltal a jövőben George Appal és Webbel intézik már pénzügyeiket.


Ha megkérdezünk száz embert, mire asszociál a nyár szó hallatán, lefogadjuk, hogy kilencvenkilenc a szabadságot fogja említeni! Pláne a diákok, akik a nyári szünetnek hála még inkább átélhetik azt. Éppen ezért az Erste nyári kampánya a George bemutatása mellett a nyár szabad életérzését tűzte zászlajára, illetve minták formájában egyedi designerpulóverekre a George Freedom névre keresztelt minikollekcióban.

A tervezők, egyben a hazai kreatív szcéna ismert és elismert szereplői, a szabadság fogalmának mentén alkották meg grafikáikat a menő pulcsikra. Lássuk, mit jelent számukra a fiatalság és a szabadság, és ez hogyan inspirálta a munkájukat!

Renyagyár (Biacsics Renáta):

„Grafikám a fiatalok közötti ösztönös összetartást szimbolizálja. Szociális megközelítésben a járvány és az elmúlt időszak rendkívül nehéz helyzetbe sodorta a jelen fiataljait is, ugyanis abban az életszakaszukban érintették őket a korlátozások, amikor a társasági élet, a személyes impulzusok a legmeghatározóbbak a mindennapokban. Jelenetem egy baráti társaságot ábrázol, akik hosszú idő után újra találkozhatnak személyesen is. A korábban természetesnek vélt, hétköznapi események felértékelődését igyekeztem hangsúlyozni. A karakterek sokszínűségével szerettem volna rámutatni arra a meglátásomra is, amely szerint a jövő generációinak esélyük van egy olyan, egészségesebb társadalomban felnőni, melynek értékítélete nem korlátozódik külsőségekre, ellentétben a korábbi általános értelemben vett generációs értékrendekkel.”

@renyagyar


Szabó Levente:

„A téma a szabadság volt, számomra pedig a felhők és az égbolt jelentik az abszolút szabadságot, így adta magát, hogy valamiképp a repülést kell megragadnom. Azon túl, hogy a hőlégballonok izgalmas színűek és formájúak, lassú haladásukban van valami igazán magasztos, főleg, ha egy egész csapat vonul végig az égen. Izgalmas kihívás volt a technikai elvárásoknak megfelelni és ezzel együtt olyan tervet készíteni, amit én is szívesen hordanék. Remélem, hogy mások is szívesen felvennének egy kis darab égboltot.”

@briskit


Anna Amélie (Oláh Anna):

„A téma számomra az alkotás szabadságát jelentette, illetve azt, hogy a barátaimmal és a hozzám közel álló emberekkel újra önfeledten találkozhatok. A tőlem megszokott vonalrajz, mint technika adott volt, a minta pedig az emberi kapcsolatokat, a sokszínűséget és az összetartozást szimbolizálja.”

@annaamelie_lines


Klement Csaba:

„Valamiért azonnal ez a kép ugrott be, amikor szabad kezet kaptunk, hogy szabadon alkossunk szabad jeligére. Az elmúlt egy év megtanított arra, hogy egyedül is lehet a szabadságot érezni és élvezni, lehet saját döntéseket hozni, nem kell kompromisszumot kötni, oda mész, ahova akarsz, amikor akarsz (mondjuk ez pont nem az elmúlt évere volt jellemző.) A másik két inspiráció szintén a szabad szóból ered. Kint lenni a szabadban, és a fantázia végtelen szabadsága. Előbbit eléggé felértékelte, hogy hónapokig ez volt az egyetlen programlehetőség. Saját vonatkozás, hogy nekem is van kétsoros görkorim és nem félek használni.”

@csabaklement


A kampány és a számlanyitás részleteiről bővebb tájékoztatás található az Erste hivatalos oldalán.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük