Kalandvágyból a Balatonra – The Peak Specialty Coffee

Kalandvágyból a Balatonra – The Peak Specialty Coffee

Mindenütt jó, de legjobb a Balatonon – sokan gondolják így, ám vannak olyanok is, akik ábrándozás helyett a tettek mezejére lépnek. Gorka Marci és Keys Aisling a világ megannyi pontján éltek már, ám az idei nyárra Révfülöp mellett tették le a voksukat. Ismerd meg a The Peak Specialty Coffee-t!

Egy jó kávé nem pusztán ital, amitől felébredsz. Több annál, hiszen egy csésze kiváló alapanyagokból elkészített latte vagy cold brew élményt ad, kiragad a mókuskerékből és megtölt jókedvvel. Hát ha még szeretettel is adják, egy-két jó szó kíséretében, egy barátságos helyen… Valami ehhez hasonló víziója volt a Gorka Mártonnak és Keys Aislingnek. Mindketten kalandos utat jártak be korábban – Aisling gimnazista koráig Coloradóban élt, majd hazaköltözött, utána szerencsét próbált Írországban, Spanyolországban és Angliában is, akárcsak Marci. A pandémiás időszak kezdetén tértek haza, immár együtt, és vetették meg a lábukat Wekerlén. Marci A másik boltban kezdett el dolgozni (amiről itt írtunk – a szerk.), ahol elég inspiráló és színes közegbe került ahhoz, hogy megfelelő impulzust kapjon a továbbiakhoz. Ha arról volt szó ugyanis, akkor sörfőzdéket kutatott fel, máskor pedig éppen teraszt barkácsolt Aisling segítségével.

Amikor idejük engedte, sokat bicikliztek, túráztak, futottak, járták a természetet, ráadásul a lány családjának Balatonrendesen van egy kis telke, rajta egy nyári lakkal, ahová gyakran lelátogattak – már csak azért is, mert ilyen helyen mindig akad valami tennivaló. Itt gondolkodtak el azon, hogy az a szabadság, friss levegő és nyugalom, amit a Balaton ad, talán többet is rejthet magában. Csak kívánni kellett: nem sokkal később Révfülöpön, a 71-es út mellett pillantották meg egy kis házikó ablakán a „Kiadó” táblát. Néhány beszélgetés és körkérdés után felgyorsultak az események, ők pedig kivették a tizennyolc négyzetméteres épületet azért, hogy nyárra nyissanak egy specialty kávézót. Nem csillogó bisztrót vagy harsány bárt szerettek volna, hanem egy kedves helyet, ahol az itt élők és a turisták is megpihenhetnek pár percre, ahol megtalálhatják a környékbeli csemegéket és nem mellesleg ihatnak egy jó kávét. Megszületett a The Peak Specialty Coffee – a kávézó, ahová olyan öröm megérkezni, mint feljutni egy hegytetőre.

Bár a kávézó mérete valóban kicsi (asztalok nem is fértek be), van itt minden, ami szem-szájnak ingere.  A kávégépet a Goosebumps-tól bérlik, emellett az alapítók fontosnak tartották, hogy megmutassák a hazai termelőket, főleg a környékbeliekre fókuszálva, így kaphatók lesznek a CsakisALMA, a Balatonic, a Bambi, az Ugar Brewery és a SHARE termékei is (amint megérkeznek a szükséges engedélyek). Később várhatóan péktermékekkel és más finomságokkal is bővülni fog a kínálat, illetve őstermelők mézei, lekvárjai és szörpjei is felbukkannak a polcokon, pontosabban egy leselejtezett és felújított létrán, ami erre a célra került a térbe. Apropó, felújítás – a The Peak minden négyzetcentimétere Marciék, a család és a barátok két keze munkája, ami valóban lelket ad a helynek.

Mivel a nyitás még csak most esedékes, semmi sem végleges, minden változhat az igényeknek megfelelően. Hétfőnként a hely zárva tart, egyébként a tervek szerint október végéig lesznek nyitva. A szezon végeztével a páros is visszaköltözik Budapestre, egyrészt a forgalom várható csökkenése miatt, másrészt azért, mert az otthonukul szolgáló balatonrendesi nyári lak nevéhez hűen csak jó időben optimális, télen  igen hideg tud lenni. Egyszóval, ha a Balaton felé indulsz egy biciklitúrára vagy a Káli-medence borászatait, piacait fedeznéd fel, kanyarodj Révfülöpre, mert itt feltöltődhetsz – a The Peak, Aisling és Marci, na meg egy csodás kávé gondoskodnak róla.

The Peak Specialty Coffee | Facebook | Instagram

továbbiak
Luxus hangélmény | Meze Audio Empyrean
egyéb

Luxus hangélmény | Meze Audio Empyrean

A Meze Audiót 2011-ben alapították Nagybányán, Romániában. A márka a munkát kísérletezéssel és kutatással kezdte, technikai megoldásokat keresve a fejhallgató által nyújtható tökéletes hangzásra és érzetre. A kitartó munka mellett egy valamiben biztosak voltak: különleges termékeket szeretnének készíteni, amelyekben élet van és személyiség. A Meze Audio nem akar beállni a
Természetes szépség Kelet-Európából | TOP 5
east

Természetes szépség Kelet-Európából | TOP 5

A mai, rohanó világban egyre inkább keressük a természetes megoldásokat: nincs ez másképp a bőrápolással sem. Ezúttal olyan kozmetikai márkákat gyűjtöttünk csokorba Kelet-Európából, amelyek vallják, hogy az igazán ragyogó és egészséges bőr titka a gondosan válogatott, kiváló minőségű, természetes alapanyagokban rejlik. Make Me Bio. | Lengyelország A márka alapítói, Ania és
Illemhelyperiszkóp | Hexia Architects
architecture

Illemhelyperiszkóp | Hexia Architects

A köztéri illemhelyek létesítése talán legalapvetőbb igényeink egyike, mégis több megoldatlan probléma is övezi a kérdéskört. A Hexia Architects nyilvánosvécé-projektje ezeket a tabukat igyekszik ledönteni. A különös szerkezetek formája a periszkóp kialakításából inspirálódott, ezáltal a fizikai határt kiterjesztve a felhasználók szabadon élvezhetik a körülöttük elterülő tájat. A nyilvános és személyes