fbpx
Nyomj Entert

Kedvenc helyek #6 | Gelley Márk

Mindannyiunknak szüksége van olyan helyekre, ahol kíváncsi tekintetek elől elbújva frissülhetünk fel egy jó kávé és süti mellett. A XII. kerület nemcsak rengeteg zöldterülete miatt szerethető, hanem azért is, mert a legváratlanabb helyeken bukkanhatunk igazi csodákra. Ilyen a Nuance lunch&bar is, Gelley Márk szerkesztőnk kedvenc pontja!

Hogyan mutatnád be a Nuance lunch&bart?

A Nuance lunch&bar közel három éve tölti meg élettel a Barabás Villa kávézóját, ezzel vonzva a kikapcsolódni vágyó budai baráti társaságokat, családokat, emellett sok rendezvény, esküvő megszervezésében is kiemelkedő szolgáltatást nyújt. Tomka Rita és férje, Major Bálint, a bisztró két vezetője családias légkörrel igyekszik feléleszteni a polgári életet ezen a kultikus helyen. Az épület Barabás Miklós festőművész villájaként kiváló színhelye magas színvonalú rendezvényeknek, illetve kellemes randevúknak, baráti találkozónak is. A béke szigeteként jellemezhető környezet távmunkára is alkalmas, ráadásul a festői kert védett biztonsága a kisgyermekeseknek is biztos pontot jelent a Városmajort környező iskolák és játszóterek közelsége miatt.

Miért ez a kedvenc helyed?

A Nuance hosszú ideje az életem része. Sok szálon kötődöm a helyhez, közel tíz éve ismerem Ritát, a hely vezetőjét, aki később már grafikusi minőségemben keresett meg azzal, hogy alkossunk olyan arculatot a frissen induló kávézónak, amely a lehető legjobban tükrözi annak karakterét és képviseli identitását. A márka manifesztuma és célja nagyon közel áll hozzám: amellett, hogy a környéken nőttem fel, ismerem és tapasztalom, mekkora szükség van igényes találkozóhelyekre, melyek célja a valódi eszmecserék és értékteremtés támogatása.

Mi a kedvenc terméked tőlük, amit ajánlanál?

A Nuance nem csak egy szimpla kávézó, itt a nap minden órájában talál magának valami ínycsiklandó finomságot, éhségűzőt minden korosztály. A hely sok szállal kötődik Franciaországhoz – ezért is Nuance a neve –, ezért francia sütemények, monodesszertek mellett eredeti francia croissant-ok és más péksütemények is kaphatók itt.

Én személy szerint nagyon szeretem az apróbb ízbombákat, mint például a citromos tarte-ot vagy csoki mousse-t. De volt már rá példa, hogy egy jó kávé társaságában kiadós tojásos reggelit fogyasztottam el itt igazi francia baguette-el, ezt helyben, frissen sütik. Ebédidőben is nagyon finom fogások közül válogathatunk, amire a környéken dolgozók számítanak is, kedves kiszolgálás mellett.

Nuance lunch&bar

Cím: 1122 Budapest Városmajor u. 44. (a Barabás Villa kertjéből nyílik)

Fotók: Rácmolnár Milán

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük