Kedvenc helyek #6 | Gelley Márk

Kedvenc helyek #6 | Gelley Márk

Mindannyiunknak szüksége van olyan helyekre, ahol kíváncsi tekintetek elől elbújva frissülhetünk fel egy jó kávé és süti mellett. A XII. kerület nemcsak rengeteg zöldterülete miatt szerethető, hanem azért is, mert a legváratlanabb helyeken bukkanhatunk igazi csodákra. Ilyen a Nuance lunch&bar is, Gelley Márk szerkesztőnk kedvenc pontja!

Hogyan mutatnád be a Nuance lunch&bart?

A Nuance lunch&bar közel három éve tölti meg élettel a Barabás Villa kávézóját, ezzel vonzva a kikapcsolódni vágyó budai baráti társaságokat, családokat, emellett sok rendezvény, esküvő megszervezésében is kiemelkedő szolgáltatást nyújt. Tomka Rita és férje, Major Bálint, a bisztró két vezetője családias légkörrel igyekszik feléleszteni a polgári életet ezen a kultikus helyen. Az épület Barabás Miklós festőművész villájaként kiváló színhelye magas színvonalú rendezvényeknek, illetve kellemes randevúknak, baráti találkozónak is. A béke szigeteként jellemezhető környezet távmunkára is alkalmas, ráadásul a festői kert védett biztonsága a kisgyermekeseknek is biztos pontot jelent a Városmajort környező iskolák és játszóterek közelsége miatt.

Miért ez a kedvenc helyed?

A Nuance hosszú ideje az életem része. Sok szálon kötődöm a helyhez, közel tíz éve ismerem Ritát, a hely vezetőjét, aki később már grafikusi minőségemben keresett meg azzal, hogy alkossunk olyan arculatot a frissen induló kávézónak, amely a lehető legjobban tükrözi annak karakterét és képviseli identitását. A márka manifesztuma és célja nagyon közel áll hozzám: amellett, hogy a környéken nőttem fel, ismerem és tapasztalom,  mekkora szükség van igényes találkozóhelyekre, melyek célja a valódi eszmecserék és értékteremtés támogatása.

Mi a kedvenc terméked tőlük, amit ajánlanál?

A Nuance nem csak egy szimpla kávézó, itt a nap minden órájában talál magának valami ínycsiklandó finomságot, éhségűzőt minden korosztály. A hely sok szállal kötődik Franciaországhoz – ezért is Nuance a neve –, ezért  francia sütemények, monodesszertek mellett eredeti francia croissant-ok és más péksütemények is kaphatók itt.

Én személy szerint nagyon szeretem az apróbb ízbombákat, mint például a citromos tarte-ot vagy csoki mousse-t. De volt már rá példa, hogy egy jó kávé társaságában kiadós tojásos reggelit fogyasztottam el itt igazi francia baguette-el, ezt helyben, frissen sütik. Ebédidőben is nagyon finom fogások közül válogathatunk, amire a környéken dolgozók számítanak is, kedves kiszolgálás mellett.

Nuance lunch&bar

Cím: 1122 Budapest Városmajor u. 44. (a Barabás Villa kertjéből nyílik)

Fotók: Rácmolnár Milán

továbbiak
Játék vagy dekoráció? Itt a cseh márka, ahol nem kell döntened!
east

Játék vagy dekoráció? Itt a cseh márka, ahol nem kell döntened!

„Húsvét Kisasszony”, „King Kong”, „Nostromo” – a fantázianevek a cseh Tititi márka fából készült figuráit takarják, amelyek színes egyéniségükkel még a legsterilebb lakásbelsőt is beragyogják, és a gyerekek is imádják őket. Régi álma teljesült a cseh Tereza Talichovának, amikor nemrégiben megnyithatta és szerethető figuráival népesíthette be saját stúdióját Prágában. Az üzletben
Így tette fenntarthatóbbá egy szlovén hotel épületét az OFIS Arhitekti
architecture

Így tette fenntarthatóbbá egy szlovén hotel épületét az OFIS Arhitekti

Az alpesi táj, a helyi kézműves hagyományok és a modern építészet legjavából merített ihletet az OFIS Arhitekti, mialatt a Júliai-Alpok hegyvonulatában található Hotel Bohinj felújításán dolgozott. A Hotel Bohinj (korábban Hotel Kimpas) festői környezetben, a Triglav Nemzeti Park területén található gleccservájta Bohinj-völgyben fekszik. A felújítás igénye Damian Merlak fiatal befektetőtől
East by KONNTRA | 5 zene és 1 film, ami ráhangol a kelet-európai életérzésre
east

East by KONNTRA | 5 zene és 1 film, ami ráhangol a kelet-európai életérzésre

A macedón alternatív zenei szcéna egyik meghatározó dalába, egy nyolcvanas évekből származó, de a mai napig is népszerű slágerbe, valamint egy egészen különleges, három szlovén DJ által készített összeállításba is belehallgathattok mai cikkünkben, mindemellett pedig Emir Kusturica egy filmjéről is többet tudhattok meg. A KONNTRA zene- és filmajánlása következik. Új