Kedvenc helyek #6 | Gelley Márk

Kedvenc helyek #6 | Gelley Márk

Mindannyiunknak szüksége van olyan helyekre, ahol kíváncsi tekintetek elől elbújva frissülhetünk fel egy jó kávé és süti mellett. A XII. kerület nemcsak rengeteg zöldterülete miatt szerethető, hanem azért is, mert a legváratlanabb helyeken bukkanhatunk igazi csodákra. Ilyen a Nuance lunch&bar is, Gelley Márk szerkesztőnk kedvenc pontja!

Hogyan mutatnád be a Nuance lunch&bart?

A Nuance lunch&bar közel három éve tölti meg élettel a Barabás Villa kávézóját, ezzel vonzva a kikapcsolódni vágyó budai baráti társaságokat, családokat, emellett sok rendezvény, esküvő megszervezésében is kiemelkedő szolgáltatást nyújt. Tomka Rita és férje, Major Bálint, a bisztró két vezetője családias légkörrel igyekszik feléleszteni a polgári életet ezen a kultikus helyen. Az épület Barabás Miklós festőművész villájaként kiváló színhelye magas színvonalú rendezvényeknek, illetve kellemes randevúknak, baráti találkozónak is. A béke szigeteként jellemezhető környezet távmunkára is alkalmas, ráadásul a festői kert védett biztonsága a kisgyermekeseknek is biztos pontot jelent a Városmajort környező iskolák és játszóterek közelsége miatt.

Miért ez a kedvenc helyed?

A Nuance hosszú ideje az életem része. Sok szálon kötődöm a helyhez, közel tíz éve ismerem Ritát, a hely vezetőjét, aki később már grafikusi minőségemben keresett meg azzal, hogy alkossunk olyan arculatot a frissen induló kávézónak, amely a lehető legjobban tükrözi annak karakterét és képviseli identitását. A márka manifesztuma és célja nagyon közel áll hozzám: amellett, hogy a környéken nőttem fel, ismerem és tapasztalom,  mekkora szükség van igényes találkozóhelyekre, melyek célja a valódi eszmecserék és értékteremtés támogatása.

Mi a kedvenc terméked tőlük, amit ajánlanál?

A Nuance nem csak egy szimpla kávézó, itt a nap minden órájában talál magának valami ínycsiklandó finomságot, éhségűzőt minden korosztály. A hely sok szállal kötődik Franciaországhoz – ezért is Nuance a neve –, ezért  francia sütemények, monodesszertek mellett eredeti francia croissant-ok és más péksütemények is kaphatók itt.

Én személy szerint nagyon szeretem az apróbb ízbombákat, mint például a citromos tarte-ot vagy csoki mousse-t. De volt már rá példa, hogy egy jó kávé társaságában kiadós tojásos reggelit fogyasztottam el itt igazi francia baguette-el, ezt helyben, frissen sütik. Ebédidőben is nagyon finom fogások közül válogathatunk, amire a környéken dolgozók számítanak is, kedves kiszolgálás mellett.

Nuance lunch&bar

Cím: 1122 Budapest Városmajor u. 44. (a Barabás Villa kertjéből nyílik)

Fotók: Rácmolnár Milán

továbbiak
Sikeres volt a NASA első aszteroidaeltérítő missziója
egyéb

Sikeres volt a NASA első aszteroidaeltérítő missziója

Hivatalosan is megerősítette a NASA, hogy sikeresen zárult a történelem első bolygóvédelmi tesztje, a DART. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, szeptember 27-én történelmi missziót hajtott végre a NASA: megpróbálták eltéríteni egy nagyobb égi objektum körül keringő aszteroida pályáját. Ehhez szándékosan belevezették az egyik műholdjukat a kb. 160 méter átmérőjű Dimorphosba, ami
Közgazdász-jóslat: nem térünk vissza a korábbi életünkhöz!
east

Közgazdász-jóslat: nem térünk vissza a korábbi életünkhöz!

Az orosz-ukrán háború kétségtelenül feje tetejére állította Európát. Az emberi, szociális veszteségek a két háborúzó országra vonatkoznak leginkább, azonban az egész kontinens érzi, érezni fogja még évekig a gazdasági hatását az eseménysorozatnak. Mi vár ránk? A hatalmas inflációról, a gazdasági növekedés megtöréséről, és en bloc a háború gazdasági költségeiről beszéltek
Százmillió tonna étel kerül az éhezők tányérja helyett a kukába
business

Százmillió tonna étel kerül az éhezők tányérja helyett a kukába

Energiaválság, rezsiárak az egekben, őrületes infláció. Ez a jelenünk. Azt halljuk, hogy fogjuk vissza a fogyasztásunkat, hogy csak annyi energiát, terméket fogyasszunk, amennyire mindenképp szükségünk van. Ehhez képest éves szinten hatalmas mennyiségű élelmiszer megy kárba, nemcsak végső felhasználói szinten, de a termelési lánc korábbi szintjein is. 2015-ben az EU-ban 42,