Lapraszerelhető designkutyaházat tervezett a Foster + Partners

Lapraszerelhető designkutyaházat tervezett a Foster + Partners

A világ egyik legnagyobb építész irodája kivételesen egészen kicsi méretben gondolkodott, és a négylábú kedvencek számára készített stílusos lakóhelyet.

A brit építész iroda, a Foster + Partners az óriási léptékű projektekhez szokott, számtalan múzeum, felhőkarcoló és középület fűződik a nevükhöz. Most azonban valami egészen másba vágták a fejszéjüket: a Barkitecture nevű kutyaháztervező versenyre alkották meg ezt az egyszerre praktikus, kényelmes és persze stílusos kutyakennelt. A Barc nevű bútor legnagyobb előnye, hogy könnyen szétszedhető/összerakható, szállítható és tárolható annak köszönhetően, hogy egy szuper lapos csomagban elfér az egész. Leglátványosabb eleme egy rétegelt lemezből készült boltív, ezalatt hajthatják álomra szőrös kis fejüket a kutyusok. Ezt farudak segítségével rögzíthetjük a puha kókuszmatrachoz – így a ház minden eleme fenntartható és környezetbarát.

A Barkitecture verseny idei fő témája a kutyák a munkahelyen volt, mivel számos kutatás bizonyította már, hogy a dolgozók hangulatát jelentősen javítja, ha bevihetik kedvenceiket az irodába. Háromféle méretben érkezik majd, hogy bármilyen fajtájú kutya beférjen.


Forrás: Dezeen
Fotók: Aaron Hargreaves/Foster + Partners

továbbiak
Bécs első privát klubja egyszerre egzotikus és történelmi, dekadens és elegáns
design

Bécs első privát klubja egyszerre egzotikus és történelmi, dekadens és elegáns

Az Am Hof 8-ba csak fizetős tagok tehetik be a lábukat, cserébe viszont lenyűgöző design és kifogástalan szolgáltatások fogadják őket. Angliában már háromszáz évvel ezelőtt nyitott meg az ország első gentlemen’s clubja, de a kizárólag a tagok számára nyitva álló, komplex szolgáltatást nyújtó vendéglátóhelyek Amerikát is elözönlötték a 20.
Kifutóról az utcára #2 | A ruháinkkal is csak történeteket mesélünk
design

Kifutóról az utcára #2 | A ruháinkkal is csak történeteket mesélünk

Vajon a koncepció vagy a figyelemfelkeltés és a megjegyezhetőség a fontosabb? Hol van a művészi önkifejezés és a polgárpukkasztás határa? Milyen hatással van a közösségi média arra, hogy végül mi fog a boltok polcaira kerülni? Miután új sorozatunk első részében tisztáztuk a témakört érintő megkerülhetetlen fogalmakat, a másodikban azt szeretnénk
Ha Pozsonyban jársz, itt a helyed: Otto!
lifestyle

Ha Pozsonyban jársz, itt a helyed: Otto!

Ha a szlovák fővárosban jársz és egy olyan helyet keresel, ahol a helyi ételek érvényesülnek városi környezetben, az Otto! bisztró a biztos választás. A Grössinglová 26. szám alatt egy friss, fiatalos csapat szolgáltatja a nagymamánál töltött vakációk és a suli menzájának ízeit – a bisztró a pozsonyi régióra jellemző ételeket kínál,