Letisztult stílusú ügyvédi iroda Poznańban

Letisztult stílusú ügyvédi iroda Poznańban

A lengyel székhelyű BIEN STUDIO által berendezett Przybecki ügyvédi iroda Jeżyceben, Poznańban, egy  történelmi bérházban található. A projekt részeként bővítették a tereket egy új fogadótér, egy konferenciaterem és további irodaterület kialakításával, megtalálva a tökéletes összhangot, amely letisztult hatást kölcsönöz a végeredménynek.


A konferenciatermek terét üvegfalak választják el, különös fényjátékot létrehozva, mely a díszüveg extra hatásából adódik – mikor fény éri, az arany színű keret ad neki karaktert. A fából készült antik ajtók nagy, nyitott teret biztosítanak a látogatóknak.

A tér központját a terrazzóból készült recepciós pult határozza meg, mely ezáltal a projekt fénypontja is. A semleges törtfehér falak mellé heterogén textúrájú bútorokat és festményeket választottak: a bársony-matt szürke asztalfelület éles ellentétet képez a fényes ajtókkal és színes székekkel.

Ezt az ellentétességet a sok dísznövény szétszort elhelyezése is megtöri, ami jól áll a világos térnek. A növények ráadásul karakteres szürke kaspókat kaptak, így azok is reflektálnak a helyiség nyersebb és natúrabb anyagaira.

Egy kis szín és minta becsempészése miatt közvetlenül a recepció mögött egy hatalmas falfestmény található, így az előszoba Honza Zamojski az Orange or Anger című, Prizma sorozatból származó, rendszeresen változó falfestményének rendkívüli kiállítóterévé vált. A konferenciaterem falait Kai Redkie gazdag szerkezetű és erős színű festményei színesítik.

Fotók: Tom Kurek

Forrás: ArchDaily

BIEN STUDIO | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Minden országnak a lehetőségein belül kapcsolódnia kell az űrszektorhoz – Ferencz Orsolya a HUNOR űrprogramról
east

Minden országnak a lehetőségein belül kapcsolódnia kell az űrszektorhoz – Ferencz Orsolya a HUNOR űrprogramról

41 éve járt először magyar az űrben, de nem utoljára. A HUNOR űrprogram keretein belül ugyanis 2024-ben ismét útra kelhet magyar űrhajós, ezzel pedig megkezdődik Magyarország űripari forradalma. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztossal beszélgettünk. Farkas Bertalan óta nem járt magyar űrhajós a világűrben, 2024-ben azonban újra meghódítja Magyarország a
Új űrkorszak, exponenciális növekedéssel? – Sárhegyi István az űriparról
business

Új űrkorszak, exponenciális növekedéssel? – Sárhegyi István az űriparról

A magyar űripar alaphangon évtizedekre nyúlik vissza, a Nemzetközi Űrállomáson használt, orosz sugárzásmérő eszközöket Magyarország szállítja be, a globális űripar pedig egy trillió dolláros biznisz lehet 2040-re, amelyből Közép-Európa sem maradhat ki. Sárhegyi István űrjogásszal, űripari vállalkozóval és befektetővel beszélgettünk. Általánosságban mit keresnek a magyar cégek a világűrben? Mikor nyílt