Letisztult stílusú ügyvédi iroda Poznańban

Letisztult stílusú ügyvédi iroda Poznańban

A lengyel székhelyű BIEN STUDIO által berendezett Przybecki ügyvédi iroda Jeżyceben, Poznańban, egy  történelmi bérházban található. A projekt részeként bővítették a tereket egy új fogadótér, egy konferenciaterem és további irodaterület kialakításával, megtalálva a tökéletes összhangot, amely letisztult hatást kölcsönöz a végeredménynek.


A konferenciatermek terét üvegfalak választják el, különös fényjátékot létrehozva, mely a díszüveg extra hatásából adódik – mikor fény éri, az arany színű keret ad neki karaktert. A fából készült antik ajtók nagy, nyitott teret biztosítanak a látogatóknak.

A tér központját a terrazzóból készült recepciós pult határozza meg, mely ezáltal a projekt fénypontja is. A semleges törtfehér falak mellé heterogén textúrájú bútorokat és festményeket választottak: a bársony-matt szürke asztalfelület éles ellentétet képez a fényes ajtókkal és színes székekkel.

Ezt az ellentétességet a sok dísznövény szétszort elhelyezése is megtöri, ami jól áll a világos térnek. A növények ráadásul karakteres szürke kaspókat kaptak, így azok is reflektálnak a helyiség nyersebb és natúrabb anyagaira.

Egy kis szín és minta becsempészése miatt közvetlenül a recepció mögött egy hatalmas falfestmény található, így az előszoba Honza Zamojski az Orange or Anger című, Prizma sorozatból származó, rendszeresen változó falfestményének rendkívüli kiállítóterévé vált. A konferenciaterem falait Kai Redkie gazdag szerkezetű és erős színű festményei színesítik.

Fotók: Tom Kurek

Forrás: ArchDaily

BIEN STUDIO | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Krakkóban éled újjá Rembrandt művészete – különleges installáció a NARchitekTURA stúdiótól
poland

Krakkóban éled újjá Rembrandt művészete – különleges installáció a NARchitekTURA stúdiótól

A NARchitekTURA csapata újabb egyedi installációval lepte meg a művészetkedvelőket: a nyáron kiállított reneszánsz gyűjtemény és Botticelli Virginia története című műve után megint egy nagy múltú alkotást láthatunk rendhagyó megvilágításban. Ezúttal Rembrandt igazán kivételes festményét, A lengyel lovast csodálhatjuk meg, kicsit sem megszokott környezetben. Rembrandt alkotását ezúttal a krakkói Wawel
Buszmegálló vagy közösségi központ?
community

Buszmegálló vagy közösségi központ?

A lengyelországi Wieleńben áll egy többfunkciós, minimalista, betonból és üvegből készült épület, amit a helyiek csak “buszmegállónak” hívnak, azonban valójában sokkal fontosabb szerepet tölt be a közösség életében. A “Skwer Usług Kultury, Przystanek Edukacja” nevű projektet Wieleń egy kihaltabb részén valósították meg, amire nagyon is ráfért a revitalizálás. Szükség volt
Mindenkivel háborúzhatsz, de a szakácsoddal nem | Interjú Witold Szabłowskival
poland

Mindenkivel háborúzhatsz, de a szakácsoddal nem | Interjú Witold Szabłowskival

A már magyar nyelven is olvasható, Így etesd a diktátorod című könyv öt híres XX. századi diktátor (Szaddám Huszein, Idi Amin, Enver Hoxha, Fidel Castro és Pol Pot) szakácsát szólaltatja meg. Mi a közös az egymástól egyébként távoli országok önkényuralkodóinak szakácsaiban? Hogyan gyakoroltak önkritikát a kommunista Albániában? Mi az oka