Megnyílt Kucsora Márta kiállítása Egerben

Megnyílt Kucsora Márta kiállítása Egerben

Az absztrakt művész festményei és installációi jövő márciusig láthatóak az egri Kepes Intézetben.

Immár a második alkalom ez, hogy a kortárs festő, Kucsora Márta képeit önálló kiállításon mutatják be Magyarországon, ezúttal az egri Kepes Intézet falain belül. Festményeit világszerte több múzeum és magángyűjtemény őrzi. Egyéni kiállítással mutatkozott be 2021-ben a Műcsarnokban, 2022-ben önálló tárlattal szerepelt a svájci Patricia Low Contemporaryben, a budapesti Kálmán Makláry Fine Artsban, és 2020-ban a New York-i Postmasters Galleryben.

A magyar festőnő karakteres alkotásait az absztrakt-lírikus formaképzés radikális lehetőségeinek használata jellemzi. Műveinek témáját a festékkel felhordott felületek anyagisága adja. Érzelmekben gazdag, energikus, szenvedéllyel töltött vásznainak hatalmas, gyakran életnagyságot meghaladó méretei a médium térbeli kiterjedésének határait feszegetik.

A Kepes Intézetben megvalósult kiállítás magját Kucsora Márta újonnan készült három monumentális festménye adja, amelyek nagyszabású, a teret szinte szétfeszítő triptichonként töltik meg a kortárs művészeti intézmény központi, reprezentatív termét. A vásznak mellett a tárlaton egy, a festészet hagyományos eszköztárának kitágítására törekvő videóinstalláció is helyet kapott.

KITERJEDÉS - Kucsora Márta egyéni kiállítása
2022. december 14. – 2023. március 14., Kepes Intézet, Eger
További információ itt.

továbbiak
Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni
design

Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni

Leleményes megoldás született a Brno mellett fekvő Kobeřicében. A hétszáz fős községnek az Atelier Walter építészei egy többfunkciós gyöngyszemet terveztek, ahol a várakozás idejét akár egy kis terepszemlével is el lehet tölteni. Az Atelier Walter építész iroda egy kompakt buszmegállót álmodott meg, amely méretétől függetlenül megannyi kreatív elemet tartogat magában.
A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton
design

A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton

A stúdió virtuális lesz, azaz valódi díszletek helyett LED falak adják majd a hátteret, cserébe már jövőre elkészülhet. 11 millió euró értékű beruházást hajt végére a Visual Europe Group Magyarország a fóti HelloParks területén. A virtuális stúdió lényege, hogy nem kell fizikailag is felépíteni a díszleteket, hanem LED falak segítségével
Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?
design

Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?

A Persian Pillow projekt alkotója a Midjourney segítségével modellezte le, hogyan épülhettek az ókori piramisok – csak ezúttal párnákból. Egy AI művész, Ulises vett egy mindenki otthonában megtalálható tárgyat, a párnát, és felépítette belőle az ókori világ legnagyobb csodáit. A rejtélyes módon épült, kolosszális piramisok az ő képein ugyan kicsit humorossá,