Mindennapi rituálék egy tárgykollekcióba sűrítve | THE SENTIMENTALIST X Barabás Heni

Mindennapi rituálék egy tárgykollekcióba sűrítve | THE SENTIMENTALIST X Barabás Heni

A természetes anyagok tapintása, a formák kidolgozatlansága és a máz egyenetlensége: Kászonyi Dorka, a THE SENTIMENTALIST ékszermárka alapítója és Barabás Heni kerámiakollaborációja a mindennapi, hétköznapi rituálékból merít inspirációt. A tárgyak természetessége segít lelassulni és nyugalmat árasztani. Íme, az „Érintés” elnevezésű kollekció!

Dorka és Heni a tárgykollekció létrehozásában a megérkezés és a lelassulás pillanatát vette kiindulópontnak – azt a mozdulatot, ahogy levesszük este ékszereinket: egy őszinte és intim hétköznapi rituálé pillanatát. „Apró örömökből áll össze az élet szövete. Főleg most, amikor a világ felbolydult körülöttünk, és minden, amit eddig biztosnak hittünk, hirtelen múlandó és bizonytalan lett, most van igazán szükségünk hétköznapi szertartásaink biztonságot nyújtó meghittségére” – olvasható a tárgykollekció leírásában.

A kollekció minden darabja egyedi és kézzel készült, legtöbbjük korong használata nélkül, így a formák szabálytalanok és felületük egyenetlen: a különleges struktúra különleges karaktert ad a kerámiatárgyaknak. Az öt darabos minikollekciót az alkotók ékszerek és egyéb kincsek tárolására álmodták meg, így olyan tárgyak közül válogathatunk, mint a Palma elnevezésű ékszertartó tálka; Mano, a kéz formájú ékszertartó szobor; vagy a korongozással készült, szabálytalan Tesoro ékszertartó doboz. Mellettük a kollekcióban tenyérmasszírozót és relaxációs követ, valamint egy formákkal kísérletező szobrot is megtalálhatunk.

A kollaboráció darabjai limitált darabszámban a THE SENTIMENTALIST weboldalán érhetők el.

THE SENTIMENTALIST | Web | Facebook | Instagram
HeniBara Ceramics | Instagram

Forrás: sajtóközlemény

továbbiak
Kelet-európai rendezők a Friss Hús fesztiválon! | 2. rész
art

Kelet-európai rendezők a Friss Hús fesztiválon! | 2. rész

Szerdáig tart a Friss Hús rövidfilmfesztivál a Toldi Moziban, mi pedig folytatjuk a kelet-európai kötődésű rendezőkkel készített interjúink sorát. Mindegyikükhöz ugyanazokat a kérdéseket szegeztünk: mit csinálnának szívesen a magyar fővárosban, és melyik film volt az, amely nagy hatással volt rájuk. Ducki Tomek A magyar-lengyel gyökerekkel rendelkező Ducki Tomek Budapesten nevelkedett:
Luxus-indiánsátor az erdő közepén | Teepee & Spa
east

Luxus-indiánsátor az erdő közepén | Teepee & Spa

Egyre többen vágyunk arra, hogy a hétköznapi nyüzsgésből a természetbe menekülhessünk – akár csak pár napra – kikapcsolódni és feltöltődni. A Teepee & Spa az indiánok lakhelyét kínálja gyönyörű helyen, rengeteg extrával. A vándorló indiáncsoportok hordozható sátrakban, úgynevezett tipikben laktak, ami sziú nyelven annyit tesz: valami, amiben lakni lehet. A csehországi Száva folyó
Kelet-Európa különleges bérházai | TOP 5
egyéb

Kelet-Európa különleges bérházai | TOP 5

A belváros szívében elhelyezkedő, jellemzően a századforduló időszakában épült házak a mai napig biztonságosan állnak és sok embernek adnak otthont, illetve irodáknak és stúdióknak helyet a már említett kedvező elhelyezés miatt. Nem csak a biztos és masszív alapok azok, amik vonzók bennük: a bérházak egyedülálló gyöngyszemei és korképei is Budapestnek