fbpx
Nyomj Entert

Mindennapi rituálék egy tárgykollekcióba sűrítve | THE SENTIMENTALIST X Barabás Heni

A természetes anyagok tapintása, a formák kidolgozatlansága és a máz egyenetlensége: Kászonyi Dorka, a THE SENTIMENTALIST ékszermárka alapítója és Barabás Heni kerámiakollaborációja a mindennapi, hétköznapi rituálékból merít inspirációt. A tárgyak természetessége segít lelassulni és nyugalmat árasztani. Íme, az „Érintés” elnevezésű kollekció!

Dorka és Heni a tárgykollekció létrehozásában a megérkezés és a lelassulás pillanatát vette kiindulópontnak – azt a mozdulatot, ahogy levesszük este ékszereinket: egy őszinte és intim hétköznapi rituálé pillanatát. „Apró örömökből áll össze az élet szövete. Főleg most, amikor a világ felbolydult körülöttünk, és minden, amit eddig biztosnak hittünk, hirtelen múlandó és bizonytalan lett, most van igazán szükségünk hétköznapi szertartásaink biztonságot nyújtó meghittségére” – olvasható a tárgykollekció leírásában.

A kollekció minden darabja egyedi és kézzel készült, legtöbbjük korong használata nélkül, így a formák szabálytalanok és felületük egyenetlen: a különleges struktúra különleges karaktert ad a kerámiatárgyaknak. Az öt darabos minikollekciót az alkotók ékszerek és egyéb kincsek tárolására álmodták meg, így olyan tárgyak közül válogathatunk, mint a Palma elnevezésű ékszertartó tálka; Mano, a kéz formájú ékszertartó szobor; vagy a korongozással készült, szabálytalan Tesoro ékszertartó doboz. Mellettük a kollekcióban tenyérmasszírozót és relaxációs követ, valamint egy formákkal kísérletező szobrot is megtalálhatunk.

A kollaboráció darabjai limitált darabszámban a THE SENTIMENTALIST weboldalán érhetők el.

THE SENTIMENTALIST | Web | Facebook | Instagram
HeniBara Ceramics | Instagram

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük