fbpx
Nyomj Entert

Mobilisan viselhető kortárs művészet | Skechers X Kiss Miklós

Kiss Miklós designer, visual artist, számos nemzetközi díj nyertese, az Emogramoknak pedig az egyik legizgalmasabb, a határokon túl is méltán népszerű alkotója. Miklós jellegzetes Emogramjai szöveg nélkül, univerzálissá vált emoji-nyelven, kreatív módon adják vissza újra a szavakat. A Skechers Street™ UNO – Stand on Air egy klasszikus fehér tornacipő, mely mindenhez passzol, így tökéletes alapot adott ahhoz, hogy vászon módjára közvetítse Miklós élénk sárga védjegyeit, illetve azok üzeneteit, jelen esetben cipőfűző díszek formájában.  


Mindig izgalmas dolgok születnek abból, mikor egy nagy márka kollaborál művészekkel, így azoknak vonásai és védjegyei köszönnek vissza a számunkra már ismerős darabokon. A világhírű cipőmárka most tiszta, fehér felületen biztosította az alapot Kiss Miklós Emogramjainak, hogy azok feltűnően érvényesülhessenek. 

A Skechers közép-kelet-európai marketing vezetősége keresett meg, és ők dobták be ezt az egész ötletet, hogy mi lenne, ha lenne egy kooperáció a márkával. Ennek nagyon örültem, mert ezek az együttműködések mindig nagyon kedvezőek mindkét oldalnak, főleg, hogy sok művészt ezáltal sokkal többen megismerhetnek” – mesélte Miklós.

A kollaboráció tervezési folyamatánál fontos szempont volt, hogy már egy meglévő cipőmodellt válasszanak, és ahhoz olyan art workot készítsenek, amivel a cipőt nem bontják meg, hanem teljes egészében érintetlenül hagyják a felületét, mégis megjelenik rajta Miklós munkásságának az esszenciája. 

Tehát az egészet úgy fogtuk fel, hogy legyen ez egy vászon, így esett a választás a fehér cipőre, amin a sárga Emogramok jól mutatnak. Így lesz egy alkotás a cipőből.  Ezek nem kerülnek kereskedelmi forgalomba – az alap cipőn kívül természetesen – ez kifejezetten rendezvényekre készült, ahol csak a meghívottak kapnak cipőket. Ilyen esemény volt már Belgrádban, Zágrábban, most ugye Budapesten, és még megyünk Bukarestbe is”–  tette hozzá Miklós.

Az eseménysorozat számára 5 Emogramot választottak a 99-ből: sexy, snob, love, free és peace.

Kiss Miklós | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük