fbpx
Nyomj Entert

Művészeti események sorozata vár Prágában: hamarosan debütál a SUMO!

A SUMO Prague nemzetközi galériák, művészek, kurátorok, gyűjtők és művészeti újságírók találkozóhelye a cseh fővárosban. A szervezők immár harmadik alkalommal rendezik meg az eseményt, ami idén szeptember 1. és október 14. között látogatható. A kortárs művészet aktuális irányzatait felvonultató eseménysorozat továbbá három napon át tartó megnyitóval debütál, amire szeptember 1. és 3. között kerül sor. Az idei kiadás hívószava: a CO-EXIST.


A SUMO eseményét az utóbbi két évben a The Odd Year alcímmel rendezték meg, a szervezők idén egy új nevet választottak: CO-EXIST. Az új kiadás tematikája ugyanis a közelmúlt eseményeinek fényében a kommunikáció és a szolidaritás egyre növekvő szükségességét hangsúlyozza, amelyek a különböző művészeti alkotásokban is nyomot hagynak. Az eseménysorozat keretében a résztvevő tizenkét prágai galéria termeiben kiállítások, performanszok, előadások és egyéb rendezvények kapnak helyet, amelyek mind elismert és feltörekvő cseh, valamint nemzetközi művészek munkáit mutatják be.

Az eseményen többek között Koppenhágából, Rigából és Bécsből érkező galériák által képviselt művészek munkáit, de a japán Atsuo Hukuda és Shuhei Fukuda művészek közös projektjét, valamint az odesszai származású Siggi Sekira egyéni kiállátását is megtekinthetjük. A SUMO részletes programja az esemény weboldalán érhető el!

SUMO | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük