Kelet-közép-európai összefogás a spájzban is | Odessa Market

Kelet-közép-európai összefogás a spájzban is | Odessa Market

Bár az óriási áruházláncok és a gyorséttermek előretörése háttérbe szorította a tradicionális ételek fogyasztását, egyre jellemzőbb, hogy visszatalálunk a hagyományos gasztronómiai örökségeinkhez. Évek óta trendi (és tudatos döntés!) lett a piacra járás, a fine dining éttermek újragondolják a nagymama receptjeit, és olyan kezdeményezések is születnek, ahol modern lehetőségekkel támogatják a régió kulináris értékeinek összefogását. Utóbbira tökéletes példa az Odessa Market, aminek sikertörténete csak most kezdődik el igazán!


Az Odessa Market egy lengyel franchise, amelynek fő profilját a kelet-európai régió országainak sajátos gasztrotermékei jelentik. Az üzletlánc többek között Ukrajna, Grúzia, Örményország, Moldova és Litvánia gasztronómiai különlegességeit értékesíti.

Az Odessa többek között édességeket, tengeri herkentyűket, tejtermékeket és az országokra jellemző alkoholkülönlegességeket forgalmaz, de a kínálatban megtalálható például a töltött káposzta is. Az árucikkeket alaposan kiválogatják, így a termékek a prémiumtól kezdve az egyszerűbb falatokig frissek és minőségiek. Az Odessa Market üzletei három lengyel városban, Wrocławban, Legnicában és Katowicében találhatóak, de webshopjuknak köszönhetően online is elérhetőek a termékek.  

A márka meglehetősen dinamikusan fejlődik, ezért volt szükség arra, hogy vizuális arculatát a jelenlegi trendeknek megfelelően fejlesszék, ami további lehetőséget teremthet a márka újrapozícionálására.

A márka megbízására a FLOV kreatív ügynökség egy olyan arculati tervet dolgozott ki, amely összekapcsolja a modern designt a keleti folklór esztétikájával. Céljuk olyan vizuális koncepció kialakítása volt, amely kifejezi azt a teret, ahol az emberek a kultúrák kereszteződésében találkoznak.

0:00
/

Odessa Market | Web | Facebook | Instagram

FLOV | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton
design

A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton

A stúdió virtuális lesz, azaz valódi díszletek helyett LED falak adják majd a hátteret, cserébe már jövőre elkészülhet. 11 millió euró értékű beruházást hajt végére a Visual Europe Group Magyarország a fóti HelloParks területén. A virtuális stúdió lényege, hogy nem kell fizikailag is felépíteni a díszleteket, hanem LED falak segítségével
Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?
design

Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?

A Persian Pillow projekt alkotója a Midjourney segítségével modellezte le, hogyan épülhettek az ókori piramisok – csak ezúttal párnákból. Egy AI művész, Ulises vett egy mindenki otthonában megtalálható tárgyat, a párnát, és felépítette belőle az ókori világ legnagyobb csodáit. A rejtélyes módon épült, kolosszális piramisok az ő képein ugyan kicsit humorossá,
A kreativitás kibontakozását támogatja ez az óvoda Csehországban
design

A kreativitás kibontakozását támogatja ez az óvoda Csehországban

„Mi a gyermekkor?” – tette fel a kérdést az Architektura stúdió a cseh Říčany településen található óvoda megtervezésekor. Az építésziroda tervezői szerint nem csak a család, a játszótéri élmények, hanem a gyerekeket körülvevő tárgyi- és épített környezet is a nevelés fontos eszközei. Így a tér kialakításakor a gyerekeket középpontba helyezve az