Kelet-közép-európai összefogás a spájzban is | Odessa Market

Kelet-közép-európai összefogás a spájzban is | Odessa Market

Bár az óriási áruházláncok és a gyorséttermek előretörése háttérbe szorította a tradicionális ételek fogyasztását, egyre jellemzőbb, hogy visszatalálunk a hagyományos gasztronómiai örökségeinkhez. Évek óta trendi (és tudatos döntés!) lett a piacra járás, a fine dining éttermek újragondolják a nagymama receptjeit, és olyan kezdeményezések is születnek, ahol modern lehetőségekkel támogatják a régió kulináris értékeinek összefogását. Utóbbira tökéletes példa az Odessa Market, aminek sikertörténete csak most kezdődik el igazán!


Az Odessa Market egy lengyel franchise, amelynek fő profilját a kelet-európai régió országainak sajátos gasztrotermékei jelentik. Az üzletlánc többek között Ukrajna, Grúzia, Örményország, Moldova és Litvánia gasztronómiai különlegességeit értékesíti.

Az Odessa többek között édességeket, tengeri herkentyűket, tejtermékeket és az országokra jellemző alkoholkülönlegességeket forgalmaz, de a kínálatban megtalálható például a töltött káposzta is. Az árucikkeket alaposan kiválogatják, így a termékek a prémiumtól kezdve az egyszerűbb falatokig frissek és minőségiek. Az Odessa Market üzletei három lengyel városban, Wrocławban, Legnicában és Katowicében találhatóak, de webshopjuknak köszönhetően online is elérhetőek a termékek.  

A márka meglehetősen dinamikusan fejlődik, ezért volt szükség arra, hogy vizuális arculatát a jelenlegi trendeknek megfelelően fejlesszék, ami további lehetőséget teremthet a márka újrapozícionálására.

A márka megbízására a FLOV kreatív ügynökség egy olyan arculati tervet dolgozott ki, amely összekapcsolja a modern designt a keleti folklór esztétikájával. Céljuk olyan vizuális koncepció kialakítása volt, amely kifejezi azt a teret, ahol az emberek a kultúrák kereszteződésében találkoznak.

0:00
/

Odessa Market | Web | Facebook | Instagram

FLOV | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A bizonyítékokat össze kell gyűjteni — interjú az ukrajnai népirtásról
strategy

A bizonyítékokat össze kell gyűjteni — interjú az ukrajnai népirtásról

A népirtást ténylegesen bizonyítani kell, de az orosz-ukrán háború történéseiről sok mindent nem tudunk – mondta Norman Naimark, a Stanford Egyetem amerikai történésze. Interjú. Térjünk rögtön a lényegre: mi a véleménye az Ukrajnában elkövetett bűncselekményekről? Háborús bűnnek, népirtásnak számít, ami Bucsában vagy Izjumban történt a mai tudásunk alapján? A Nemzetközi Büntetőbíróságnak
Arvo Pärt a világ legtöbbet játszott élő zeneszerzője
lifestyle

Arvo Pärt a világ legtöbbet játszott élő zeneszerzője

A Bachtrack nevű komolyzenei adatbázis szerint 2022-ben ismét az észt Arvo Pärt volt a világ legtöbbet játszott élő zeneszerzője. A Bachtrack minden évben közzéteszi a statisztikáit, amelyből kiderül, hogy hányszor játszották egyes zeneszerzők műveit. Pärt 2012 és 2018 között is a legtöbbet játszott élő zeneszerző volt, 2019-ben John Williams mögött
Határellenőrzés ment, euró jött Horvátországban
business

Határellenőrzés ment, euró jött Horvátországban

Az idei nem csak egy átlagos újév volt Horvátország számára: a nyugat-balkáni ország január elsejével csatlakozott a Schengen-övezethez, a horvát kuna helyett pedig immáron az eurót is bevezették. A változások kétségtelenül a jövőbe mutatnak – de mit jelentenek ezek a lépések a gyakorlatban? A Schengen-övezet tagjává válni nagyfokú szabadsággal ruházza fel