Olafur Eliassonnal tervezett napenergiával működő fényforrásokat az IKEA

Olafur Eliassonnal tervezett napenergiával működő fényforrásokat az IKEA

Összefogott az IKEA és a Little Sun társadalmi vállalkozás, hogy kiderítsék, hogyan válhat a mindennapi használati tárgyak napenergiával való működtetése a dizájnon keresztül beszédtémává. Így született meg a SAMMANLÄNKAD, amely két, napenergiával működő, LED-es lámpából áll.


A világszerte elismert művész, Olafur Eliasson és Frederik Ottesen mérnök alapította Little Sun társadalmi vállalkozás és és az IKEA együttműködéséből olyan ízléses, praktikus és stílusos tárgyak születtek, amelyek kézzelfoghatóvá teszik a nap energiáját. „Ahhoz, hogy a következő évtizedben áttérjünk a megújuló energia használatára, fontos felismernünk a napenergiában rejlő lehetőségeket. A napfény ugyan láthatatlan, de a napenergiával láthatóvá tehetjük” – mondta Olafur Eliasson, művész, a Little Sun társalapítója.

A SAMMANLÄNKAD a szépséget, a művészetet és a designt ötvözi a napenergia előnyeivel. A napenergiával működő LED-es asztali lámpa kialakítását a Nap és a Föld állása, illetve a Föld Nap körüli keringése ihlette. A félgömb alakú fényforrás hatását egy, a napsütést idéző tükör erősíti. A SAMMANLÄNKAD célja, hogy az emberek az otthonukban is megtapasztalhassák a napenergia hasznosságát, miközben felhívja a figyelmet arra, hogy a mindennapi használati tárgyak működtetéséhez alternatív áramforrások is rendelkezésre állnak.

„Design, szépség és egyszerűség – ez teszi ellenállhatatlanná a SAMMANLÄNKAD termékeket, és általuk válik kézzelfoghatóvá a napenergiával működő jövőnk” – tette hozzá Felix Hallwachs, a Little Sun ügyvezető igazgatója.

A napenergiát használó fényforrások 2023 áprilisától lesznek elérhetők az IKEA áruházakban.


Forrás: Sajtóközlemény

továbbiak
Érezd magad otthon | Lujza & Koriander
lifestyle

Érezd magad otthon | Lujza & Koriander

Tény és való, hogy minden meglepetésnek megvan a maga varázsa, hiszen jó néha kilépni a komfortzónából és teljesen szokatlan dolgokat tapasztalni. Ugyanakkor kell az egyensúly, ezért egyre inkább felértékelődik az olyan helyek felfedezése, ahol minden ismerős, ahol melegség fogad és egyszerűen csak jó lenni. A Lujza & Koriander nemcsak a váciak,
Poznań legédesebb és legújabb bárja | CANDY
design

Poznań legédesebb és legújabb bárja | CANDY

Szinte álom és valóság játéka. Meseszerű, édeskés és nagyon rózsaszín, majdnem olyan, mint Willie Wonka műhelye gyerekkorunkból. A legújabb poznańi CANDY koktélbár a romantikus belső terek, a pasztell színek és a neonfények kedvelőit azonnal magával rántja. A CANDY koktélbár a Wrocławskán, Poznań központjának egyik legforgalmasabb utcájában található. Nehéz nem rácsodálkozni
150 év alatt Budapest körül Kondor Vilmossal
lifestyle

150 év alatt Budapest körül Kondor Vilmossal

Emberek, szavak, épületek, történetek és hangulatok – ebből és még sok minden másból jött létre az elmúlt 150 év során az a Budapest, amit ma ismerünk. Az évforduló kapcsán olyan embereket kérdezünk a magyar főváros múltjáról, jövőjéről, illetve a Budapesthez fűződő személyes kapcsolatukról, akik ezer (de legalábbis százötven) szállal kötődnek hozzá.