fbpx
Nyomj Entert

Óriás és digitális terekkel nyílik Takashi Murakami kiállítás a The Broadban

Takashi Murakami széles körű művészi univerzuma jelenleg a Los Angeles-i The Broadban csodálható meg. A Takashi Murakami: Stepping on the Tail of a Rainbow címet viselő kiállítás a japán kortárs művész első önálló bemutatója a The Broadban, melyet 18 korábbi alkotása, valamint új, digitális, magával ragadó környezet tesz különlegessé, a művész és stúdiója, a Kaikai Kiki Co., Ltd közös munkájának köszönhetően. Ezeken a szobrokon, festményeken, tapétákon és installációkon átívelő alkotásokon Murakami olyan témákat tár fel, mint a globalizáció, a háború utáni Japán, a popkultúra és a vallási ikonográfia.

A művész teljes, a The Broad által őrzött munkái és a kiterjesztett valóság (AR) által virtuális környezetben bemutatott alkotásai lehetővé teszik a múzeum látogatóinak, hogy megtapasztalják a művész kiterjedt művészi univerzumát. Takashi Murakami számára „a metaverzum, valamint a virtuális és kiterjesztett valóság iránti robbanásszerű érdeklődés társadalmi és kulturális változást jelent.” 


Fotó: Michelle Groskopf /Times

Ezek a kiegészítő AR funkciók a The Broad-on belül és kívül, a fizikai világ tetején és ahhoz kapcsolódóan léteznek, beleértve az East West Bank Plaza-t, a múzeum előterét, illetve az egyik kiállítási galériát. Az Instagram alkalmazáson keresztül a Murakami karakterek kilépnek fizikai formájukból, és egy kísérteties digitális létezésbe lépnek, és előhírnökei annak, ami még hátra van Murakami munkájából és gondolkodásából.

Forrás: designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük