Óriás és digitális terekkel nyílik Takashi Murakami kiállítás a The Broadban

Óriás és digitális terekkel nyílik Takashi Murakami kiállítás a The Broadban

Takashi Murakami széles körű művészi univerzuma jelenleg a Los Angeles-i The Broadban csodálható meg. A Takashi Murakami: Stepping on the Tail of a Rainbow címet viselő kiállítás a japán kortárs művész első önálló bemutatója a The Broadban, melyet 18 korábbi alkotása, valamint új, digitális, magával ragadó környezet tesz különlegessé, a művész és stúdiója, a Kaikai Kiki Co., Ltd közös munkájának köszönhetően. Ezeken a szobrokon, festményeken, tapétákon és installációkon átívelő alkotásokon Murakami olyan témákat tár fel, mint a globalizáció, a háború utáni Japán, a popkultúra és a vallási ikonográfia.

A művész teljes, a The Broad által őrzött munkái és a kiterjesztett valóság (AR) által virtuális környezetben bemutatott alkotásai lehetővé teszik a múzeum látogatóinak, hogy megtapasztalják a művész kiterjedt művészi univerzumát. Takashi Murakami számára „a metaverzum, valamint a virtuális és kiterjesztett valóság iránti robbanásszerű érdeklődés társadalmi és kulturális változást jelent.”


Fotó: Michelle Groskopf /Times

Ezek a kiegészítő AR funkciók a The Broad-on belül és kívül, a fizikai világ tetején és ahhoz kapcsolódóan léteznek, beleértve az East West Bank Plaza-t, a múzeum előterét, illetve az egyik kiállítási galériát. Az Instagram alkalmazáson keresztül a Murakami karakterek kilépnek fizikai formájukból, és egy kísérteties digitális létezésbe lépnek, és előhírnökei annak, ami még hátra van Murakami munkájából és gondolkodásából.

Forrás: designboom

továbbiak
Litvánia nem tud népességet hitelben felvenni | A mi rendszerváltásunk III.
community

Litvánia nem tud népességet hitelben felvenni | A mi rendszerváltásunk III.

Már több mint 30 éve annak, hogy a Szovjetunió felbomlott, maga után hagyva Közép-Kelet-Európában egy tátongó gazdasági-politikai űrt. Ebben a cikksorozatban arra keressük a választ, hogy a térség országai miként reagáltak az újonnan kialakult helyzetre, mennyire sikeresen tudtak alkalmazkodni a kapitalizmushoz és a demokráciához, és mi az, amit esetlegesen eltanulhatnak
A kisvárosi delikátesztől a frissen sült kenyérig | Piqniq pakk – 12. rész
business

A kisvárosi delikátesztől a frissen sült kenyérig | Piqniq pakk – 12. rész

A fővárosban számtalan minőségi delikátesz közül válogathatunk, de mi a helyzet az agglomerációval? Hogyan teremtsünk egyensúlyt munka és magánélet között, avagy milyen praktikákat érdemes követnünk, ha hatékonyan szeretnénk beosztani az időnket? Mik a legsürgetőbb problémák a gasztroszektorban? Hogyan süssünk tökéletes kenyeret otthon? Kérdések és válaszok a friss Piqniq pakk epizódban!
A BIG hatalmas koncerttermet tervez Prágában
architecture

A BIG hatalmas koncerttermet tervez Prágában

A dán építész iroda, a BIG bemutatta az új prágai koncertterem terveit, ami Vltava Filharmónia néven épül majd a főváros központjában, a Moldva partján. Az épület a Prágai Szimfonikus Zenekarnak, a Cseh Filharmonikusoknak és a prágai Városi Könyvtár zenei részlegének ad majd otthont. Az épületet négy egymásra épülő, szögletes oszlopcsarnok