Pár ötlet, ha kilépnél a hétköznapokból

Pár ötlet, ha kilépnél a hétköznapokból

Teleírt határidőnaplókon és pittyegő telefonokon túl is van élet, bár néha ez egészen elképzelhetetlennek tűnik. A mindennapi sürgés-forgás igen izgalmas lehet, de egyensúlyt csak akkor tudunk teremteni, ha néha a nyugalom az úr. Bár az önmagunkkal való törődés egyre nagyobb teret kap a mai világban, mégis feszített a tempó, így nagy öröm, hogy van néhány hely, ahová elmenekülhetünk a gondok elől!  


Mahakala Retreats | Montenegró

A Mahakala Retreats egy anya-lánya duó álmának megvalósulása, amely egy kis tengerparti faluba invitálja a az elbújni vágyókat. A menedékhely a hegyek között, Buljaricában található, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az Adriai-tengerre. A Mahakala egy családi tulajdonú menedékhely, amelynek célja a jógikus életmód megosztása másokkal – így a tengerparti idillben nemcsak a világ elől menekülhetünk el, hanem közösséget is találhatunk.

Kea | Görögország

A Kea Retreat a görögországi Kea szigetén található egy távoli öbölben, ahol az érintetlen táj, a bőséget nyújtó farm és az autentikus dizájn lehetővé teszi látogatói számára, hogy élvezzék a természet csendjét és békéjét. A görög kultúra, a természet, az ételek és az élet ünneplése megfűszerezve meditációs gyakorlatokkal földöntúli élményt nyújtanak az elvonulni vágyóknak. Ha a Kea Retreatbe látogatunk, a spirituális megtisztuláson túl a környező területeken szabadon túrázhatunk, búvárkodhatunk és kajakozhatunk, míg az esti vacsoránkat a ház saját farm to table éttermében fogyaszhatjuk el.

Village Retreat Bedepuszta | Magyarország

Magyarországon létezik egy holland falu, amit akár ki is bérelhetsz! Elég furcsán hangzik, nem igaz? Pedig Bedepuszta létezik, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Amennyiben szükséged van egy kis vidéki romantikára, a falu lakodalmaktól kezdve egészen az elvonulásokig mindenre alkalmas. A bérleti díjakból befolyó összeget környezetvédelmi és kulturális projektekre fordítják, ami tovább segíti a helyszín működését.

Fige Yoga Adventures | Horvátország

Mezítláb lépkedni, fügét enni a fáról és élvezni a sós levegő finomságát – ki ne tudna így kikapcsolódni? A Fige Yoga Adventures kirándulásokat és jógás elvonulásokat kínál Horvátország különböző pontjain, hol a Plitvicei-tavaknál, hol pedig a Brac-szigeteken. A szláv gasztronómia, a tengerparti élet és a relaxáció hármasa különleges kalandra repíti a résztvevőket. Amennyiben már most feltöltődésre vágysz, nézd meg a FYA idei eseménynaptárát!

Mahakala Retreats | Web | Facebook | Instagram
Kea Retreat | Web | Instagram
Bedepuszta | Web | Facebook
Fige Yoga Adventures | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Jól jön egy kis énidő a káosz közepén | Jolly Beauty Salon
design

Jól jön egy kis énidő a káosz közepén | Jolly Beauty Salon

A kijevi szépségközpont egyszerre kínál megnyugvást a testnek és az elmének. Bár természetesen az élet nem állt meg Kijevben, azonban mióta kitört a háború, a self care sajnos a szükségek listájának végén foglal helyet a helyieknél. Éppen ezért várják a Jolly Beauty Salon tulajdonosai a pillanatot, hogy a 2022-ben elkészült
Mi történik, ha növényi képre alakítjuk az embert? – Gonda Soma vizuális kísérlete
design

Mi történik, ha növényi képre alakítjuk az embert? – Gonda Soma vizuális kísérlete

A címben szereplő kérdés bár teljes spekuláció, Gonda Soma tervezőgrafikus szerint a jövőre nézve hasznos érzékenyítésnek bizonyulhat. Mi az a Plantropomorf és mit tanulhatunk belőle? Gonda Soma jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterszakos diákja. Amellett, hogy a vizuális észlelés és az emlékezés kapcsolatáról írja szakdolgozatát, szabadúszó grafikusként is tevékenykedik. Munkájában
Party vagy párta? Nem mindegy... vagy mégis?
design

Party vagy párta? Nem mindegy... vagy mégis?

Egyedülálló kulturális értéket hozott létre a Party in the 21st Century csapata Szlovákiában. A különleges projekt csapatának tagjai Ľubomír Sabo és Zuzana Sénášiová fotográfusok, valamint Katarína Sabová etnológus, két tehetséges festő, Sarah Avni és Ivana Mintálová, valamint Andrea Ľubocká és Patrik Rago arcfestők. Céljuk a hagyományos kultúra felelevenítése és népszerűsítése,