fbpx
Nyomj Entert

Párizsi szundítás az IKEA utazó sziesztakabinjaiban

A franciaországi IKEA egy nyolc elektromos kerékpárból álló, felszerelt alvókapszulát vontató flottát indított útnak, hogy a párizsiak délután fél kettő és fél hét között köztéren is megpihenhessenek. A vállalat meggyőződése, hogy a pihenés és az optimális alvásélmény hozzájárul az emberek jólétéhez.

Köztudott, hogy a megfelelő alvásmennyiség jótékony hatással van az egészségre, tíz perc is elég ahhoz, hogy feltöltődjünk energiával. A rövid ideig tartó alvási időszak, az úgyenevezett power nap lehetősége egyelőre még közel sem érhető el mindenhol, így az IKEA megalkotta sziesztakabinjait, hogy az újbóli munkába állás idején és a rohanás közepette egy alvásszünetre berendezett kapszulában pihenhessenek meg a franciák.

Kemény vagy közepesen kemény matrac, könnyű nyári vagy akár vastag téli paplan, valamint ergonomikus párnák és akusztikai megoldások – az IKEA minden igényhez alkalmazkodott, mindent megtett a pihenés érdekében. Az IKEA NAP podok a múlt héten gurultak körbe Párizsban, hogy bárki kipróbálhassa azokat.

Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük