Pezsgő, önálló karakterrel | Hidden Characters x Hernyák Birtok

Pezsgő, önálló karakterrel | Hidden Characters x Hernyák Birtok

Idén debütálnak a Hernyák Birtok saját pezsgői. A premier kapcsán nemcsak az italnak, de a Hidden Characters tervezte pezsgősüveg címkéjének is utánakérdeztünk.

„Etyek a következő években pezsgőivel tudja majd vastag vonallal felrajzolni magát Magyarország bortérképére” – állítja Hernyák Tamás borász. Az eddig borairól ismert és kedvelt Hernyák Birtok az elsők között jelentkezett saját pezsgővel az etyeki borvidékről: a borászat a kezdetektől részt vesz Etyeki Eredetvédett Pezsgő kezdeményezésben, támogatva azt. Ahogy Tomi fogalmaz, a jövőben a borvidék legelőremutatóbb közösségi munkájának a gyümölcse lesz”. Addig is: bemutatjuk a Hernyák Pezsgőt.

Családunk elkötelezetten hisz az etyeki pezsgő jövőjében. A legfiatalabb generáció több alkalommal töltött el szakmai gyakorlatot Champagne-ban, ahonnan a kulisszatitkokon túl a szőlő és a buborékok szeretetét is hazahozta. Francia szaktanácsadóink segítenek nekünk abban, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb szőlőalapanyagot és technológiát ahhoz, hogy pezsgőink ne csak utánozzák a legnagyobb házak italait, hanem a jövőben önálló egyediséggel rendelkezzenek” – tudtuk meg Tomitól.

A két stílusban megjelenő pezsgők (az egyik, az ínyenceknek szóló Brut kizárólag Pinot Noirból, a másik, az Extra Dry pezsgő pedig Chardonnay, Pinot Noir és Pinot Blanc fajták házasításából készült) igazi klasszikusok, így az üvegeket címkéjét tervező Hidden Characters tervezőpárosának, Nagy Dánielnek és Orbán Péternek is új feladatot jelentettek.

Peti és Dani 2012 óta dolgozik együtt a birtokkal, nekik köszönhető az az egységes, minden részletre kiterjedt arculat, mellyel nyolc éve második helyezést értek el a Cégér jó bornak tervezz címkét” pályázaton. Az alapkoncepció szerint először alaposan szemügyre vették a birtokot, majd a legjellegzetesebbnek ítélt elemeket kiragadták, és az ABC betűi mögé rajzolták. Így minden bortípushoz jut egy-egy kedves, a birtokot idéző kézzel készült rajz.

A pezsgősüveg címkéjének esetében a rajzokat egy elegánsabb vonalvezetésű minta váltotta fel, ami jól passzol az ital klasszikus karakteréhez.

Fotók: Fejes Bence

Hidden Characters | Behance | Facebook | Instagram

Hernyák Birtok | Web |  Facebook | Instagram

továbbiak
Brutalista illusztrációk
art

Brutalista illusztrációk

Az elfeledettnek hitt brutalista építészet mára újra reneszánszát éli. A hatalmas tömegérzetet közvetítő, nem csak betonból alkotott, erődítményszerű épületszerkezetek könyvek, művészeti és designprojektek, valamint dokumentumfilmek inspirációs forrásaivá és főszereplőivé vált. A szerb származású Jovana Radujko illusztrációi személyes emlékeket megragadva tisztelegnek a brutalizmus előtt. Jovana Radujko építészetet és enteriőrtervezést tanult, majd
„Harcolni a szürke enteriőrök ellen” | ATEPE
east

„Harcolni a szürke enteriőrök ellen” | ATEPE

Izgalmas enteriőrterveivel lép ki a szürkeségből egy cseh tervező, aki bútoraival letisztult vizuális világot képvisel. Petra Šťastná, az ATEPE stúdió tervezője mesélt nekünk a munkáiról! Bútorillesztés kötéllel, minimalista vonalvezetés és merész színkombinációk – az egyszemélyes tervezőstúdió, az ATEPE már másodszor állíthatott ki a cseh Designblokon, melyet idén október 7-11. között rendeztek
Robot „szövi” az Adidas új cipőjét
design

Robot „szövi” az Adidas új cipőjét

Az Adidas Futurecraft divíziója már korábban is kísérletezett azzal, hogyan lehet új anyagokkal és gyártási eljárásokkal cipőt készíteni, a Strung modellel pedig egy újabb módszerre nyílt lehetőségük. Az Adidas a Kram/Weisshaar stúdióval együttműködésben egy olyan robotot épített, amely képes személyre szabott lábbeliket készíteni: a robot karjai a programozás szerint