PIIT új sorozatában az anyag új formákká és funkciókká bővülését vizsgálja

PIIT új sorozatában az anyag új formákká és funkciókká bővülését vizsgálja

A koreai művész PIIT (Pure Interest In Things) szilárdan hisz abban, hogy minden hétköznapi dolognak rejtett ereje van, és különösen arra a lehetőségre fókuszál munkáiban, hogy egy hétköznapi anyag növekedjen, és új formákká és funkciókká bővüljön. Ennek a víziónak a tesztelésére  PIIT létrehozta a “Growth Series” nevű kísérleti művészeti projektet, amelyben kötött darabok vettek át építkezésnek tűnő területet.

A művész vastag szövetszálakat kezdett használni egy kúp vagy betonoszlop alapformájának lemásolására, de hamar észrevette, hogy ezek a replikák különféle módon bővíthetők, akárcsak egy élő őssejt.


„Olyan elemmé alakítható, aminek van textúrája és térfogata, lehet tértartó szerkezet, parazitaként nőhet, helyettesítheti a bútor funkcióját, vagy helyettesítheti a társadalmi szabályozást. Megmutatja, hogyan hozhatunk össze olyan kapcsolatokat, mint a tér-tér, az objektum-emberek és az objektum-klónok, mintha funkciókat adnánk át” –reflektált a projektre PIIT.

Forrás: designboom

továbbiak
Amikor a jelen körbeöleli a tradíciót | Urban Betyár
branding

Amikor a jelen körbeöleli a tradíciót | Urban Betyár

Hogyan illeszthető be a magyar mondavilág egyik legizgalmasabb jelensége, a betyárság a kortárs gasztronómia térképére? Az Urban Betyár rendhagyó módon keveri a folklór és a modern konyhaművészet elemeit, miközben páratlan élményt biztosít a látogatók számára. A nemrégiben újranyílt étterem, múzeum és rendezvényközpontban három dolog tökéletesen érvényesül: a hagyomány, a minőség
Csak együtt megyünk valamire, Közép-Európa
east

Csak együtt megyünk valamire, Közép-Európa

Itt a lehetőség, meg kell ragadni! A háború rengeteg szörnyűsége mellett lehetőséget is kínál a közép-kelet-európai országok számára, hogy behozzák a lemeradásukat. Össze kell fogni és meg kell erősíteni a kapcsolatok a digitális térben is, hogy a régió a világszínvonalra törjön. Tudósításunk a Három Tenger Üzleti Fórum digitalizációról szóló paneljéről.
A legjobb dolgok fúziója – WAKA Budapest & 101Bistro
gasztronómia

A legjobb dolgok fúziója – WAKA Budapest & 101Bistro

Az igazán jó dolgok általában akkor jönnek létre, amikor a csillagok szerencsés együttállásának és elegendő nyitottságnak köszönhetően jó emberek és jó ötletek találkoznak. Bár a WAKA Budapest hajó már tavaly nyáron is chill-hangulattal és lélegzetelállító kilátással fogadta a nyári napsütésben elidőzni vágyókat, idén szintet léptek, Keve Marci és a 101Bistro