fbpx
Nyomj Entert

Pozsonyi úti gasztrotérkép hódít Újlipóciában

A Pozsonyi út mindig is különleges helynek számított Budapesten. Ebből a felbuzdulásból született meg ez a kedves térkép, ami ínyenc szemmel mutatja be Újlipótváros környékét. A Pozsonyi úti gasztrotérképre az újhullámos kávézótól a legjobb reggeliző étteremig tizenkét gondosan kiválasztott gasztrohely került fel a Sarki Fűszeres ajánlásával. 

A Pozsonyi úton régóta jelenlevő minőségi gasztrohelyek, kávézók, pékségek összefogását szeretné elindítani a Sarki Fűszeres. Egy olyan platformot, ahol a vendéglátó egységek megoszthatják egymással a tapasztalataikat, vagy segíthetik egymás munkáját: így született meg első lépésként a Pozsonyi úti gasztrotérkép. A helyek feltüntetése mellett a térkép sok hasznos információt is tartalmaz, például, hogy hol lehet laktózmentes, gluténmentes, vegán ételeket fogyasztani, vagy éppen hová térhetünk be a házi kedvenceinkkel. A gasztrohelyek specifikusságait különböző ikonok jelzik, és minden helynél megjelenítik azt is, hogy hány sarokra található a Sarki Fűszerestől.

A „finom” helyek ajánlásán túl a térkép célja, hogy betekintést nyújtson a Pozsonyi út történelmébe is: egy izgalmas kihajtogatható rétegen a Pozsonyi út kétszáz évvel ezelőtti múltja tárul elénk, a modern városrész kialakulásának fő mozzanataival.

A koncepció megalkotója Molnár Fruzsi szabadúszó kreatív, a grafika pedig Felső Boróka grafikus munkáját dicséri. A térkép beszerezhető a Sarki Fűszeresben egymagában, vagy egy kézműves termékekkel megrakott gasztrocsomagba rejtve. 

Forrás: Sajtóközlemény

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük