fbpx
Nyomj Entert

Rejtett univerzumok – káprázatos barlangok a régióból | TOP 5

A barlangok olyan természeti csodákat rejtenek, amelyeket még elképzelni se tudnánk. Talán el sem hinnénk, ha nem látnánk a saját szemünkkel. Éppen ezért a föld szilárd kérgében található univerzumok lenyűgöző világát most a felszínre hozzuk! Következzenek tehát kedvenc barlangjaink a régióból, melyek mind biztonságosan és kényelmesen fedezhetőek fel – kiépített útvonalakon, vonatra szállva, vagy éppen medencéken keresztül.


Postojnai cseppkőbarlang I Szlovénia

A Postojnai cseppkőbarlang a 24 km hosszú úthálózatával Európa leghosszabb látogatható barlangja. Az itt található öt méter magas fehér sztalagmit, azaz állócseppkő pedig a szlovén karsztvidék szimbóluma. A varázslatos képződmény fehér színét a függőcseppkövön (sztalaktit) lassan lecsepegő víz által lerakott mészkőrétegnek köszönheti. A felszín feletti élethez hasonlóan itt is találhatunk hegyeket, folyókat, működő vasútvonalat, sőt, még különleges élővilágot is – a barlangi vakgőtének nevezett furcsa lény a legendák szerint valójában sárkányfióka!


Raj-barlang I Lengyelország

Egy 180 méter hosszú sétányról csodálhatják meg a látogatók az alagutakból és kamrákból álló földalatti komplexumot, egyben Lengyelország legszebb barlangját. A bejáratnál egy kiállítás is megtekinthető, mellyel az őskorba repülhetünk vissza: családi jelenet fogadja a felfedezőket, de korabeli állatok élethű másaival is találkozhatunk.


Stopića mészkőbarlang I Szerbia

Szerbia második legnagyobb barlangja a Zlatibori hegység közelében található, mely már régóta közkedvelt üdülőhelyként funkcionál 1000 méteres magasságának és zöld területének köszönhetően. Tiszta, hegyvidéki levegő és vízforrás, valamint síelés és barlangjárás – a tökéletes négyévszakos pihenőövezet receptje.

Fotók: Avanturista, Cedomir Zarkovic, Hotel Palisad Zlatibor

Miskolctapolca Barlangfürdő I Magyarország

A tavasbarlangot, melyet évezredek alatt vájt ki a víz mészkősziklákból, ma már egy nagyszerűen kialakított termálfürdő formájában élvezhetjük. A sokak szerint gyógyító hatású karsztvizeken túl ráadásul még hat kültéri medencével is várják a vendégeket Miskolctapolcán, parkosított strandterületen.


Eisriesenwelt I Ausztria

A világ legnagyobb jégbarlangjaként számontartott Eisriesenwelt több mint 42 km hosszú, melyből egy kilométer járható be. A látványos jégképződményekben gazdag barlangrendszert a lehető legtermészetesebb állapotában őrzik, ugyanis műemléki védelem alatt áll.


Postojnai cseppkőbarlang | WebFacebook | Instagram
Raj-barlang | Web
Stopića mészkőbarlang | Web 
Miskolctapolca Barlangfürdő | Web | Facebook 
Eisriesenwelt | WebFacebook | Instagram

Forrás: Poland Travel, Salzburg Info

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük