Ruhák, amelyekben bűntudat nélkül ehetsz tortát az esküvődön

Ruhák, amelyekben bűntudat nélkül ehetsz tortát az esküvődön

A cseh esküvőiruha-márka, a SOBJE filozófiája szerint a nagy napodon egy dolog számít: hogy minden pillanatot megélj, ebben pedig ne korlátozzon semmi, főleg ne a ruhád. A túldíszített, kényelmesnek cseppet sem nevezhető menyasszonyi viseletekkel szemben mutat alternatívát Tereza Jelenová és Iva Burkertová márkája, a SOBJE.

Az ODIVI cseh ruhamárka „kishúgaként” ismert brand üde színfolt a régió esküvőiruha-márkái között. Ennek oka az, hogy a konvencionális anyagokkal, vonalvezetésekkel és struktúrákkal szemben a tervezők az anyagválasztástól a szabásvonalak kialakításáig mindent a kényelem szempontja alá rendelnek.


„Hat évvel ezelőtt kezdtük, amikor leginkább még csak ruhakölcsönzők léteztek habos-babos ruhákkal. A környezetünkben élő nők elkezdtek házasodni, mi pedig olyan, minimalista ruhadarabokat szerettünk volna számukra tervezni, amelyeket kényelmes viselni táncoláshoz és evéshez is. Szerencsénkre voltak még menyasszonyok, akik hozzánk hasonlóan gondolkodtak” – mondják a tervezők.

Egy SOBJE menyasszonyi ruha olyan viseletet jelent, amelyben felszabadultan táncolhatsz hajnalig, és nem kell félned attól, hogy beleférsz-e még a ruhádba, ha elfogyasztod az esküvői tortaszeleted. Mindez azzal is jár, hogy a megszokott sziluettek helyett egyszerűbb, olykor provokatívabb megoldásokat építenek kollekcióikba és az egyedi darabokba. A SOBJE a fenntartható megoldásokban hisz, éppen ezért olyan ruhadarabok készítésére törekednek, melyeket nem csak a nagy napon hordhatsz – ennek érdekében ruháikat gyakran különálló alsó- és felsőrészből készítik. A moduláris, minimalista és kifinomult darabok helyi gyártással és többnyire helyi alapanyagokból készülnek.

A tervezők az egyszerű, kellemes tapintású, kényelmes anyagokat kedvelik, gyakran dolgoznak szaténnal, sifonnal és elasztikus anyagokkal, de néha csipkét is használnak. Az egyik legérdekesebb megkeresésük az volt, amikor a menyasszony kérte, hogy a ruhába tervezzék bele azokat a vékony csipkedarabokat, melyeket jövőbeli apósától kapott, akinek fehérneműcége volt.

SOBJE | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Régi-új stílus a Hotel Grand Koperben | AKSL építésziroda
business

Régi-új stílus a Hotel Grand Koperben | AKSL építésziroda

A Grand Koper épülete már több mint hetven éve meghatározó eleme Pristaniška utca és az óváros forgalmas látképének, viszont egy szállodában a külső mellett akad még egy hasonlóan fontos tényező: a belső tér. Az épület renoválását az AKSL építésziroda építészei tervezték meg, akik különös odafigyeléssel igyekeztek megtartani az alapkoncepciót úgy,
Fészekhinta, pad és fűszerszárító: a Miskolci Autista Alapítvány új pihenőparkja
east

Fészekhinta, pad és fűszerszárító: a Miskolci Autista Alapítvány új pihenőparkja

Nyitott pergola, fészekhinták, szárított gyógynövények és padok – új pihenőpark vette át a Miskolci Autista Alapítvány régi játszóterének helyét. Az új funkciók és a parkelemek kialakításában különös figyelmet fordítottak az autizmussal élők specifikus igényeire: a terület nemcsak az ellazulás, de egyéb közös foglalkozások fontos helyszíne is egyben. A MAACRAFT szociális műhely
Egyedi köztéri szobrok | TOP 5
design

Egyedi köztéri szobrok | TOP 5

Kelet-Európa kis- és nagyvárosainak közkedvelt utcáit járva szinte biztos, hogy valamilyen köztéri szoborba vagy műemlékbe botlunk. Ezek a szobrok már a város szelleméhez tartoznak, szinte lakóiként olvadnak be a közterekbe. Mai válogatásunkban a régió több országában teszünk sétát újszerű, nem mindennapi, tereket ékesítő műalkotásokat bemutatva. Jézus Szíve kilátó | Székelyföld A