Smart bőröndök és kortárs divat | Stílusos fenntarthatóság Ukrajnából

Smart bőröndök és kortárs divat | Stílusos fenntarthatóság Ukrajnából

Bátor színek, okos funkciók és maximális komfort az utazásokhoz. Az ukrán Have a Rest márka innovatív bőröndjeibe mérleget és powerbanket is építettek. A legújabb kollekciójukat a KSENIASCHNAIDER divatmárkával kollaborálva készítették, műanyagpalackok és a régi bőröndjeik újrahasznosításával. A márka alapítóját, ​​Alina Dolininát kérdeztük!


Mesélj nekünk a kezdetekről, hogyan kezdődött a Have A Rest története?

Mindig is a szenvedélyem volt az utazás, ezért szerettem volna egy olyan márkát létrehozni, ami stresszmentesebbé teszi ezeket az alkalmakat. Amikor egy amszterdami bevásárló körútról tartottunk hazafelé a barátaimmal, a reptéren derült ki, hogy mindenkinek túllépte a csomagja a súlyhatárt. Ekkor merült fel bennem a bőröndbe épített mérleg és a márka ötlete. A mérleg mellett aztán egy powerbanket is beépítettünk a modellekbe, hogy a telefonod se merüljön le útközben. Mindig a keményen dolgozó és sikeres emberek inspiráltak, ők a márkánk célközönsége, és a fejlődésünk legnagyobb mozgatórugói. A brand neve is őket szólítja meg. A technológia mellett az esztétika és a színek is rendkívül fontosak számomra – a bőröndök fotogének és bármilyen utazáshoz passzolnak.

Az állandó monokróm darabok mellett rendszeresen különleges együttműködésekkel rukkoltok elő. A legutóbbi kollaboráció a nemzetközi szinten is népszerű, ukrán divatmárkával, a KSENIASCHNAIDER-rel készült. Mitől különlegesek ezek a darabok?

Mélyen hiszek abban, hogy minden nagyszerű ötlet a hasonló gondolkodású elmék összefogásából születik. Az eddigi legsikeresebb együttműködésünk a KSENIASCHNAIDER-rel közösen létrehozott Holo Trip kollekció, ami egyben az első lépésünk az öko bőröndök felé. A kollaboráció újrahasznosított műanyagból készült, környezetbarát bőröndökkel: a kis változathoz hatvan, a nagy változathoz százharminc palackot használtunk fel. A bőröndök kerekei pedig az újrahasznosított régi modelljeinkből készültek, ezért különbözik a színűk. A jövőben reméljük, hogy további olyan globális márkákkal is együttműködhetünk, amik szintén osztják elképzeléseinket.

Ha már az utazás szereteténél tartunk, miért érdemes szerinted Ukrajnába látogatni?

Úgy gondolom, hogy Ukrajna nagyon sok szempontból csodálatos, legyen szó a természetről, a hagyományokról, vagy a gasztronómiáról. Gyönyörű helyeink vannak: Vilkovo, a rózsaszín tó, amit ukrán Velencének is neveznek, az lvivi várak, a Kárpátok, a bukovinai erdők, a sivatag és az autentikus kis falvak. Hihetetlenül inspirálóak az ukrán városok is, a tengerparti Odessza és persze Kijev, a történelmi gyökereivel és építészetével. Kijevet “új Berlinnek” is nevezik, nagyon fiatalos és gyorsan fejlődik itt a kultúra, sok bulit, ravet és kiállítást tartanak itt. A fővárosban születik és fejlődik a divat is, ami viszi Ukrajna hírét az egész világon. A Have A Rest online tartalmaival igyekszünk feltárni hazánk legszebb szegleteit és megmutatni az embereknek, hogy mennyi mindent felfedezhetnek nálunk.

A bőröndök mellett kiegészítőket is terveztek, mint a védőborítók, neszesszerek és matricák. Az egyik ilyen matricakollekción ukrán szimbólumok láthatóak. Miket ábrázolnak?

Az illusztrációkon azok a helyek láthatóak, amikről leginkább Ukrajnára lehet asszociálni: a gyönyörű mezőket, a tengert és a hegyeket. A célunk az volt, hogy egy modern és esztétikus designt hozzunk létre azokról az emlékekről, amelyek mélyen a tudatalattinkban élnek. Emellett ukrán versekből választottunk részleteket, amik érzelmekkel töltik meg a rajzokat. Szerettük volna, ha ezek az idézetek nem tűnnek elavultnak és távolinak, hanem divatos és jópofa formában válnak a táskákon hordhatóvá. Ezek a matricák egy bőröndön az ukrán nép történelmének és kultúrájának hordozását jelképezik, és hangsúlyozzák az Ukrajnához való kötődését.

Have A Rest | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Szürreális humor Bára Prášilová fotográfiáin
east

Szürreális humor Bára Prášilová fotográfiáin

Szürreális és bizarr képek, némi humorral ötvözve, amelyek sosem magyaráznak túl, teret adva a gondolkodásnak – Bára Prášilová cseh fotóművész a digitális manipuláció helyett általa tervezett, valódi kellékeket és jelmezeket használ, hogy megteremtse sajátos képi világát. A furcsa szituációk nemcsak vizuálisan kifejezőek, hanem mély kérdéseket is feszegetnek. Bára Prášilová tizennyolc éves
Megérkezett a magyar fejlesztésű NextEarth, ahol a bolygónk virtuális másán vehetünk telket
business

Megérkezett a magyar fejlesztésű NextEarth, ahol a bolygónk virtuális másán vehetünk telket

Magyar fejlesztőcsapat indította útjára idén nyáron a blokklánc alapú NextEarth platformot, melynek lényege, hogy a bolygónk virtuális másán vásárolhatunk földterületeket. A NextEarth egy olyan, NFT alapú üzleti metaverzum, amelyben a parcellákra felosztott Föld területeit vehetjük meg, legyen az a Fehér Ház, esőerdő a Kongó-medencében vagy éppen a jelenlegi otthonunk. A
Élményt adó festészet – Orr Máté csodás világa
art

Élményt adó festészet – Orr Máté csodás világa

Képeit nehezen verjük ki a fejünkből, ha egyszer megláttuk őket. Érzékeny csendéletek és különleges állatábrázolások metafizikai töltettel. Bemutatjuk Orr Máté lebilincselő vizuális világát! A kiállításaid alkalmával rekord gyorsasággal kelnek el a műveid, amelyekért a hazai és a külföldi műgyűjtők egyaránt sorban állnak. Hogyan hat rád ez a siker? Örülök neki!