Sportruházat Los Angeles-i módra, budapesti kivitelben – 320DTLA

Sportruházat Los Angeles-i módra, budapesti kivitelben – 320DTLA

Főként megszokásból, de a tapasztalat azt mutatja, hogy szeretjük különböző tevékenységek szerint kategorizálni ruhadarabjainkat, és ragaszkodni ezekhez a rutinokhoz. A 320DTLA viszont nem szab határt sportruházat és mindennapi viselet között, ugyanis a márka darabjai amellett, hogy sportolásra maximálisan alkalmasak, kényelem, funkcionalitás, illetve esztétikum szempontjából is tökéletesen hordhatóak a nap további részében is. A márka máshogyan áll a sportos ruhadarabok viseléséhez, mint amit itthon vagy a régióban megszokhattunk: a sportuházat ugyanis lehet trendi, ezt a szemléletet pedig Lefkovics Rebeka hozta el Los Angelesből Budapestre.


Rebeka, akit a divat gyerekkora óta végigkísért, 2019-ben alapította a 320DTLA-t mint budapesti aktívruha-márka, mely LA életérzését, de leginkább filozófiáját mutatja be városunknak. A tervező mindig kiemelt figyelmet fordított az egészséges életmódra és sportra, mely aztán az elménket és közérzetünket is befolyásolja, ezért is szeretett volna egy olyan termékcsaládot létrehozni, amiben nemcsak a mozgás élvezetes, de a mindennapok egyéb tevékenységeit is elvégezhetjük benne.

Egész életemben nagy szerepet kapott a sport, évekig versenyszinten talajtornáztam és egyéb akrobatikus sportokat végeztem. Mai napig szabadidőm nagy részét a pilates és jóga teszi ki, valamint az elmúlt pár hónapban rendszeresen járok teniszezni. Egyetemi tanulmányaimat Los Angelesben végeztem el, eközben fogalmazódott meg bennem, hogy az ottani életérzést szeretném Magyarországra hazahozni– mesélte nekünk Rebeka.

A tervező szerint a megfelelő sportruházat annyira könnyed és kényelmes, mégis stílusos, hogy viselője egész napját végig tudja kísérni a reggeli edzéstől kezdve egy barátnős ebédig, de akár egy megbeszélésre is alkalmas lehet a megfelelő kiegészítőkkel.

A nyugati országokban egyre nagyobb hangsúlyt kap a ’work-life balance’, ezáltal az emberek egyre több időt fordítanak magukra, sportolásra, tehát összességében a szabadidejükre, ahol a fő szempont a kényelem.

Amit Amerikában is láttam és nyugaton is egyre divatosabb, az elsősorban a kényelem. Nagyon fontos az embereknek, hogy divatosnak érezzék magukat kényelmes ruhákban, amiket egész nap tudnak viselni” – mondja Rebeka.

A 320DTLA darabok így több szempontból is különlegesek, elsősorban azért mert nemcsak sportoláshoz lehet viselni, hanem utcára is, illetve az anyagokat tekintve is: extrém puha és rugalmas anyagokkal, illetve egyedi szabásokkal dolgoznak, melynek eredményeként olyan ikonikus darabok születnek, mint például a márka overáljai, amelyek egy teljes szettként képesek funkcionálni.

A 320DTLA termékeknek a Szervita téren található Flagship Store-juk ad otthont, Rebeka pedig nagy hangsúlyt fektetett az üzlet atmoszférájának kialakítására is.

Teljes mértékben az LA életstílust szerettem volna megfogni a kivitelezés során. Szeretném, ha egy olyan hely lenne a bolt, ami a termékek otthona, szívesen jönnek be a vásárlók és töltenek el itt időt. Ezért a hagyományos boltokkal ellentétben, nálunk megtalálható egy tágas próbafülke, illetve kanapé is” – osztotta meg velünk a tervező.

Rebeka további céljai közé tartozik, hogy a márkával az egészséges életmódot hirdesse és népszerűsítse itthon, ennek apropójából pedig évente párszor rendeznek pilates és jóga eseményeket, olyan helyszíneken, mint például a Balaton partja. A tervező szeretné, hogy minél több ember megismerje a márkát, szeressék a termékeket, és azokat sporton kívüli programokon is használják. További vágya pedig, hogy a magyarországi értékesítés mellett, Európán belül máshol is bemutathassa a 320DTLA-t.

320DTLA | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Egészséges snackek Kelet-Európából | TOP 5
east

Egészséges snackek Kelet-Európából | TOP 5

Egy önfeledt hangulatban eltöltött este a barátokkal; egy fárasztó nap kipihenése a kanapén elterülve; a szinte végtelennek tűnő, munkával és tanulással töltött órák közben pár percnyi kikapcsolódás: mind olyan pillanatok, amikor igazán jóleshet valamilyen finom ropogtatnivaló. Az élvezetes nassolás után azonban gyakran van bűntudatunk, hiszen a különböző mesterséges ízfokozókkal készült
Ezeket várjuk a Velencei Biennálén | A régióban 1.
poland

Ezeket várjuk a Velencei Biennálén | A régióban 1.

2022-ben újra a művészet körül forog minden Velencében, hiszen április 23-án startol az 59. Velencei Biennálé. Most induló sorozatunkban a régió és a nemzetközi színtér legizgalmasabbnak ígérkező projektjei közül mutatjuk be hétről hétre, hogy mi melyik kiállításokat, hivatalos kísérő eseményeket és pavilonokat várjuk legjobban. Tartsatok velünk, és az első részben
Kicsit retro, kicsit punk – Íme, a Look Back and Laugh könyvkiadó
grafika

Kicsit retro, kicsit punk – Íme, a Look Back and Laugh könyvkiadó

Kicsit retro, kicsit punk – Zoran Pungerčar ezt az életérzést a tipográfia és a rizo nyomtatás őszinte csodálatával társította, hogy létrehozza saját művészeti könyvkiadóját. A projekt kísérletező és szabad filozófiáját annak elnevezése is magában hordozza, a kiadó ugyanis egy Minor Threat dalból kapta a nevét. Íme, a Look Back and Laugh!