Szalámis emlékeket idéz a PICK és a MOME új kiállítása

Szalámis emlékeket idéz a PICK és a MOME új kiállítása

A napokban megnyitott Íz-Emlék-Képeken a MOME tervezőgrafikusai plakátokon idézik fel szalámihoz fűződő emlékeiket.

Együttműködésbe kezdett az ikonikus márka, a Pick és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), hogy a vizuális kultúra erejével keltsék életre generációk szalámis emlékeit. Korábban már mi is beszámoltunk a PICK új kampányának első állomásáról, ekkor két magyar tervező grafikájával ellátott vászontáskát készíttetett a cég, amelyekhez a boltokban lehet hozzájutni szalámivásárláskor. A napokban azonban második fokozatba kapcsolt a projekt, amikor megnyílt Buda kulturális főutcájában, a Bartók Béla úton, a BBBKultPont Galéria és Közösségi Térben az Íz-Emlék-Képek című kiállítás, melyhez a több mint 150 éves múltra visszatekintő vállalat és a generációk ízemlékeit meghatározó szalámis élmények inspirálták a plakátokat készítő MOME-s grafikusokat.

A MOME, több generációt is képviselő, alumni és jelenlegi hallgatóinak munkáit szakmai zsűri értékelte és ezek közül díjazta is a legjobbakat a május 8-ai ünnepélyes megnyitón.

Az alumni hallgatók között hirdetett díjak nyertesei:

1. díj: Kárpáti Tibor, Szabadkai út 18.
2. díj: Békés Rozi, PICK
3. díj: Földi Viktor, Három másodperces szabály

A hallgatói különdíj Bencsik Beátáé lett Reggeli Picknik című plakátjáért, a PICK különdíjasa pedig Kara György és PICK AT ALL TIMES című munkája lett.

A PICK mindig is fontosnak tartotta, hogy a több mint 150 éves hagyományaira építve lépést tartson a korral, folyamatosan új fejlődési irányokat kijelölve az értékteremtésben, az utánozhatatlan ízekhez kapcsolódó emlékek és élmények művészi szintre emelt megőrzésében, átadásában újabb és újabb generációk számára.” – mondta a PICK képviseletében Szokolai Júlia, a Bonafarm húságazat stratégiai és marketingigazgatója.

A szakmai zsűri elnöke Marcell Tamás DLA, MOME Tervezőgrafika BA szakvezető, egyetemi docens volt, tagjai pedig Szokolai Júlia, a Bonafarm húságazat stratégiai és marketingigazgatója; Nagy László DLA, MOME Tervezőgrafika BA, egyetemi adjunktus; Horváth Andrea, Café Communications, Creative Group Head és Tábori-Simon José, grafikusművész, tipográfus.

A május 18-ig látogatható kiállításról további információ itt érhető el.

Kara György, Békés Rozi, Bencsik Beáta, Kárpáti Tibor

Forrás: Sajtóközlemény

továbbiak
Vándorúton, hazafelé – Iszkor
lifestyle

Vándorúton, hazafelé – Iszkor

Az ember sosem tudja meghazudtolni a gyökereit. Azt gondolom, sok haszna van annak, ha az ember felveszi a hétmérföldes csizmáját, világot lát, sok hasznos és érdekes dolgot gyűjt a tarisznyájába, de előbb vagy utóbb, megszólal a múlt. El kell menni, hogy tudjon hiányozni, ami egyébként megszokott. Hogy honvágyunk legyen, és
Sosem látott válságban a katolikus egyház Lengyelországban
strategy

Sosem látott válságban a katolikus egyház Lengyelországban

A XXI. század kétségtelenül új megvilágításba helyezte a vallás témakörét: míg néhány évtizeddel ezelőtt keresztény körökben magától értetődő volt a hagyomány folytatása, addig a mostani fiatalság nagyobb elánnal kérdőjelezi meg a vallásosság, azon belül a kereszténység fontosságát, nem is beszélve az egyházi intézmények morális feddhetetlenségéről. Ez alól Lengyelország sem kivétel:
Bemutatás előtt az új Skoda Superb
design

Bemutatás előtt az új Skoda Superb

A Skoda Superb negyedik generációját 2023 őszén mutatják be, ami egybeesik az eredeti megjelenésének kilencvenedik évfordulójával. A cseh autógyártó egy új teaser videóban a Superb összes korábbi változatát a közelgő modell köré gyűjtötte, amely viszont egyelőre titokban marad. A felvétel egy héttel azután érkezett, hogy a Skoda megmutatta a Superb