Szauna a természet hangjával

Szauna a természet hangjával

A cseh What a Hut csapatának köszönhetően Zlín közelében, a város körüli erdők lábánál egy új szabadtéri pihenő kapott helyet. Egy rekreációs közösségi tér, nem csak a szaunázás kedvelőinek. Íme, a Budka!


Adéla Bačová terméktervező és belsőépítész különböző iparágakból érkező tudását gyúrta össze egy egésszé, amikor megalapította zlíni székhelyű What a Hut névre hallgató stúdióját. Víziója, hogy olyan fából készült, rekreációs alkotásokat hozzon létre, amelyekben a design, az építészet és a természet hármasa találkozik. A stúdió projektjei valójában a hütték világát idézik meg, a What a Hut által tervezett kisebb nyaralók, szaunák vagy kisházak lelassulásra, gondolkodásra és a pillanat megélésére ösztönöznek.

Ugyanezen alapelveken nyugszik legújabb projekjtük, a Budka koncepciója is, aminek funkcióját igényeink szerint is alakíthatjuk. A multifunkcionális építmény lehet szauna, iroda, a gyerekek búvóhelye a kertben vagy akár meditációs pihenőhely is. „Az egész szerkezet hat darab lucfenyő biolemezből készült. A tervezés során elsősorban az egyszerűségre és a funkcionalitásra összpontosítottunk. A Budka egyik karakteres eleme a perforált fal, ami kellő intimitást ad, ugyanakkor a természetes fényt is beengedi” – részletezte Adéla. „A gyártás során keletkező kivágásokat a belső térben tovább hasznosítottuk. Ezeket szaunapadként vagy a munkavégzéshez alkalmas asztalként is használhatjuk” – tette hozzá.

A What a Hut célja egy olyan közösségi hely létrehozása, ahol a kunyhó használói zavartalanul szaunázhatnak, a tűzön főzhetnek vagy elmélyült beszélgetéseket folytathatnak társaikkal. „Hisszük, hogy a látogatók minden tevékenységet még jobban fognak élvezni egy elrejtett helyen, a természetben, teljes magányban” – jegyezte meg Lenka Sršňová, a What a Hut projektjeinek kommunikációs felelőse.

A Budkát – amellett, hogy saját célra is megvásárolható – a szaunázás szerelmesei Zlín város közelében ki is próbálhatják. A maximum négy személy számára alkalmas pihenőhely foglalási rendszere – jelenleg önkéntes hozzájárulás ellenében – a What a Hut honlapján érhető el.


Fotók: Julius Filip

What a Hut | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Ki Alekszandr Dugin, az önjelölt orosz próféta?
strategy

Ki Alekszandr Dugin, az önjelölt orosz próféta?

Az ember, aki nagyobb putyinista, mint Putyin. Dr. Brittany Pheiffer Noble elemzése. Az orosz-ukrán háború több, mint egy éve zajlik, és míg a nyugati szövetségi rendszer számára egyértelmű, hogy az Ukrajnát ért orosz agresszió nincs helyén, naivitás lenne azt gondolni, hogy ezt az oroszok túlnyomó többsége is így gondolná. Természetesen
A szocializmus éveiből jelentkezik új kollekcióval a Fortepan
lifestyle

A szocializmus éveiből jelentkezik új kollekcióval a Fortepan

40 év 4000 kép címmel adják közre a fotógyűjtemény legújabb válogatását, a fotók adományozói között híres magyar író, rendező és fotós is van. Mindegy, hogy valaki a történelemért vagy a fotózásért rajong, a magyar Fortepan archívum szinte megkerülhetetlen. Mivel feldolgozhatatlan mennyiségű fotót kezelnek, időnként speciális válogatással könnyítik meg azok dolgát,
„Egészen élvezhető a meztelenül rappelés” – Interjú Co Lee-val, a magyar hiphop szcéna bohócával
lifestyle

„Egészen élvezhető a meztelenül rappelés” – Interjú Co Lee-val, a magyar hiphop szcéna bohócával

Co Lee, avagy polgári nevén Halász Kolos a magyar zenei szcéna viszonylag új, ám annál karizmatikusabb alakja. Co Lee a kezdeti angol nyelvű szövegei után idén magyar nyelvű albummal rukkolt elő, és megnyitotta a közönség előtt a cirkuszt, amiben éppen annyit sírunk, mint amennyit nevetünk – ez a Cirque de l’