fbpx
Nyomj Entert

Támogatói eseménysorozatot szervez a Gödöllői Iparművészeti Műhely

A Tükröződések című eseménysorozaton 56 kortárs képző-és iparművész mintegy 150 alkotásával találkozhatnak az érdeklődők. A támogatói összefogás a Gödöllői Iparművészeti Műhely épületének felújítására szerveződött, annak érdekében, hogy megfelelő körülmények között folyhasson a műhely komplex művészeti programja.

A GIM olyan kortárs műhely és alkotóközösség, amely tevékenységével az egykori szecessziós gödöllői művésztelep művészeinek attitűdjét kortárs kontextusba helyezve tartja életben. A kiállításon több generáció művészei vesznek részt, a GIM első húsz évének neves, országosan elismert alkotói mellett kiemelt helyet kapnak a fiatal művészgeneráció képviselői is. A támogatói összefogás első, kiemelt eseménye egy aukció, amelyen minden művésztől 1-1 műtárgy kerül árverésre.A legtöbb képzőművészeti műtárgy – festmények, grafikák, szobrok, textilművészeti autonóm művek – értéke százezer forint és egymillió forint közé tehető. Az iparművészeti és designtárgyak – ékszerek, táskák, kerámiák, szőnyegek, textilek – ára húszezer forint és háromszázezer forint között mozog. A kiállításon és aukción többek között Orosz István grafikusművész, Veszprémi Gabriella textiltervező és Vági Flóra ékszertervező munkáival is találkozhatunk.

Hidasi Zsófia textiltervező művész: Lines shoulder bag in ultramarine, 2020, egyéni technika, bőr, 16x20x6 cm. Fotó: Kárász Karolina

A támogatáshoz az aukción és vásáron való aktív részvétellel, a Florárium támogatói termékek megvásárlásával és belépőjegyváltással is hozzájárulhatunk.

Kiállításmegnyitó: 2022. május 7. 15.00 (kurátorok: Katona Szabó Erzsébet és Hidasi Zsófia)
Kiállítás & vásár: 2022. május 7. – július 31.
Zártkörű aukció (regisztrációhoz kötött): 2022. június 4. 19.00

GIM: Várkapitányi Lak, 2100 Gödöllő, Szabadság út 2.Gödöllői Iparművészeti Műhely I Web | Facebook | Instagram

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük