Tandemkerékpár másképp | Hugbike

Tandemkerékpár másképp | Hugbike

Az Opera della Marca és az Oltre il Labirinto olasz alapítvány úgy döntött, hogy minél több ember számára hozzáférhetővé teszi és demokratizálja a kerékpározást. Ennek eredményeképpen megalkottak egy új, sajátos kialakítású, HUGBIKE névre hallgató tandembiciklit. Mutatjuk!

A hagyományos tandemkerékpáron a jármű irányítója ül elöl, míg az utas hátul. A HUGBIKE csavart egyet a rendszeren és fordított a logikán: ahogy a neve is utal rá, hosszú kormányának köszönhetően a hátsó ülésen elhelyezkedő személy vezeti a járművet, míg az elülső utas teljes biztonságban élvezheti az utazást. A kerékpár készítői szerint ez a megoldás alkalmassá teszi autizmussal élő, Down-szindrómás vagy látássérült személyek számára is a speciális közlekedési eszköz használatát. Ráadásul a kerékpár egyes alkatrészeit autizmussal élő személyek rakják össze, így a HUGBIKE tulajdonképpen nem csak biztonságos használatot, hanem munkalehetőséget is biztosít a hátrányos helyzetűek számára.

„A HUGBIKE fogyatékkal élők, önkéntesek és egy profi csapat együttműködésével jött létre. A megalkotott jármű nagyon szép példája a társadalmi ölelésnek ” – olvasható a HUGBIKE weboldalán.

Annak ellenére, hogy a biciklit fogyatékkal élő emberek számára, az ő bevonásukkal alakították ki, ideális lehet még kisgyerekes családok, idős emberek vagy párok számára is. További jó hír, hogy a HUGBIKE nem csak prototípus formájában létezik, hanem ezen a linken előrendelhető is.

Forrás: Designboom

HUGBIKE | Web | Facebook | Instagram


Az INCLUSIVE cikksorozat olyan projekteket mutat be, amelyek a design társadalomformáló szerepére hívják fel a figyelmet, és elősegítik a fogyatékossággal élő személyek társadalmi láthatóságát, illetve önrendelkezését az inkluzív design eszközei által.

továbbiak
ImagiLabs | A lányok is lehetnek „kockák”
tech

ImagiLabs | A lányok is lehetnek „kockák”

A fiúk minden bizonnyal a videó- és a számítógépes játékok miatt kezdenek el érdeklődni a programozás iránt. Mivel a lányok ezekre kevésbé fogékonyak, kicsit kívül maradnak ezen a pályán. Ezt szeretné korrigálni az ImagiLabs – mobilon programozható, klassz kütyüket fejlesztenek, amelyekkel a pályaválasztás előtt álló tinilányok számára szeretnék vonzóbbá tenni az
Meditáció a fűszerkert közepén | Maacraft x AU Workshop
architecture

Meditáció a fűszerkert közepén | Maacraft x AU Workshop

A Maacraft és az AU Workshop kollaborációjának eredménye ez a növényszárító pavilon, amely nemcsak a fűszerkészítésre, hanem az elmélyülésre is lehetőséget ad. Az olyan időigényes tevékenységek, mint a növényszárítás, természetesen lassulásra sarkallják az embert. Olyan folyamat ez, amit nem lehet siettetni: jobban járunk, ha inkább ráhangolódunk a tempójára. A Maacraft
Egy klasszikus ceruza is lehet digitális
digitális

Egy klasszikus ceruza is lehet digitális

A francia startup, az iskn a nagy múltú ceruzagyártó Faber-Castellel szövetkezve létrehozta azt a digitális rajztáblát, amelyre tulajdonképpen bármilyen ceruzával, bármilyen papírra rajzolhatunk. A piacon lévő hasonló termékekkel ellentétben a Repaper műanyag felületén egyáltalán nem csúszik meg a ceruza, olyan, mintha egy sima jegyzetfüzetbe skiccelnénk, mi több, itt is serceg