fbpx
Nyomj Entert

Tudásmegosztás és Balaton: indul az első TEDxBalaton

Szeptember 10-én rendezik meg először a TEDxBalaton konferenciát, ahol olyan témák kerülnek terítékre, mint a fenntarthatóság, a jövő közlekedése, technológiai fejlesztések, vagy éppen inspiráló emberi élettörténetek.

A beszélgetések sajátossága, hogy a Balatonhoz kapcsolódnak, hatásuk és tanulságaik mégis globálisan érvényesek. A szervezők, Sághy Krisztina és Végvári Imre két szenvedélyüket kapcsolták össze, a tudásmegosztást és a Balatont, de többek között gasztro programok és a VJ FORTEPAN strandfotó kiállítás is színesíteni fogják a rendezvényt.

„Úgy gondoljuk, hogy egyre többen vagyunk a Balatonon – leköltözünk, vagy csak félig ott élünk, vagy ott nyaralunk hosszabb ideig –, akik szívesen vennénk részt párbeszédben, kulturális eszmecserében. Így indítottuk el a projektet, és megkaptuk a TEDxBalaton licence-t, valamint a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 támogatását. Hosszú távon gondolkozunk, egy olyan platformot szeretnénk teremteni, ami egyre nagyobb és termékenyebb lesz” – fejtette ki Kriszta. 

„Azt gondolom, a Balatonnál minden megvan, ami a teljes élethez kell, de a szervezett, intellektuális pezsgés még hiányzik. Vannak kisebb körök, szorosabb közösségek, de szeretnénk egy platformot, ami mindezeket összeköti” – részletezte Imre. 


A TEDxBalaton a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.
Jegyek és további információk a TEDxBalaton honlapján

Forrás: Sajtóanyag


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük