fbpx
Nyomj Entert

A közösség értékére épül a balbek bureau enteriőrterve

Az ukrán balbek bureau munkásságát már régóta figyelemmel kísérjük. A Slava Balbek építész által alapított stúdió projektjeiben a kényelem, az innováció és a funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt fektet a társadalomformáló terekre. Ilyen Kijev egyik legrégebbi negyedében a Pechersk fákkal szegélyezett negyedében helyetkapó Dubler kávézó is, aminek legfőbb értéke a közösség. A jelenlegi ukrán helyzet tükrében szolidaritásunk jeléül szeretnénk megőrizni a hely szellemiségét és bemutatni annak enteriőrtervét.

A Dubler kávézó helyszíne egy 1970-es években épült lakóépület földszintjén terül el. A korábban egy irodahelyiségnek és egy külön álló lakásnak otthont adó tér szerkezete teljesen átalakult: több falat is lebontottak, hogy két egymással összekapcsolt helyiséget hozzanak létre. Az eredmény egy kisebb étkező, és egy világos, utcára néző terem, amiben egy bárpultot és egy nagy közösségi asztalt helyeztek el. A régi padlózat helyét öntöttbeton-felület veszi át, a meglévő betonmennyezetet és a falak eredeti vakolatát viszont érintetlenül hagyták.

A Dubler báját és karakterét tovább hangsúlyozzák az egyedi tervezésű és vintage bútordarabok, amelyek az ócskapiacok hangulatát idézik meg. A nagy teremben például a balbek bureau által megálmodott, hat méter hosszú asztalt az 1960-as évekből származó, felújított íróasztal-székek szegélyezik, amelyek fölött három 1940-es évekbeli vintage lámpa lóg. A tér további különleges elemei közé tartoznak még a vintage bőrkanapék, egy ócskapiacon beszerezett, sárga Lumibär lámpa és a bárpultot díszítő kerámiakutya.

Fotók: Yevhenii Avramenko

Balbek Bureau | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Yatzer

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük