Zöld Bakancslista HANNABI módra

Zöld Bakancslista HANNABI módra

Humoros, kedves illusztrációk hétköznapi jelenetekkel, segítő üzenetekkel, tennivalókkal, amelyek rávezetnek, hogyan alakítsunk ki saját tempónkban, lassan építkezve egy fenntartható, tudatos életmódot. Ilyen a HANNABI Manufaktúra által létrehozott Zöld Bakancslista.

A HANNABI mindenki által jól ismert, barátságos, interaktív és kézzel készített kanapéinak elkészítésében kiemelt szerepet kap a személyre szabott, emberközpontú tervezés. A márkát folyamatosan foglalkoztatja a design és a környezet közötti kapcsolat, hangsúlyt fektetve a fenntartható megoldásokra.

A HANNABI idén ünnepli 10 éves évfordulóját, így a környezettudatosság jegyében több meglepetéssel is készül. Az első ilyen egy bárki számára elérhető útmutató kiadvány, a Zöld Bakancslista, amely hónapról hónapra segít abban, hogy fokozatosan tudjunk változtatni eddigi szokásainkon, apró lépésekkel haladva egy fenntartható életmód felé. Minden hónap különböző tematika alapján rendszerezi tennivalóinkat, olyan kérdéskörök mentén, mint például a tudatos víz- és áramfogyasztás, etikus vásárlói szokások, vagy a Zero Waste elmélet.

Évtervező Január (Illusztráció: Csordás Levente)
Kezdetektől fogva, ha nem is tudatosan, de egy zöld céget építettünk: terméket fejlesztettük, hogy tartós és okos legyen, beszéltünk róla a közösségi médiában és kiállításokra vittük, hogy minél többen megismerjék. Nem invesztáltunk bele rengeteg tőkét, hanem hagytuk, hogy kiforrja magát és megtalálja a piacát. Ez a tempó állt közel a ritmusunkhoz, ezt hívják lassú építkezésnek vagy fenntartható cégnek. Magánemberként is fontos számomra a környezet, nagyon sokat vagyok a természetben, így szerettem volna a tapasztalataimat és a kreatív tervezői szemléletemet összefésülni egy ilyen kiadványban, hátha segít egy kicsit átlátni másoknak is a lehetőségeket. ” – fűzi hozzá Rácz Anikó, a HANNABI alapítója.
Rezsicsökkentő Február (Illusztráció: Tompa Borbála)

A Zöld Bakancslista edukatív jellege mellett, egyfajta önterápia is. Illusztrációit gondos koncepció alapján alakították ki: kellő humorral rendelkeznek, feloldva a bennünk rejlő klímaválsággal kapcsolatos feszültségeket.

Már korábban felfigyeltem Csordás Levi munkáira, nagyon szeretem a humorát; pont erre volt szüksége a kiadványnak. Ő ajánlotta Tompa Borit, a Zöld Bakancslista másik illusztrátorát, aminek nagyon örültünk, mert így végül lett benne egy stílusos női hang is”   – egészíti ki Anikó.
Útkereső Március (Illusztráció: Csordás Levente)
Víztisztelő Április (Illusztráció: Tompa Borbála)

A HANNABI elhivatottságát az is jól mutatja, hogy a kiadvány témáihoz kapcsolódóan minden hónapban workshop-sorozatot is szerveznek. A következő, márciusi eseményükön szorongásoldó workshoppal készülnek, ahol a belső energiákra fektetik hangsúlyt: figyelembe véve a klímaválsággal kapcsolatos előítéleteket, félelmeket, különböző gyakorlatias megoldásokkal, zöld trendekkel és irányzatokkal ismertetik meg a résztvevőket.

Ha szeretnétek időben tájékozódni az események részleteiről, csatlakozzatok ti is a HANNABI által létrehozott Green Muse Facebook csoporthoz, ahol a saját tapasztalataitokat is megoszthatjátok.

Okosodó Május (Illusztráció: Csordás Levente)
Előrelátó Június (Illusztráció: Tompa Borbála)

A kiadványt egyelőre az év első hat hónapjára dolgozták ki, de június első felében érkezik a Zöld Bakancslista folytatása!

Koncepció: Rácz Anikó, Sós Dóra
Grafikus: Dubóczky Anna
Illusztráció: Csordás Levente, Tompa Borbála

Van-e neked klímaparád? Facebook esemény
Zöld Bakancslista | Hannabi Green Muse
HANNABI web | HANNABI Facebook | HANNABI Instagram

továbbiak
V4PLUS | Kedvenc cseh márkáink_05
east

V4PLUS | Kedvenc cseh márkáink_05

Arra álmunkban sem gondoltuk volna, hogy V4-es válogatásunkban egyszer még egy TV toronyról is fogunk áradozni. Nagyon úgy fest, hogy a „prágai rakéta” már most felkerült a bakancslistánkra, ahogy a Herrmann & Coufal minimál székét sem utasítanánk vissza, ha úgy adódna. És végre, az ikonikus Baťa cipőmárka is terítékre kerül! Herrmann
Štajnhaus vendégház | Csehország
east

Štajnhaus vendégház | Csehország

A híres csehországi borvidékén található Mikulov kisvárosában egy reneszánsz alapokon álló házat gondolt újra a cseh ORA [https://o-r-a.cz/realizace] építésziroda. Munkájukban gyönyörűen simulnak egymáshoz az évszázadok, az egyik tisztelettel biztosít helyet a következő számára. Mikulov domboldalon álló kisvárosának régi zsidó negyedében található a Štajnhaus vendégház, amire nehezen találni
A koreai kultúra dobozkája
art

A koreai kultúra dobozkája

Dél-Koreáról az Élősködők című film elsöprő Oscar-díjas sikereiről hallhatunk, olvashatunk most a legtöbbet, ám érdemes a koreai művészet és kultúraközvetítés más területeit is megismerni, például az új székházba költözött Koreai Kulturális Központ kiállításai révén, amik a hónap végéig láthatóak. Novák Piroska írása Nagyvonalúság – ez a szó, ez a jelző jut