fbpx
Nyomj Entert

Magyar design – 10+1 kísérlet | Hazai design egykor és ma

A MOME hallgatói egy egyetemi kurzus keretében vállalkoztak arra, hogy az 1972-ben Pohárnok Mihály által problémafelvetésként kezdeményezett Magyar design (10 kísérlet) kiállítás témáját és kérdéseit átültetik napjainkba.

A hetvenes években bemutatott tárlat fókuszában a funkcionalizmus, a rendszerelvű tervezés, a gyárthatóság kérdései és a társadalmi igények figyelembevétele állt, és több hónapon át tartó szakmai sajtóvita követte. Majd ötven évvel az eredeti kiállítás után a magyar design ismét helyet kap a Fészek Galériában Magyar design – 10+1 kísérlet címmel.

A megnyitón köszöntőt mond Földi Eszter művészettörténész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elméleti intézetének egyetemi adjunktusa, a kiállítást megnyitja Pohárnok Mihály grafikus, formatervezési menedzser és Novák Piroska design- és művészetteoretikus.

Kurátorok: Albert Réka, Csernus Anna, Forgách Anna, Gyöngyösi Eszter, Kolontai Dóra, Kovács Anna Zsófia, Lukács Edit, Márkus Dorottya, Mozga Tímea, Őze Sándor, Vezendi Vanessza, Vékony Anna, Viski Noémi

Grafika: Keresztesi  Andrea Diána, Málnási Bence

Installáció: Majnár Rebeka Anna, Mocselini Balázs

Helyszín: Fészek Galéria

Megnyitó: 2021. november 2. 18:00

Forrás: Sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük