Ázsia nyers és neonos hangulatával várja vendégeit Prága egyik legújabb gasztrohelye

Ázsia nyers és neonos hangulatával várja vendégeit Prága egyik legújabb gasztrohelye

Az AN Bistro & Cafe egy vietnámi család legújabb projektje, akik több prágai gasztrohely tulajdonosai. Fő törekvésük, hogy a cseh fővárosba is elhozzák az autentikus vietnámi konyhát, nemcsak gasztronómiai, hanem építészeti szempontból is. Így az új tér enteriőrtervét a vietnámi utcák nyers hangulata, valamint az Ázsiára emlékeztető vörös árnyalat ihlette. A felújított épület pedig ironikus módon eredetileg egy kínai étteremnek adott otthont. Mutatjuk!


A NEUHÄUSL HUNAL építészei számára fontos volt, hogy kerüljék a formai kliséket és gesztusokat, valamint az, hogy a fő koncepciót helyi kontextusban ragadják meg. Így a vendégtérben helyet kapó konyhát nyitottabbra tervezték a szokásosnál, ami egy egységet alkot az asztalokkal és a padlófelülettel.

Anyaghasználat szempontjából a bisztró enteriőrjének egyik meghatározó eleme a vörös csempeburkolat, ami a fehér és szürke árnyalatokkal képez kontrasztot. A bisztró hangulatát jellegzetessé teszi továbbá a lecsiszolt eredeti fal, az acél vendégasztalok, a mintás gumipadló, illetve a raktárakra jellemző áttetsző PVC függönyök, látható vezetékek.

Fotók: Studio Flusser

NEUHÄUSL HUNAL | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
„Minden ember megérdemli, hogy fájdalommentesen éljen” | Menstruációs fájdalmakon enyhít a magyar fejlesztésű ARTEMIS
business

„Minden ember megérdemli, hogy fájdalommentesen éljen” | Menstruációs fájdalmakon enyhít a magyar fejlesztésű ARTEMIS

A világ lakosságának több mint negyede menstruál, a téma azonban még 2023-ban is részint tabunak számít – vannak kultúrák, ahol elkülönítik a nőket, és még a fejlett világban sem könnyű előhozakodni a menzesz témakörével anélkül, hogy valaki belepirulna. A fájdalom azonban nagyon is valós, amelytől rengeteg nő szenved, a magyar fejlesztésű
Így élne túl az orosz gazdaság?
business

Így élne túl az orosz gazdaság?

A szankciók Európa és Oroszország gazdaságát is érintik, költségük és sikerük kérdőjeles. Gazdasági elemzők az orosz szankciókról, pénzügyi tartalékokról és a dollár hegemóniájáról. Tudósításunk. A háború költséghaszon elemzését a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végezték el neves, magyar gazdasági szakértők. Izgalmas számok, megdöbbentő elméletek. Több évnyi tartalék van az orosz gazdaságban?
Pár ötlet, ha kilépnél a hétköznapokból
lifestyle

Pár ötlet, ha kilépnél a hétköznapokból

Teleírt határidőnaplókon és pittyegő telefonokon túl is van élet, bár néha ez egészen elképzelhetetlennek tűnik. A mindennapi sürgés-forgás igen izgalmas lehet, de egyensúlyt csak akkor tudunk teremteni, ha néha a nyugalom az úr. Bár az önmagunkkal való törődés egyre nagyobb teret kap a mai világban, mégis feszített a tempó, így