Biztonság és határozottság – a Manuela márka új, kortalan kollekciója

Biztonság és határozottság – a Manuela márka új, kortalan kollekciója

Színek és minták gondosan megkomponált összhangja, kényelmes viseletű ruhadarabokon: a Manuela márka egy még kiforrottabb kollekcióval debütált, amelynek koncepcióját – a jelenlegi nehéz időszak ellenére is – egy határozott és pozitív magatartás inspirálta. Íme, a Standing on my own!

A Manuela márka stílusos gyerekruhái mára már a múlté lettek: 2020 őszén, a szezonalitással szakító GOOSE kollekcióval kezdetét vette a repertoár átalakulása. Legújabb, Standing on my own ruhadarabjai mint a folyamatos fejlődés lenyomata, még érettebb vizualitással és formavilággal debütáltak. „Úgy érzem, hogy egyre kiforrottabb a közlésmód, amivel dolgozom” – mondta el Maráczy Manuela, a márka alapítója.

A tervező fő szemléletmódja egy művészeti és kézműves alapokon nyugvó, évszak- és gendersemleges, fenntartható brand felépítése. Olyan vásárlókat szólít meg, akik érdeklőknek a divat és a művészet iránt, valamint a minőséget és a fenntarthatóságot fontosabbnak tartják a gyorsan változó trendeknél. Továbbá akik értik és érzik a művészet iránti kifinomultságot, és nem restek elgondolkodni egy-egy ruhadarab láttán annak eredetéről, vagyis a felhasznált textilanyagok gyártási módjáról. „Egyre fontosabbnak tartom a fenntarthatóságot ilyen szempontból, nem kell teletömni a bolygónkat haszontalan és olcsó ruhadarabokkal. Így a kollekció legtöbb darabja leginkább rendelésre készül, vagyis csak annyit gyártunk, amennyit el is tudunk adni” – tette hozzá Manuela.

A Standing on my own kollekciót Manuela saját készítésű kollázsai és festményei, valamint vegyes technikával készült alkotásai díszítik: ezek képezik a textilmintákat. „Ezen technika alapja mindig terápiás jellegű alkotást jelent számomra: úgymond kikollázsolom magamból azt, ami az adott időszakban foglalkoztat” – emelte ki a tervező. Így legújabb ruhadarbjainak megalkotásában a határozottság és a biztonság, ezen belül is az anyagi biztonság adták az inspirációt. „Ebben a nehéz időszakban sokan szorongunk a jövőnk miatt, de én úgy döntöttem, hogy inkább előremenekülök, és további tervekkel készülök, mintegy saját magamat biztatva a jobb és optimistább jövőre. Az anyagi biztonság megteremtése, és az önálló felnőtt lét visszaigazolása egy mindenkit érintő téma, ami kortalanná teszi ezt a kollekciót” – részletezte.

További különlegesség, hogy a ruhadarabok mellett most lakberendezési tárgyak is helyet kapnak a kollekcióban, mint például egy jacquardmintás pamut takaró és egy szőnyeg. „Sokszor beleszeretek egy-egy mintába, formába vagy színbe, és az az érzésem, hogy kár lenne veszni hagyni. Tovább bontva, áthelyezve más anyagokba tovább élhetnek ezek az alkotások: így jött a takaró és a szőnyeg ötlete is, és mindkettő meglepően jól működik” – jegyezte meg Manuela.

A tervező már legújabb kollekcióján és további izgalmas kollaborációkon is dolgozik, de amire most még nagyobb hangsúlyt fektet, az az európai terjeszkedés: a Manuela ruhadarabokat ma már néhány belga boltban is beszerezhetjük, jövőre pedig a németországi és spanyolországi terjesztés is a tervek között szerepel. Addig is nézzetek szét a márka webshopjában és szerezzetek be egy-egy Standing on my own darabot.

Fotók: Bodnár Zsófi
MUA: Hajdú Zsófi
Modellek: Yem (Wam Models), Mira (Sparkling Models)

Manuela Collage Art | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg
design

A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg

A GUNIA Project 2023-as újévi kollekciójának fókuszában a nyúl áll. Az ukrán márka most is friss és divatos tárgyak formájában éleszti újjá az ukrán kézműves hagyományokat. Az alapítókat az új kollekcióról, a nyúl szimbólumáról és kedvenc tárgyukról is megkérdeztük. A GUNIA Project újévi kollekciója kerámiákat, illatos gyertyákat, asztali textíliákat és
Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban
uniqlo

Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Az egyszerű vonalvezetésű, megfizethető árú és jó minőségű ruhák között minden alapdarab megtalálható, amire szükség lehet egy gardrób összeállításához. Ez a titka az ázsiai szigetország legismertebb ruházati márkájának, a UNIQLO-nak, amely világszerte közel több mint 2400 üzletet üzemeltet. A lengyel fővárosban, a Marszałkowska utcán haladva nehéz eltéveszteni a cég jellegzetes
A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett
design

A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett

Bemutatkozik az ANKA ART limitált, kézzel készült legyezőkollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált. A darabok különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionálnak. Az Anka legyezőmárka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART első limitált darabjait Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett 2011-ben diplomázott a