fbpx
Nyomj Entert

Biztonság és határozottság – a Manuela márka új, kortalan kollekciója

Színek és minták gondosan megkomponált összhangja, kényelmes viseletű ruhadarabokon: a Manuela márka egy még kiforrottabb kollekcióval debütált, amelynek koncepcióját – a jelenlegi nehéz időszak ellenére is – egy határozott és pozitív magatartás inspirálta. Íme, a Standing on my own!

A Manuela márka stílusos gyerekruhái mára már a múlté lettek: 2020 őszén, a szezonalitással szakító GOOSE kollekcióval kezdetét vette a repertoár átalakulása. Legújabb, Standing on my own ruhadarabjai mint a folyamatos fejlődés lenyomata, még érettebb vizualitással és formavilággal debütáltak. „Úgy érzem, hogy egyre kiforrottabb a közlésmód, amivel dolgozom” – mondta el Maráczy Manuela, a márka alapítója.

A tervező fő szemléletmódja egy művészeti és kézműves alapokon nyugvó, évszak- és gendersemleges, fenntartható brand felépítése. Olyan vásárlókat szólít meg, akik érdeklőknek a divat és a művészet iránt, valamint a minőséget és a fenntarthatóságot fontosabbnak tartják a gyorsan változó trendeknél. Továbbá akik értik és érzik a művészet iránti kifinomultságot, és nem restek elgondolkodni egy-egy ruhadarab láttán annak eredetéről, vagyis a felhasznált textilanyagok gyártási módjáról. „Egyre fontosabbnak tartom a fenntarthatóságot ilyen szempontból, nem kell teletömni a bolygónkat haszontalan és olcsó ruhadarabokkal. Így a kollekció legtöbb darabja leginkább rendelésre készül, vagyis csak annyit gyártunk, amennyit el is tudunk adni” – tette hozzá Manuela.

A Standing on my own kollekciót Manuela saját készítésű kollázsai és festményei, valamint vegyes technikával készült alkotásai díszítik: ezek képezik a textilmintákat. „Ezen technika alapja mindig terápiás jellegű alkotást jelent számomra: úgymond kikollázsolom magamból azt, ami az adott időszakban foglalkoztat” – emelte ki a tervező. Így legújabb ruhadarbjainak megalkotásában a határozottság és a biztonság, ezen belül is az anyagi biztonság adták az inspirációt. „Ebben a nehéz időszakban sokan szorongunk a jövőnk miatt, de én úgy döntöttem, hogy inkább előremenekülök, és további tervekkel készülök, mintegy saját magamat biztatva a jobb és optimistább jövőre. Az anyagi biztonság megteremtése, és az önálló felnőtt lét visszaigazolása egy mindenkit érintő téma, ami kortalanná teszi ezt a kollekciót” – részletezte.

További különlegesség, hogy a ruhadarabok mellett most lakberendezési tárgyak is helyet kapnak a kollekcióban, mint például egy jacquardmintás pamut takaró és egy szőnyeg. „Sokszor beleszeretek egy-egy mintába, formába vagy színbe, és az az érzésem, hogy kár lenne veszni hagyni. Tovább bontva, áthelyezve más anyagokba tovább élhetnek ezek az alkotások: így jött a takaró és a szőnyeg ötlete is, és mindkettő meglepően jól működik” – jegyezte meg Manuela.

A tervező már legújabb kollekcióján és további izgalmas kollaborációkon is dolgozik, de amire most még nagyobb hangsúlyt fektet, az az európai terjeszkedés: a Manuela ruhadarabokat ma már néhány belga boltban is beszerezhetjük, jövőre pedig a németországi és spanyolországi terjesztés is a tervek között szerepel. Addig is nézzetek szét a márka webshopjában és szerezzetek be egy-egy Standing on my own darabot.

Fotók: Bodnár Zsófi 
MUA: Hajdú Zsófi
Modellek: Yem (Wam Models), Mira (Sparkling Models)

Manuela Collage Art | Web Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük