Biztonság és határozottság – a Manuela márka új, kortalan kollekciója

Biztonság és határozottság – a Manuela márka új, kortalan kollekciója

Színek és minták gondosan megkomponált összhangja, kényelmes viseletű ruhadarabokon: a Manuela márka egy még kiforrottabb kollekcióval debütált, amelynek koncepcióját – a jelenlegi nehéz időszak ellenére is – egy határozott és pozitív magatartás inspirálta. Íme, a Standing on my own!

A Manuela márka stílusos gyerekruhái mára már a múlté lettek: 2020 őszén, a szezonalitással szakító GOOSE kollekcióval kezdetét vette a repertoár átalakulása. Legújabb, Standing on my own ruhadarabjai mint a folyamatos fejlődés lenyomata, még érettebb vizualitással és formavilággal debütáltak. „Úgy érzem, hogy egyre kiforrottabb a közlésmód, amivel dolgozom” – mondta el Maráczy Manuela, a márka alapítója.

A tervező fő szemléletmódja egy művészeti és kézműves alapokon nyugvó, évszak- és gendersemleges, fenntartható brand felépítése. Olyan vásárlókat szólít meg, akik érdeklőknek a divat és a művészet iránt, valamint a minőséget és a fenntarthatóságot fontosabbnak tartják a gyorsan változó trendeknél. Továbbá akik értik és érzik a művészet iránti kifinomultságot, és nem restek elgondolkodni egy-egy ruhadarab láttán annak eredetéről, vagyis a felhasznált textilanyagok gyártási módjáról. „Egyre fontosabbnak tartom a fenntarthatóságot ilyen szempontból, nem kell teletömni a bolygónkat haszontalan és olcsó ruhadarabokkal. Így a kollekció legtöbb darabja leginkább rendelésre készül, vagyis csak annyit gyártunk, amennyit el is tudunk adni” – tette hozzá Manuela.

A Standing on my own kollekciót Manuela saját készítésű kollázsai és festményei, valamint vegyes technikával készült alkotásai díszítik: ezek képezik a textilmintákat. „Ezen technika alapja mindig terápiás jellegű alkotást jelent számomra: úgymond kikollázsolom magamból azt, ami az adott időszakban foglalkoztat” – emelte ki a tervező. Így legújabb ruhadarbjainak megalkotásában a határozottság és a biztonság, ezen belül is az anyagi biztonság adták az inspirációt. „Ebben a nehéz időszakban sokan szorongunk a jövőnk miatt, de én úgy döntöttem, hogy inkább előremenekülök, és további tervekkel készülök, mintegy saját magamat biztatva a jobb és optimistább jövőre. Az anyagi biztonság megteremtése, és az önálló felnőtt lét visszaigazolása egy mindenkit érintő téma, ami kortalanná teszi ezt a kollekciót” – részletezte.

További különlegesség, hogy a ruhadarabok mellett most lakberendezési tárgyak is helyet kapnak a kollekcióban, mint például egy jacquardmintás pamut takaró és egy szőnyeg. „Sokszor beleszeretek egy-egy mintába, formába vagy színbe, és az az érzésem, hogy kár lenne veszni hagyni. Tovább bontva, áthelyezve más anyagokba tovább élhetnek ezek az alkotások: így jött a takaró és a szőnyeg ötlete is, és mindkettő meglepően jól működik” – jegyezte meg Manuela.

A tervező már legújabb kollekcióján és további izgalmas kollaborációkon is dolgozik, de amire most még nagyobb hangsúlyt fektet, az az európai terjeszkedés: a Manuela ruhadarabokat ma már néhány belga boltban is beszerezhetjük, jövőre pedig a németországi és spanyolországi terjesztés is a tervek között szerepel. Addig is nézzetek szét a márka webshopjában és szerezzetek be egy-egy Standing on my own darabot.

Fotók: Bodnár Zsófi
MUA: Hajdú Zsófi
Modellek: Yem (Wam Models), Mira (Sparkling Models)

Manuela Collage Art | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
3 enteriőr designer a régióból, akikre érdemes figyelni
poland

3 enteriőr designer a régióból, akikre érdemes figyelni

Nem titok, hogy rajongunk az esztétikus és kellemes atmoszférájú enteriőrökért, ahol színek, textúrák, bútorok és tárgyak összessége valami nehezen megismételhetőt eredményez, és azonnal képes hatni az aktuális hangulatra. A belső terek bemutatásánál a fókusz azonban legtöbbször magán az adott projekten van, ezt szeretnénk most  megfordítani. Összeszedtük azokat a tehetséges, különleges
Egy holland stúdió szerint ilyenek lesznek a jövő okoseszközei
design

Egy holland stúdió szerint ilyenek lesznek a jövő okoseszközei

Az amszterdami Modem stúdió szerint a jövő viselhető technológiái egyáltalán nem lesznek annyira futurisztikusak, amennyire a sci-fi filmek bemutatják. A Modem és a Studio Bjørn Ibsen közös projektje a Patented Futures, melyben a szilícium-völgyi techóriások vízióit ültetik át 3D tárgymodellekbe. A tervezett tárgyak alapját a cégek által készített szabadalmak adták,
Hamarosan nyit a főváros legújabb designpiaca, a Makers Market Budapest
design

Hamarosan nyit a főváros legújabb designpiaca, a Makers Market Budapest

A budapesti designereket és kézműves alkotókat bemutató Makers of Budapest projekt legújabb kezdeményezéseként valósul meg a MAKERS MARKET BUDAPEST, egy havi rendszerességű vásár, ahol egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhatunk. A vásáron bemutatkozó kézzel készített tervezői tárgyak egyéni karakterük megfogalmazásán keresztül egyszerre képviselnek lokális és globális kulturális értéket a