fbpx
Nyomj Entert

Egész Prágát belátni ebből a különleges penthouseból

Lélegzetelállító luxuslakást terveztek egy prágai sarokház felső két emeletének összevonásával a Petr Janda/Brainwork stúdió profi építészei. Az alaprajz megváltoztatásával szinte külön egységként egy ,,ház a házon” konstrukció jött létre, mely egy fűvel beborított, tágas terasszal is kiegészült. A különleges koncepció a hatalmas üvegfelületeknek – amelyek kívülről stílusos homlokzatként is funkcionálnak – és a grandiózus belső tereknek köszönhetően integrálja a város panorámáját az enteriőrbe.

A környező épületek közül kimagasló penthouse épületét egy völgy határolja, ahonnan a Prágát különböző részekre tagoló domboldalakra is csodás kilátás nyílik. Az eredetileg víztározónak használt felső blokk a saroktorony és a különböző szárnyak ráépítésével teljesen elvesztette eredeti funkcióját, így a vitatható ipari, illetve loft jelleg kihangsúlyozása helyett a felhasználói komfortra koncentráltak. A tartóoszlopokig visszabontott szerkezeti elemeket hatalmas üveglapokkal helyettesítették, melyek egyszerre képezik a lakás külső burkolatát is. A válaszfalak kivételével egy nagy méretű helyiség született, amit a markáns megjelenésű sötétacél szerkezet oszt két nagy területre. Az ablakok jóvoltából a szobák egész nap fényárban úsznak, ezért a megfelelő árnyékolás és hőszigetelés kialakítása fontos szempont volt. A klímaberendezéseket és a világítást a mennyezetbe süllyesztve rejtették el, az ajtók és a különféle nyílászárók pedig mind keret nélküliek, így semmi sem töri meg az egybefüggő terek alkotta tökéletes harmóniát.

Fotók: BoysPlayNice

Petr Janda/Brainwork | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Archdaily, Linka

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük