Egy kanapé végtelen lehetőséggel

Egy kanapé végtelen lehetőséggel

Végtelen modularitás és időtlen design: ez a minimalista bútordarab szolgálhat csupán puffként vagy fotelként, de kettő- és többüléses kanapévá is alakíthatjuk. Segítségével akár az irodában, de otthon is rengeteg konfigurációjú pihenőhelyet hozhatunk létre. A lengyel noo.ma egy új bútordarabbal bővítette kollekcióját. Íme, a Toom!

A noo.ma terevezőcsapata, Damian Goliński, Anna Pietkun és Zuza Muszalska több mint két évig dolgozott a Toom tervezésén. „A fő inspirációt a geometria jelentette. Már a legelején abból indultunk ki, hogy egy modulnak négyzet alakúnak kell lennie ahhoz, hogy a kanapé minden irányba, mindenféle korlátozás nélkül felépíthetővé váljon” – mondta el Anna.

A Toom kanapé nyolc univerzális komponensre épül, amelyek segítségével végtelen számú kombinációt hozhatunk létre: a puffoktól a klasszikus két- és háromszemélyes, valamint sarokkanapékon át a többoldalú, nagyméretű, nyilvános terekbe illő konfigurációkig. Ráadásul minden variáció a megépítés után is szabadon alakítható. A bútordarab elnevezése is annak moduláris felhasználhatóságát hivatott kiemelni: a latin tuum kifejezés ugyanis azt jelenti „tiéd”. Vagyis az általunk kívánt összeállítás kialakításában nincsenek megkötések, így a kanapé olyan formát tud ölteni, hogy a leginkább igazodjon saját igényeinkhez vagy a folyamatosan változó életstílusunkhoz és enteriőrünkhöz.

„A noo.ma alapvető célkitűzései közé tartozik olyan univerzális termékek tervezése, amelyek nincsenek alávetve semmilyen trendnek és ezáltal örök érvényűek tudnak maradni. A Toom moduláris kanapé a lehető legjobban felel meg ezeknek a törekvéseknek” – emelték ki a tervezők.

A kanapé modern megjelenése és minimalista, időtlen formája könnyedén illeszkedik a különböző, akár otthoni vagy irodai és egyéb üzleti terekbe is. Továbbá négy színben is kapható: grafitfekete, lágy szürke, bézs és őszi sárga árnyalatokban. A tartós acélból készült váz pedig letisztult eleganciát kölcsönöz a bútornak.

A noo.ma többi termékéhez hasonlóan a Toom kanapét is lengyelországi gyárakban készíti. Követve a márka alapértékeit, a kanapé összeszereléséhez nincs szükség semmilyen szerszámra, valamint lapraszerelt formában, műanyagmentes csomagolásban érkezik a megrendelőhöz. A használati útmutatót animáció formájában, egy QR-kód beolvasása után érhetjük el.

„Nagyon pontos elvárásaink voltak ezzel a bútordarabbal kapcsolatban. Arra törekedtünk, hogy a Toom válasz legyen azokra az igényekre, amelyeket a piacon kapható kanapék nem elégítenek ki. Mind vizuális és technológiai szempontból: korlátlan számú konfigurációt biztosítson, valamint nagyon egyszerű összeszerelést és szállítást igényeljen” – tették hozzá.

A noo.ma itt még nem áll meg, ugyanis csak ebben az évben további ötven új termékkel szeretné bővíteni repertoárját, köztük egy TV-állvánnyal, elegáns étkezőasztallal, lámpával és kényelmes fotellel is.

noo.ma | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Út a tervezői tudás átadásához | Beszélgetés Serfőző Péterrel
branding

Út a tervezői tudás átadásához | Beszélgetés Serfőző Péterrel

A Branding és a vizuális válasz – Hogyan lesz a brandből arculat? több mint egyszerű könyv a márkaépítésről. Megtanítja és rávezeti a vizuális tervezőket – sőt a visszajelzések szerint építészeket, designereket, vállalkozókat is – arra, miként alkothatnak olyan grafikai elemeket, melyek növelik az üzlet hozzáadott értéket, és amely által ügyfeleik elégedetté, ők pedig
A szabadság megélése | Videó jelent meg Pakosz Anna experimentális kiállításáról
art

A szabadság megélése | Videó jelent meg Pakosz Anna experimentális kiállításáról

Szeptember elején Káptalantótiban tekinthették meg az érdeklődők egy rendkívüli eseményen Pakosz Anna Szabadon nő egyestés kiállítását, minderről nálunk is olvashattok egy élménybeszámolót. A különleges alkalomról ezúttal a Nowness címlapján jelent meg egy videó, amely bemutatja „az audiovizuális elemekkel, összművészeti kollaborációkkal és immerzív tapasztalatokkal tűzdelt estét”. Fotó: Varga Matti Pakosz Anna
Laptoppal a világ körül - a digitális nomádság
business

Laptoppal a világ körül - a digitális nomádság

Napfény, homokos tengerpart, szalmakalap és bejelentkezett Teams felület – elsőként vakációra asszociálunk az egzotikus környezetből, de vannak olyanok, akiknek ez a hétköznapi munkakörülménye. A digitális nomádságot általában medencében koktélozgató és közben laptopozó mosolygós emberekkel társítjuk, de ez egy összetettebb, intenzív és sokrétű életstílus, ami visszaeredeztethető a digitalició fellendülésétől a kulturális modernizáción