fbpx
Nyomj Entert

Elkezdődött a Budapest Design Week, ők a Magyar Formatervezési és Design Management Díj idei nyertesei

A Budapest Design Week a korábbi évekhez hasonlóan idén is a legrangosabb hazai design elismerések, a Magyar Formatervezési Díjak és a Design Management Díj átadásával vette kezdetét.

A Magyar Formatervezési Díj termék kategóriájában elismerésben részesült a Borsány Gábor, Gattyán György, Huszár Viktor Dénes által megtervezett TEQ LITE multifunkcionális játékeszköz, a Lakos Dániel által megálmodott TILT szék, és a Bay Zoltán tervei alapján készült egyedi gyártású mélysugárzó, a BAYZ Audio Counterpoint 2.0.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának megosztott különdíjával a Szilos András és Imrei Boglárka közös munkájából született CECC-díjtárgy 2021-et jutalmazták. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának különdíját Bartos Márton és Liszkai Tamás alkotása, a VOXELTEK FLOW digitális fogtechnikai rendszer nyerte el.

A terv kategória nyertese az Adamo babahinta, mely Oravecz András és Németh Ádám közös munkájának eredménye. A különdíjat Horváth Zsuzsanna NORNIR faliórája kapta.

A vizuális kommunikáció kategóriát a Salt Communications Kft. Budapesti Corvinus Egyetem arculatfejlesztése nyerte meg, amelyet Balogh Lőrinc, Burus Botond, Nagy István és Serflek Máté alkottak meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Kultúráért Felelős Államtitkárság Különdíjával a Mártonffy Melinda szerző, Bárdy Anna tervezőgrafikus és Schmal Fülöp fotográfus együttműködésében létrejött Franciaudvaros Bérházak Budapesten című kötetet tüntették ki.

A diák kategória idei győztese Szalai Bálint itthon. című enteriőr tárgycsoportja. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkárságának különdíját Király Adrienn BObO alternatív babaházának ítélték oda.

Idén Design Management Díjban részesült a Radnóti Miklós Színház Nonprofit Kft. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának szellemivagyon diagnózis különdíját idén a Györgytea Kft. kapta. További három szervezet részesült elismerő oklevélben: az Artmagazint, mint a designmenedzsment kreatív példáját ismerték el. Kitüntetésben részesültek az épületinformációs modellezéssel foglalkozó BuildEXT tervezőiroda és a Hard Body Hang (HBH) saját testsúlyos edzésekre alkalmas köztéri sportpályái is.

A Budapest Design Week programsorozat témája idén a New Standards, erre reflektál a fesztivál központi kiállítása is, amely a Societé Budapest rendezvényközpontban látogatható. Október 8. és 17. között Budapest mellett több vidéki városban közel 200 programmal – kiállításokkal, szakmai rendezvényekkel, városi sétákkal, kézműves workshopokkal, nyitott stúdiókkal – várják az érdeklődőket.

Fotók: Mohai Balázs
Budapes Design Week | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük