Élmény írni, élmény olvasni | A Hype&Hyper csapatának kedvenc cikkei 1.

Élmény írni, élmény olvasni | A Hype&Hyper csapatának kedvenc cikkei 1.

Egy jó írás megjelenéséhez elengedhetetlen a jó téma, azonban ezen felül rengeteg utánajárás, kreativitás, elszántság és természetesen csapatmunka is szükséges. Hiszen azt a bizonyos izgalmas témát először fel kell ismerni, az interjúalanyokat sokszor le kell “vadászni”, szükség van szép fotókra, kreatív és egyedi illusztrációra, és még megannyi dologra, amelyek végül együtt alkotnak egy teljes egészet. A Hype&Hyper csapatának tagjai most arról mesélnek, hogy idén mely cikkeket volt a legemlékezetesebb elkészíteni!


Itt az ország legkisebb vinotékája! | Borbolt a völgyben

Ez a cikk tipikusan a „kellemeset a hasznossal” esete volt: nagyon szeretem a Balaton-felvidéket, a finom borokat és Budavári Dóri személyiségét – ő mindig valami klassz és izgalmas dologba vágja a fejszéjét. Miután „állandó tettestársammal”, Mohai Balázs fotóssal csillapítottuk az éhségünket a köveskáli Kavicsban, és toltunk egy isteni mangó fagyit a mindszentkállai Kő fagyi?–ban, nem győztünk gyönyörködni a tájban. Dórinál az első perctől kezdve otthonosan éreztük magunkat: benyomultunk a szőlőbe, a hatalmas derítőlap pont befért két sor közé. Később Balázs felrepítette a drónt is néhány fotó kedvéért, mi Dórival a teraszon beszélgettünk. A nap alábukott, mi pedig legszívesebben maradtunk volna hajnalig, hogy végigkóstoljuk a teljes szortimentet. Visszatérünk, nyugi!

Mayer Kitti, szerkesztő, projektmenedzser


Az illat és a zene ugyanazt a nyelvet beszélik – Filippo Sorcinelli, a pápa szabója látogatott Budapestre

Már a szerző (Vikárius Réka) Instagram sztorijából is rögtön lejött, hogy itt valami nagy durranás készül. Észrevétlenül merültem el a cikk fordításában, egyáltalán nem éreztem munkának, hiszen egy rendkívül izgalmas személyt ismertem meg az interjún keresztül. Filippo Sorcinelli az élet teljesen különböző területein mozog, mégis ezek mind összefüggenek valahogy. Számomra elképesztően inspiráló, ahogy az olasz művész szervezi az életét, a teendőit, hogy mi motiválja és mekkora utat tesz/tett meg annak érdekében, hogy boldog legyen és élvezze, amit csinál. Talán én is hasonlóképp szeretném megtapasztalni a hivatásomat: elmenni a legvégsőkig, a legeltérőbb kihívásokkal szembesülni, hogy aztán azok a végén összefussanak a fordításban.

Makai Luca, fordító


Művészpáros | EJTECH

Az év egyik fénypontja volt bepillantani az EJTECH páros különleges anyagoktól és elektronikai kütyüktől hemzsegő munkaterébe. Minden asztalon találtunk valamit, amit azelőtt még soha nem láttunk, és amiről Judit és Esteban órákig tudott volna lelkesen mesélni, ha nem sürgetett volna minket a közeledő őszi naplemente. A páros minden percben segítette egymást – amíg Esteban várta a fényképezőgép kattanását, addig Judit a kamera mögül biztatta Estebant, és fordítva: amíg Judit állt modellt, addig Esteban szórakoztatta őt. Közben a legutóbbi utazásukról is meséltek, és megmutatták frissen szerzett könyveiket. Két óra fotózás után úgy távoztunk, mintha éppen csak akkor érkeztünk volna… még órákig tudtunk volna maradni.

Viski Noémi, szerző, gyakornoki projektkoordinátor


A Meta az új valóság?

Aktuális és érdekes témát boncolgat Vikárius Réka Rab Árpád jövőkutatóval készített interjúja. Ezenkívül a cikkek illusztrálásán is jó volt dolgozni Rékával. Megfejteni és megformálni azt, hogy kinek mi van a fejében egy adott témával kapcsolatban – ezek a legjobb együttműködések.

Bárdos László, alapító, art director


Ez ám a KUNSZT! – Veszprém új designboltja

Már maga a téma is rendkívül közel állt a szívemhez, ugyanis Balatonalmádiba jártam gimnáziumba. Így egyrészt nosztalgikus élmény volt ellátogatni a közeli Veszprémbe, jó volt újra látni a pezsgő kulturális életet, aminek a KUNSZT! is része. Másrészt ez volt az első olyan cikkem, amihez különálló fotóanyag is készült. Szuper érzés volt Mohai Balázs fotós kollégának asszisztálni, akivel ha csak rövid időre is, de még food designerként is megcsillogtathattuk a tehetségünket.

Márkus Dorottya, szerző

továbbiak
Képes-e egy technológiával felvértezett ruhadarab megnyugtatni minket? – Beszélgetés Iga Węglińskával
design

Képes-e egy technológiával felvértezett ruhadarab megnyugtatni minket? – Beszélgetés Iga Węglińskával

„I can’t feel a thing, I keep looking at my mood ring” (magyarul: „semmit nem érzek, mindig a hangulatgyűrűmre nézek”) – énekli Lorde az idén megjelent Mood Ring című számában, melyben szatírába burkolja napjaink wellness kultúrájának kritikáját. Visszagondolva valóban nevetséges, hogy a 2000-es években komolyan azt gondoltuk – legalábbis az első
Like a local Xmas – Karácsonyi gasztroprogramok
east

Like a local Xmas – Karácsonyi gasztroprogramok

Karácsonykor Budapest egészen felpezsdül, ráadásul a ragyogó fények mellett elképesztő ízek és illatok bukkannak fel az utcákon. Ha szeretnéd élvezni az ünnepi atmoszférát, de szívesen túllépnél a klasszikus forralt bor és kürtőskalács megszokott világán, olvasd el tippjeinket és szerezz felejthetetlen gasztroélményeket! A karácsony az otthoni sütés-főzésről, a közös étkezésről és
A Moujan Lusso román márka kifinomult arculattal hódít | Alexandra Necula
branding

A Moujan Lusso román márka kifinomult arculattal hódít | Alexandra Necula

A Moujan Lusso bőrápolási márka tahiti botanikus növényekből készült testolajokra specializálódott. 100% vegán, cruelty-free, parabénmentes és kizárólag természetes összetevőket tartalmazó termékeik simítják, táplálják és regenerálják a bőrt. A román márka fenntartható arculatát az Alexandra Necula design studio tervezte meg. A kreatív stúdió etikus és környezetbarát vállalkozásoknak segít fenntartható márkaidentitást kialakítani,