fbpx
Nyomj Entert

Fesztiválinstalláció az AU workshoptól | HYPE X WONDEREST

A Wonderest fesztivál alapfilozófiája is a természetbe való elvonulásról szól, az AU workshop által készített installáció, a Réz gondolkodópad pedig még jobban ráerősít erre. Ha a fesztiválozók túltelítődnének élményekkel és különleges hangzásokkal, ehhez a különleges ülőalkalmatossághoz zarándokolhatnak újratöltődni. 


Az erdélyi hegyek szívében, ezerszáz méteres magasságban július 8-11. között hamarosan indul a Wonderest fesztivál! A családias hangulatú rendezvény az igazi lelassulás, kiszakadás és környezettudatosság jegyében valósul meg: nincs térerő, de cserébe lélegzetelállító kilátás, indie folk és experimentális előadók, napfelkeltekoncertek, valamint felejthetetlen közösségi élmény várja a fesztiválozókat. De hogyan is áll össze egy mikrofesztivál? Most elemeire szedve az eseményt hétről hétre egy-egy különböző területről érkező alkotóval vagy fellépővel hozzuk el nektek a Wonderest egyedülálló hangulatát. Jegyekért erre a linkre kattintsatok!


A budapesti építészcsoport, az Architecture Uncomfortable Workshop (AU műhely) által tervezett rézpad egy korábbi gondolkodószék-projektjük továbbgondolása. A gondolkodószék a népi kultúrában a ház urának fenntartott ülőhely volt, amely nem kapcsolódott olyan funkcióhoz, mint az étkezés vagy a munkavégzés. Ezeken a székeken ülve minden adott volt ahhoz, hogy a használó csak gondolataiba mélyedve üljön. „Egy olyan installációt szerettünk volna készíteni, ami közös élményt nyújt a fesztiválon jelenlévőknek, ezért a rézpadot úgy alakítottuk ki, hogy három ember kényelmesen elférjen egymás mellett. Nincs szükség szavakra, amikor ketten vagy hárman felsétálnak a fesztivál melletti hegyoldalra, leülnek a padra és együtt csodálják a gyönyörű tájat, ami eléjük tárul. A gondolkodás így közös csendben tud létrejönni. A fesztiválszínpad a rézpadon ülve eltörpül, ami egyértelműen feltűnik helyette: az a hegyek és az erdők szépsége, amely abban a pillanatban körülveszi az embert” – mesélték az alkotói.

Az ülőalkalmatosságot a művészet és a kreativitás istennőjéhez, Vénuszhoz kapcsolták, ezért készítették rézből. A rezet régen a Vénusz bolygóról sugárzó, nem anyagi erőkkel hozták összefüggésbe. A hajlított vörös lemezekből készült szerkezet enyhén diagonált struktúrája növeli az objektum merevségét és ellenállóképességét, miközben az enyhe hajlítások díszítőmotívumként jelennek meg az egyszerű formán. 


Videó Szabó Csaba Zsolt 
Zene O’Sullivan 

AU műhely | Web | Facebook | Instagram
Wonderest | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük