fbpx
Nyomj Entert

Finn és magyar kerámiaművészek mutatkoznak be a Kiscelli Múzeumban

2021. október 10 – november 28. között a Határtalan Design kiállítás részeként a Finn Intézet (FinnAgora) és a Helsinki Magyar Kulturális Intézet szervezésében látogatható a Találkozások című tárlat, amely a kerámiaművészetet igyekszik egy izgalmas szemszögből bemutatni a Kiscelli Múzeumban.

A kiállított műalkotások a teázás és a kávézás témaköréhez kapcsolódnak, emlékeztetve a közönséget a nemzetközi találkozások és a különböző kultúrák közötti párbeszéd fontosságára. A kerámiakiállítás során két magyar és két finn kerámiaművész, Babos Pálma, Strohner Márton, Johanna Rytkölä és Åsa Hellman mutatkoznak be.

Az idei Helsinki Design Week keretei között már bemutatott kiállítás alaptémája a művészet és a hétköznapok találkozása, avagy hogyan találnak évezredes hagyományok – mint a kerámia – új, mai kifejezési formákat, hogyan válhatnak az ilyen tárgyak az életünk részévé és kínálhatnak új nézőpontokat, tapasztalatokat.

Babos Pálma munkái

A tárlat megtekinthető október 10 – november 28. között a Kiscelli Múzeumban (1037 Budapest, Kiscelli u. 108.) nyitvatartási időben.

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük