fbpx
Nyomj Entert

Holisztikus wellnesstér új megközelítésben

A felhasználó-központú, egészségügyi terek sok különböző formát ölthetnek: egyes tervezők a vibráló színekre és fényekre épülő megoldásokra, míg mások a természetes esztétikára építenek. A prágai MPP Cellularium Természetgyógyászati Intézet új tere ezen két megközelítés metszéspontjában jött létre, aminek belsőépítészeti tervéért a cseh Formafatal stúdió felelt.

Egy rendkívüli tér, sík falak nélkül, amelyet ferde teherbíró oszlopok szőnek át: ezen alaprajz jelentette a Formafatal stúdió kiindulópontját a prágai Természetgyógyászati Intézet belsőépítészeti tervének kialakításakor.

Az MPP Cellularium bejárati előterében a recepció és egy kör alakú cella kapott helyet; ez utóbbi orvosi rendelőként és váróteremként is szolgál. A helyiség fő részét a különálló öltözőkkel ellátott SPA foglalja el, ami a kísérő kezelések, mint a finn szauna, krioszanua és a légterápia színtere.

A tervezés során a Formafatal a falak lágy formáját egyszerű, ugyanakkor kreatív burkolatokkal hangsúlyozta. A rendelő külső falát függőlegesen osztott acéllemezek borítják, amelyek egy beépített ajtókkal ellátott sima felületté alakulnak. A függőleges osztottság a DAM építészei által tervezett MPP épület külső homlokzatára reflektál. Ez a rendezőelv a SPA terében is folytatódik: a három fő helyiség mindegyikét átlátszó, színátmenetes üvegrudakkal burkolták. A grádiens árnyalatai pedig a tér különböző rendeltetését is előrevetítik: a piros a szauna (tűz), a kék a krioszauna (jég) és a szürke a légterápia (szél) jelképe.

Fotók: BoysPlayNice

Formafatal | Web | Facebook | Instagram

Forrás: linka.news

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük